Pinakidou Maria
Pinakidou Maria @cook_09071972
Αλεξανδρούπολη

Το χειμωνιάτικο (κυρίως) και κυριακάτικο φαγητό του Βόρειου Εβρου. Τόσο νόστιμο που δεν μπορείς να φανταστείς!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Τώρα που άρχισαν να βγαίνουν τα λάχανα, μπορείτε να κάνετε τουρσί για να έχετε όλο το χειμώνα. Αξίζει τον κόπο να το δοκιμάσετε. Απλά είναι τέλειο! Μπορείτε αντί για κοτόπουλο, να το φτιάξετε με κόκκορα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. λάχανο τουρσί (περίπου 1 λάχανο)
  2. 1/2 φλυτζάνι ρύζι καρολίνα
  3. αλάτι
  4. κόκκινο (γλυκό) πιπέρι
  5. 1 κουταλιά κοφτή ντομάτα πελτέ
  6. 1 κούπα νερό με 1/2 λεμόνι στυμμένο (ή 1 λεμόνι, ανάλογα πόσο ξυνό το θέλετε)
  7. ελαιόλαδο
  8. 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες (βρασμένο)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε το λάχανο στο ξύλο κοπής και το ψιλοκόβουμε με κοφτερό μαχαίρι ή με μικρό τσεκουράκι (εγώ έτσι το κόβω).

  2. 2

    Το βάζουμε σε βαθιά κατσαρόλα και το αχνίζουμε για αρκετή ώρα μέχρι να μαλακώσει αρκετά το λάχανο.

  3. 3

    Κατόπιν ρίχνουμε μέσα τον πελτέ, το ρύζι, το αλάτι, το πιπέρι, ελαιόλαδο και το νερό με το λεμόνι. Τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση και μετά προσθέτουμε τις μερίδες του κοτόπουλου.

  4. 4

    Τα ανακατεύουμε όλα μαζί, τα βάζουμε στο ταψί και ψήνουμε στους 160-170 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινήσει η επιφάνεια.

Αντιδράσεις

Σχόλια (32)

Αναστάσιος Μυλωνάς
Αναστάσιος Μυλωνάς @cook_27980143
Καλή Χρονιά Κα Πινακίδου μέ υγεία!!! Είμαστε καί πατριωτάκια.Εξαιρετικό έγινε βάσει τής συνταγής σας,μπράβο σας! Εγώ τό έκανα μέχρι πρότινος μόνο στήν κατσαρόλα,ή μητέρα μου τό έκανε φανταστικό καί ή γιαγιά μου επίσης.Τουρσιλίκ τό έλεγαν οί παλιοί καί είναι φερμένο από τήν Πόλη αλλά καθιερώθηκε ώς αμιγώς Θρακιώτικο φαγητό.Νά είστε καλά,τίς θερμότερες ευχές μου γιά ένα υγιές Νέο Έτος γιά εσάς καί τήν οικογένεια σας...☺️

Από

Pinakidou Maria
Pinakidou Maria @cook_09071972
στις
Αλεξανδρούπολη