Λαχανοντολμάδες

Bαθμολογία: 4.5714
       
 
21 ψήφοι
NtinaKom, 04.01.08

Περιγραφή

Γευστικότατο και απλούστατο χειμωνιάτικο φαγητό με γευστικότατες παραλλαγές
Λαχανοντολμάδες
photo: xaroula

Συνταγή από:

NtinaKom

14 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 μεγάλο λάχανο αφράτο, όχι σφιχτό
  • 350 γρ. κιμά (χοιρινό + μοσχαρίσιο)
  • 1 φλυτζάνα ρύζι καρολίνα καλά πλυμένο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 ντομάτα ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κυβάκια
  • μαϊντανό
  • αλάτι-πιπέρι
  • ελαιόλαδο
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Κιμάδες
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Διατροφή: Χωρίς γλουτένη
Περιέχει: Ντομάτες , Ρύζι
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Ζεματάμε το λάχανο, βγάζουμε τα φύλλα και κόβουμε τα σκληρά κοτσάνια. Ζυμώνουμε τον κιμά με το κρεμμύδι, το ρύζι, την ντομάτα, αλάτι-πιπέρι, ελαιόλαδο και μαϊντανό.
  2. Γεμίζουμε τους λαχανοντολμάδες και τους τυλίγουμε όχι πολύ σφιχτά γιατί δεν θα μπορέσει να φουσκώσει καλά το ρύζι.
  3. Τους στρώνουμε σε πλατιά κατσαρόλα, αφού πρώτα έχουμε βάλει στον πάτο όσα φύλλα μας περίσσεψαν ή δεν μπορούν να τυλιχθούν, τους περιχύνουμε με ελαιόλαδο, ρίχνουμε νερό να τους σκεπάζει και βάζουμε από πάνω ένα πιάτο για να μην ανοίξουν στο βράσιμο.
  4. Βράζουμε για 20 λεπτά και αν θέλουμε τους αυγοκόβουμε.
Καλή Επιτυχία!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Ο λαχανοντολμάς δεν χρειάζεται κατά τη γνώμη μου κανένα μυρωδικό του τύπου άνηθος, μάραθος ή δυόσμος. Ο μαϊντανός είναι υπεραρκετός. Στα μέρη μου (είμαι από την Κομοτηνή), τα Χριστούγεννα τους φτιάχνουμε με λάχανο τουρσί το οποίο δεν το ζεματάμε όπως το ωμό λάχανο ούτε τους κάνουμε αυγολέμονο όταν χρησιμοποιούμε τουρσί και η μαμά μου που πιστεύω ότι κάνει τους καλύτερους λαχανοντολμάδες, βάζει μέσα μαζί με τον κιμά και κοψίδια χοιρινού κρέατος. Δοκιμάστε και μου λέτε εντυπώσεις.

Διατροφή χωρίς γλουτένη

Για να γίνει η συνταγή ασφαλής για αυτούς που ακολουθούν διατροφή χωρίς γλουτένη κάντε τα εξής:

  • ελέγξτε το ρύζι που θα χρησιμοποιήσετε.

Σχετικές συνταγές

    29 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από ΤΡΙΑΔΑ, 5-1-08  
    Tελεια αυτη η συνταγη,συμφωνω και εγω οτι ομαιντανος ειναι υπερ αρκετος και δεν χρειαζονται αλλα μυροδικα!Και εγω ετσι ακριβως τους κανω με την διαφορα οτι δεν βαζω ντοματα μεσα και βαζω μεσα παραπανω νερο ετσι ωστε η σαλτσα αβγολεμονο να γινει παραπανω και να..ΡΕΕΙ πανω τους οταν τους σερβιρω!!!
    #
    Σχόλιο από _Ratatouille_, 30-3-08  
    Θα σας πω για τους παραδοσιακούς λαχανοντολμάδες της Ηπείρου!Τους οποίους τους λέμε "Γιαπράκια",βάζουμε κρέας χοιρινό λιανισμένο σε ψιλά ψιλά κομμάτια μέσα με λίγο ρυζάκι και πράσσο ψιλοκομμένο!!Αυτο τα κάνει πολυ μα πολυ πιο νοστιμα,κ δεν τα κάνει σκληρά όπως ο κιμάς που μαζεύει,κ δεν βάζουμε ντομάτα!!
    #
    Σχόλιο από chrilemos, 7-10-08  
    Δοκιμάστε στον κιμά να βάλετε 1 κουτ, σούπας κύμινο.
    Η μικρασιατική κουζίνα το θεωρεί απαραίτητο.
    Νομίζω ότι η γεύση βελτιώνετε σημαντικά.
    #
    Σχόλιο από pitsipopaki, 10-10-08  
    Σούπερ...δοκίμασε αντι να βάλεις ντόματα μέσα στη γέμιση να την τρίψεις και να την βάλεις και αυτή στο πάτο μαζί με το αυγόκομμα μέτα γινεταί όνειρο...ακόμα και γι αυτούς που δεν τους αρέσουν τα αυγοκομμένα φαγητά.
    #
    Σχόλιο από ΒΑΡΒΙ, 30-10-08  
    Ωραία συνταγή, εγώ βάζω και λίγο μοσχοκάρυδο και δεν βάζω ντομάτα.Οπωσδήποτε άνιθο.
    Αντί για αυγολέμονο απλό θα σας πω τι κάνω. Μόλις γίνουν οι λαχανοντολμάδες, αδειάζω το ζουμί τους σε μια άλλη κατσαρολίτσα. Συμπληρώνω νερό και αλάτι άν χρειάζεται, λίγο γάλα, λίγο πιπέρι και μοσχοκάρυδο και μόλις πάρει 2-3 βράσεις αυγοκόβω με μπόλικο λεμονάκι. Μούρλια.
    #
    Σχόλιο από ROSA, 31-10-08  
    εγω βάζω χοιρινό κιμά φρέσκο κρεμυδάκι και άνιθο αντυ για μαϊντανό ντομάτα οχι νομιζω στα φαγητά που αυγοκόβουμε δεν πάει και μου γίνονται υπέροχοι.
    #
    Σχόλιο από zoe, 31-10-08  
    Και εγώ βάζω άνιθο και επειδη φτιάχνω μεγάλη ποσότητα πάντα βάζω αρκετους στην κατάψυξη και έχω έτοιμο φαγητό για άλλη μια φορά.Αντί για αυγολέμονο φτιάχνω άσπρη ξινή σάλτσα από το ζουμάκι τους.2 κ.σ βούτυρο 2 κ.σ αλεύρι μόλις ενοποιηθούν ρίχνω το ζουμί από το φαγητό να πήξει ελαφρά και ρίχνω 2 αυγά χτυπημένα με μπόλικο λεμόνι και ο καθένας βάζει από πάνω στους λαχανοντολμάδες όση ποσότητα θέλει σάλτσας.Γίνεται και πιο πλουσιο το φαϊ.
    #
    Σχόλιο από kiriakh58, 7-1-09  
    και εγω βαζω ανηθο και κρεμυδακια φρεσκα και αν βαρεθω να κανω σαλτσα χωριστα οταν στειψω τα λεμονια βαζω στον χυμο 2 κ σ κορν φλαουερ το ανακατευω καλα να διαλυθει μετα τα ριχνω στα χτυπημενα αυγα και συνεχιζω την διαδικασια του αυγολεμονου και αφηνω το φαγητο να παρει 2-3 βρασεις και γινετε η σαλτσα μαζι με τους ντολμαδες πολυ ευκολη και πολυ νοστιμη δοκιμαστε το ειμαι σιγουρη οτι θα σας αρεσει
    #
    Σχόλιο από soutzoukaki, 24-10-09  
    πολλή καλή συνταγή !
    αλλά έβαλα λίγα κοκαλάκια βοδινό κρεας στο πάτο της κατσαρόλας και λιγο knor για γεύση και είτανε !!νοστιμότατοι!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 24-10-09  
    Αν εξαιρέσουμε τη ντομάτα, είναι ο τρόπος που τα φτιάχνει και η γιαγιούλα μου! Είναι από τις πιο αγαπημένες μου γεύσεις!!!
    #
    Σχόλιο από melinapef, 1-3-10  
    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ! ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΣΤΟΥΣ ΗΔΗ ΕΤΟΙΜΟΥΣ ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΖΟΥΜΙ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΜΕΝ ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ ΑΛΛΑ ΛΕΙΠΕΙ ΖΟΥΜΙ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΛΕΜΟΝΙ
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
    #
    Σχόλιο από NtinaKom, 1-3-10  
    Θα προσθέσεις νερό και λίγο αλάτι αν θέλεις και θα τους βράσεις για 1-2 λεπτά ώστε να δέσει το νερό με τα υπόλοιπα υλικά. Πρόσθεσε όσο λεμόνι θέλεις αφού το βράσεις γιατί αλλιώς θα χάσει την ουσία του. Όλα τα παραπάνω προυποθέτουν να μην έχεις κάνει πιο μπροστά αυγολέμονο.
    #
    Σχόλιο από melinapef, 2-3-10  
    ευχαριστώ πολύ πολύ....
    #
    Σχόλιο από dimikl, 2-3-10  
    Τους φτιάχνω κι εγώ,αν και όχι τόσο συχνά γιατί δεν αρέσουν στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας δυστυχώς!!!
    ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ.
    #
    Σχόλιο από MARA!, 24-5-10  
    Έγιναν πολύ καλοί!!
    Αντί μαϊντανό έβαλα άνιθο όμως.
    ευχαριστούμε για τη συνταγή!!
    #
    Σχόλιο από kitro, 3-11-10  
    πεντε πιρουνακια γιατι πραγματικα ειναι υπεροχοι.ευχαριστουμε!
    #
    Σχόλιο από ntinos50, 21-11-10  
    #
    Σχόλιο από dcroula, 24-1-11  
    Αγαπημένο φαγητό γενικά ο λαχανοντολμάς, προσωπικά όμως δεν μ'αρέσουν πολύ με άσπρο λάχανο.
    Ούτε με πολλά ζουμιά....γι'αυτό και διαλέγω τους πάνω πάνω.
    Εντελώς μόνη μου δεν το έχω πάρει απόφαση να τους φτιάξω ακόμα.
    Πάντα τους κάνω με την μαμά μου ή την πεθερά μου.
    #
    Σχόλιο από ΦΛΩΡΑ Π., 1-3-11  
    ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΓΙΑΤΙ ΕΝΩ ΒΡΑΖΩ ΚΟΝΤΑ ΣΤΙΣ 3 ΩΡΕΣ ΤΟΥΣ ΝΤΟΛΜΑΔΕΣ Ο ΚΙΜΑΣ ΜΕΣΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΜΕΝΕΙ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΩΜΟΣ?
    #
    Σχόλιο από NtinaKom, 2-3-11  
    Καταρχάς καλή μου, 3 ώρες απομένει τίποτα που να θυμίζει λαχανοντολμά; Φαντάζομαι οτι όλα τα υλικά σου λιώνουν. Δύσκολο ν΄απαντήσω γιατί γίνεται αυτό αν και πρακτικά δεν είναι δυνατόν μετά απο τόσο βράσιμο να έχει μείνει οτιδήποτε μέσα στην κατσαρόλα σου ωμό. Είτε χρησιμοποιείς μόνο μοσχαρίσιο κιμά και σε ξεγελάει το χρώμα, είτε βάζεις πολύ κιμά σε σχέση με το ρύζι και πάλι σε ξεγελά η εμφάνισή του. Δυστυχώς δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτα άλλο να σου απαντήσω, απλά απορώ γιατί;
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    19 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από ΤΡΙΑΔΑ, 5-1-08  
    Tελεια αυτη η συνταγη,συμφωνω και εγω οτι ομαιντανος ειναι υπερ αρκετος και δεν χρειαζονται αλλα μυροδικα!Και εγω ετσι ακριβως τους κανω με την διαφορα οτι δεν βαζω ντοματα μεσα και βαζω μεσα παραπανω νερο ετσι ωστε η σαλτσα αβγολεμονο να γινει παραπανω και να..ΡΕΕΙ πανω τους οταν τους σερβιρω!!!
    #
    Σχόλιο από soutzoukaki, 24-10-09  
    πολλή καλή συνταγή !
    αλλά έβαλα λίγα κοκαλάκια βοδινό κρεας στο πάτο της κατσαρόλας και λιγο knor για γεύση και είτανε !!νοστιμότατοι!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 24-10-09  
    Αν εξαιρέσουμε τη ντομάτα, είναι ο τρόπος που τα φτιάχνει και η γιαγιούλα μου! Είναι από τις πιο αγαπημένες μου γεύσεις!!!
    #
    Σχόλιο από NtinaKom, 1-3-10  
    Θα προσθέσεις νερό και λίγο αλάτι αν θέλεις και θα τους βράσεις για 1-2 λεπτά ώστε να δέσει το νερό με τα υπόλοιπα υλικά. Πρόσθεσε όσο λεμόνι θέλεις αφού το βράσεις γιατί αλλιώς θα χάσει την ουσία του. Όλα τα παραπάνω προυποθέτουν να μην έχεις κάνει πιο μπροστά αυγολέμονο.
    #
    Σχόλιο από melinapef, 2-3-10  
    ευχαριστώ πολύ πολύ....
    #
    Σχόλιο από dimikl, 2-3-10  
    Τους φτιάχνω κι εγώ,αν και όχι τόσο συχνά γιατί δεν αρέσουν στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας δυστυχώς!!!
    ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ.
    #
    Σχόλιο από kitro, 3-11-10  
    πεντε πιρουνακια γιατι πραγματικα ειναι υπεροχοι.ευχαριστουμε!
    #
    Σχόλιο από ntinos50, 21-11-10  
    #
    Σχόλιο από dcroula, 24-1-11  
    Αγαπημένο φαγητό γενικά ο λαχανοντολμάς, προσωπικά όμως δεν μ'αρέσουν πολύ με άσπρο λάχανο.
    Ούτε με πολλά ζουμιά....γι'αυτό και διαλέγω τους πάνω πάνω.
    Εντελώς μόνη μου δεν το έχω πάρει απόφαση να τους φτιάξω ακόμα.
    Πάντα τους κάνω με την μαμά μου ή την πεθερά μου.
    #
    Σχόλιο από NtinaKom, 2-3-11  
    Καταρχάς καλή μου, 3 ώρες απομένει τίποτα που να θυμίζει λαχανοντολμά; Φαντάζομαι οτι όλα τα υλικά σου λιώνουν. Δύσκολο ν΄απαντήσω γιατί γίνεται αυτό αν και πρακτικά δεν είναι δυνατόν μετά απο τόσο βράσιμο να έχει μείνει οτιδήποτε μέσα στην κατσαρόλα σου ωμό. Είτε χρησιμοποιείς μόνο μοσχαρίσιο κιμά και σε ξεγελάει το χρώμα, είτε βάζεις πολύ κιμά σε σχέση με το ρύζι και πάλι σε ξεγελά η εμφάνισή του. Δυστυχώς δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτα άλλο να σου απαντήσω, απλά απορώ γιατί;
    #
    Σχόλιο από Conna, 15-3-11  
    Πολυ ωραίο φαγάκι .. η ντοματούλα νόστιμη προσθήκη.

    Εγω έβαλα και λίγο άνιθο .
    #
    Σχόλιο από annouli_manouli, 27-10-12  
    Έχω τη συνταγή από τη γιαγιά μου, η οποία είναι Πόντια, και άνοιξα και την συνταγή σου να δω αν έχει διαφορές. Είναι ακριβώς ίδια και χαίρομαι για αυτό, δίνεις μια παραδοσιακή συνταγή, πολύ νόστιμη και την εξηγείς πολύ καλά!! Μόλις τους έφτιαξα για πρώτη φορά μόνη!! Ευχαριστώ πολύ!!
    #
    Σχόλιο από BigMamaVera, 31-10-12  
    #
    Σχόλιο από BigMamaVera, 11-1-13  
    λαχανοντολμάδες εφτιαχνε η γιαγια μου κ σήμερα τους φτιάχνουν κ οι κόρες μου!κ θεωρώ την συνταγή της παραδοσιακή! κιμά ανάμικτο (χοιρινό, μοσχαρίσιο)ξερό κρεμμύδι ριζάκι μαϊντανό (η γιαγιά έβαζε ξερό) λίγο κόκκινο πιπέρι ελάχιστο κύμινο κ στο τελείωμα λευκή ξινή σάλτσα! το λάχανο την εποχή της γιαγιάς ήταν χειμωνιάτικο λαχανικό, το φρέσκο κρεμμυδάκι της άνοιξης κ η ντομάτα του καλοκαιριού!αδύνατον να συνυπάρχουν σε μία συνταγή κ να λέγεται παραδοσιακή
    #
    Σχόλιο από sofiagati, 11-1-13  
    ΜΠΡΑΒΟ ΓΝΗΣΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
    #
    Σχόλιο από patatoula, 17-1-13  
    το αυγολεμονο με την ντοματα ειναι τελειως αντιθετοι συνδυασμοι γευστικα..το αυγολεμονο ταιριαζει καλυτερα:-)
    #
    Σχόλιο από Ματίνα Σ., 4-3-13  
    Υπέροχο φαγητό. Εγώ δεν βάζω ντομάτα, μαϊδανό και άνιθο αλλά βάζω δυόσμο. Πιστέψτε με η γεύση τους είναι άψογη. Πέντε πηρουνάκια και από μένα. Ανεβάζω και φωτογραφία.
    #
    Σχόλιο από sandys, 5-3-13  
    Νοστιμο φαγητο,δοκιμαστε λιγο μυρονι μεσα,αντι για ανιθο η΄μαιντανο κ΄τριμενο καροτο,απογειωνει τη νοστιμια του.Και παντα αυγολεμονο,γιαμ γιαμ.
    #
    Σχόλιο από july88, 26-11-13  
    Ένα πολύ νόστιμο χειμωνιάτικο ως επί τω πλείστων φαγητό. Πρόσθεσα ένα καροτάκι και πολύ λίγο σέλινο που το έκανε ιδιαίτερα νόστιμο.

    2 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από melinapef, 1-3-10  
    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ! ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΣΤΟΥΣ ΗΔΗ ΕΤΟΙΜΟΥΣ ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΖΟΥΜΙ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΜΕΝ ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ ΑΛΛΑ ΛΕΙΠΕΙ ΖΟΥΜΙ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΛΕΜΟΝΙ
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
    #
    Σχόλιο από ΦΛΩΡΑ Π., 1-3-11  
    ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΓΙΑΤΙ ΕΝΩ ΒΡΑΖΩ ΚΟΝΤΑ ΣΤΙΣ 3 ΩΡΕΣ ΤΟΥΣ ΝΤΟΛΜΑΔΕΣ Ο ΚΙΜΑΣ ΜΕΣΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΜΕΝΕΙ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΩΜΟΣ?

    8 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από _Ratatouille_, 30-3-08  
    Θα σας πω για τους παραδοσιακούς λαχανοντολμάδες της Ηπείρου!Τους οποίους τους λέμε "Γιαπράκια",βάζουμε κρέας χοιρινό λιανισμένο σε ψιλά ψιλά κομμάτια μέσα με λίγο ρυζάκι και πράσσο ψιλοκομμένο!!Αυτο τα κάνει πολυ μα πολυ πιο νοστιμα,κ δεν τα κάνει σκληρά όπως ο κιμάς που μαζεύει,κ δεν βάζουμε ντομάτα!!
    #
    Σχόλιο από chrilemos, 7-10-08  
    Δοκιμάστε στον κιμά να βάλετε 1 κουτ, σούπας κύμινο.
    Η μικρασιατική κουζίνα το θεωρεί απαραίτητο.
    Νομίζω ότι η γεύση βελτιώνετε σημαντικά.
    #
    Σχόλιο από pitsipopaki, 10-10-08  
    Σούπερ...δοκίμασε αντι να βάλεις ντόματα μέσα στη γέμιση να την τρίψεις και να την βάλεις και αυτή στο πάτο μαζί με το αυγόκομμα μέτα γινεταί όνειρο...ακόμα και γι αυτούς που δεν τους αρέσουν τα αυγοκομμένα φαγητά.
    #
    Σχόλιο από ΒΑΡΒΙ, 30-10-08  
    Ωραία συνταγή, εγώ βάζω και λίγο μοσχοκάρυδο και δεν βάζω ντομάτα.Οπωσδήποτε άνιθο.
    Αντί για αυγολέμονο απλό θα σας πω τι κάνω. Μόλις γίνουν οι λαχανοντολμάδες, αδειάζω το ζουμί τους σε μια άλλη κατσαρολίτσα. Συμπληρώνω νερό και αλάτι άν χρειάζεται, λίγο γάλα, λίγο πιπέρι και μοσχοκάρυδο και μόλις πάρει 2-3 βράσεις αυγοκόβω με μπόλικο λεμονάκι. Μούρλια.
    #
    Σχόλιο από ROSA, 31-10-08  
    εγω βάζω χοιρινό κιμά φρέσκο κρεμυδάκι και άνιθο αντυ για μαϊντανό ντομάτα οχι νομιζω στα φαγητά που αυγοκόβουμε δεν πάει και μου γίνονται υπέροχοι.
    #
    Σχόλιο από zoe, 31-10-08  
    Και εγώ βάζω άνιθο και επειδη φτιάχνω μεγάλη ποσότητα πάντα βάζω αρκετους στην κατάψυξη και έχω έτοιμο φαγητό για άλλη μια φορά.Αντί για αυγολέμονο φτιάχνω άσπρη ξινή σάλτσα από το ζουμάκι τους.2 κ.σ βούτυρο 2 κ.σ αλεύρι μόλις ενοποιηθούν ρίχνω το ζουμί από το φαγητό να πήξει ελαφρά και ρίχνω 2 αυγά χτυπημένα με μπόλικο λεμόνι και ο καθένας βάζει από πάνω στους λαχανοντολμάδες όση ποσότητα θέλει σάλτσας.Γίνεται και πιο πλουσιο το φαϊ.
    #
    Σχόλιο από kiriakh58, 7-1-09  
    και εγω βαζω ανηθο και κρεμυδακια φρεσκα και αν βαρεθω να κανω σαλτσα χωριστα οταν στειψω τα λεμονια βαζω στον χυμο 2 κ σ κορν φλαουερ το ανακατευω καλα να διαλυθει μετα τα ριχνω στα χτυπημενα αυγα και συνεχιζω την διαδικασια του αυγολεμονου και αφηνω το φαγητο να παρει 2-3 βρασεις και γινετε η σαλτσα μαζι με τους ντολμαδες πολυ ευκολη και πολυ νοστιμη δοκιμαστε το ειμαι σιγουρη οτι θα σας αρεσει
    #
    Σχόλιο από MARA!, 24-5-10  
    Έγιναν πολύ καλοί!!
    Αντί μαϊντανό έβαλα άνιθο όμως.
    ευχαριστούμε για τη συνταγή!!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Λαχανικά: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε όλα τα λαχανικά πλέον όλες ...
    Διατροφή χωρίς γλουτένη: οδηγός συστατικών
    Εμφανίστηκε η κοιλιοκάκη στη ζωή μας; Είναι απα...
    Άλευρα χωρίς γλουτένη
    Οι περισσότεροι άνθρωποι είμαστε εξοικειωμένοι ...
    Βιταμίνες Α' μέρος
    Οι βιταμίνες είναι μη θερμιδικές ουσίες, ο...
    Διατροφή χωρίς γλουτένη
    Η γλουτένη είναι συστατικό των δημητριακών (σιτ...

    Σχετικές οδηγίες

    Λαχανοντολμάς γιγάντιος
    Προστέθηκε από evdoba
    4.913
           
           
    (23)

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 16 αγαπημένων συνταγών, του/της sasy
    φαγητακι μου
    Ένα βιβλίο 113 αγαπημένων συνταγών, του/της maggie123
    Κιμάδες
    Ένα βιβλίο 6 αγαπημένων συνταγών, του/της xlomoprosopo
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 13 αγαπημένων συνταγών, του/της xristina_nt
    magirikh
    Ένα βιβλίο 144 αγαπημένων συνταγών, του/της voula 64