Λάχανο με κρέας
Χειμωνιάτικο πιάτο από τη Δ. Μακεδονία
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορούμε αντί για φρέσκο λάχανο να βάλουμε και λάχανο σε άλμη αλλά να προσέξουμε με το αλάτι αρκετά. Οι κόκκινες αποξηραμένες πιπεριές έχουν πολύ ιδιαίτερη γεύση και αν δεν μπορούμε να βρούμε μπορούμε να τις αντικαταστήσουμε με αρκετό κόκκινο πιπέρι και μπούκοβο (γλυκά ή καυτερά ανάλογα με τις προτιμήσεις μας) Δε δίνω ποτέ ποσότητες γιατί ποτέ δε μετράω. Τα βάζω πάντα 'με το μάτι' και ζητώ συγγνώμη γιατί μάτι από μάτι διαφέρει... Πηγή της συνταγής η γιαγιάκα μου
Υλικά
-
φρέσκο Λάχανο
-
κρέας χοιρινό
-
1 κρεμμύδι
-
ντοματάκια αποφλοιωμένα
-
λίγο λευκό κρασι
-
κόκκινες πιπεριές φλωρίνης αποξηραμένες
-
αλάτι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τσιγαρίζουμε το κρέας με το κρεμμύδι μέχρι να πιάσει ωραία κρούστα το κρέας και να μοσχοβολήσει το σπίτι.
-
2
Σβήνουμε με κρασί.
-
3
Μόλις εξατμιστεί το κρασί προσθέτουμε τα αποφλοιωμένα ντοματάκια με το χυμό τους και λίγο νεράκι να γίνει μια ωραία αραιή κόκκινη σάλτσα.
-
4
Βράζουμε το κρέας μέχρι να μαλακώσει.
-
5
Έχουμε χοντροκόψει το λάχανο και μόλις ετοιμαστεί το κρέας προσθέτουμε το λάχανο στη σάλτσα λίγο λίγο (να μαραίνεται σιγά-σιγά). Οι ποσότητες είναι ανάλογες με τά άτομα που θα φάνε.
-
6
Τέλος βάζουμε αλάτι και τις αποξηραμένες πιπεριές φλωρίνης και αν μας αρέσει το καυτερό φαγητό και μια καυτερή πιπεριά.
-
7
Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα και βράζουμε το φαγητό μέχρι να μαλακώσει το λάχανο και να δέσει η σάλτσα, δε χρειάζεται όμως χυλώσει να πολύ, να το έχει το ζουμάκι του το φαγητό στο πιάτο.
Σχόλια (36)