Λαχανοκεφτέδες - αστραπή
Ωραιότατοι κεφτέδες με ποικιλία λαχανικών που δεν θα ψωνίσετε από το μανάβικο και δεν θα τηγανίσετε στο τηγάνι!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Ίσως χρειαστεί να περιμένετε λίγο πριν ζυμώσετε γιατί το μείγμα είναι παγωμένο και το χέρι δεν αντέχει ούτε με γάντι!! Εναλλακτικά το ξεπαγώνετε στο φούρνο μικροκυμάτων, πάντα μετά το κόψιμο.Μπορείτε να προσθέσετε και φρέσκα λαχανικά, όπως καρότα, πιπεριές, μανιτάρια, κρεμμύδι κλπ, για επιπλέον γεύση και άρωμα. Πάντως και έτσι είναι αρκετά νόστιμοι κεφτέδες.Τις πατάτες που περισσεύουν μπορείτε να τις ψήσετε μαζί με τους κεφτέδες στο ταψί ή ξεχωριστά σε πυρεξ μικρό με τα σπόρια της ντομάτας, αλατοπίπερο, λάδι και λίγο τυρί τριμμένο.
Υλικά
-
1 πακέτο κατεψυγμένο μείγμα για μπριαμ
-
2 αυγά
-
φρυγανιά τριμμένη ή ψίχουλα ψωμιού (όσο πάρει για να γίνει αφράτο και σταθερό μείγμα)
-
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
-
1 ντομάτα ψιλοκομμένη χωρίς τα σπόρια της
-
100 γρ τυρί τριμμένο (κασέρι, γραβιέρα ή ανάμεικτα τυριά πίτσας)
-
προαιρετικά φρέσκα μυρωδικά (δυόσμο, μαϊντανό) για επιπλέον άρωμα
-
αλάτι
-
πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αφαιρείτε τις πατάτες από το μείγμα του μπριάμ και κόβετε το υπόλοιπο στο μούλτι.
-
2
Σε μια μεγάλη λεκάνη βάζετε το κομμένο μείγμα, προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνετε.
-
3
Πλάθετε τους κεφτέδες και τους αραδιάζετε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
-
4
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν καλά οι κεφτέδες (περίπου 30΄, ανάλογα με το φούρνο).
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (10)