lenale
lenale @cook_8459878
Θεσσαλονίκη

Πως να φτιάξετε λάχανο τουρσί για τον χειμώνα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η καλύτερη εποχή για να διαλέξουμε λάχανα για τουρσί είναι ο Νοέμβριος.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

2880 Minutes
  1. 1 λάχανο ελαφρύ
  2. χοντρό αλάτι
  3. χυμό από 1 λεμόνι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κόβω το κοτσάνι από το λάχανο και γεμίζω την τρύπα με χοντρό αλάτι.

  2. 2

    Το βάζω σε πλαστικό δοχείο για 2 μέρες.

  3. 3

    Την τρίτη μέρα το σκεπάζω με νερό (χωρίς να αφαιρέσω το αλάτι) και προσθέτω τον χυμό λεμονιού.

  4. 4

    Ανακινώ κάθε μέρα για 1 μήνα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (9)

Margiova
Margiova @KoXan
Παραδοσιακά στην Κοζάνη βάζουν λάχανα στην άλμη στη γιορτή του Αγίου Φιλίππου στις 14 Νοεμβρίου για να είναι έτοιμα τα Χριστούγεννα για τα γνωστά γιαπράκια, επίσης μερικοί βάζουν και λίγα ρεβύθια μέσα στην άλμη για να πάρει καλύτερο χρώμα το λάχανο,όπως επίσης οι παλιοί Κοζανίτες θεωρούσαν θεραπευτικό τον \"αρμόζουμο\", το αλμυρό ζουμί δλδ και τον έπιναν χλιαρό με μπόλικο κόκκινο πιπέρι, θεωρείται ιδανικό γιατροσόφι για την περίπτωση που το έχουμε \"τσούξει\" λιγάκι....

Από

lenale
lenale @cook_8459878
στις
Θεσσαλονίκη