κύρια φωτογραφία συνταγής Λαχανόψωμο
Fucshia
Fucshia @cook_8455734

Το λαχανόψωμο αυτό είναι συνταγή της γιαγιάς μου που είναι από την Άρτα. Είναι μία παλιά συνταγή αλλά σαν πίτα είναι πολύ ελαφριά και νόστιμη!

Λίγα μυστικά ακόμα

Είναι πιο νόστιμη αν την αφήσουμε να κρυώσει λίγο και την κόψουμε σε κομμάτια!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

ένα μεγάλο στρογγυλό ταψί
  1. 1/2 κιλό χόρτα (ένα μείγμα από πράσα και σπανάκια)
  2. 1 ματσάκι μαιντανό
  3. 2 κρεμμύδια χλωρά
  4. 250 γραμ. τυρί φέτα (προτιμήστε μαλακή)
  5. 1/2 κιλό καλαμποκίσιο αλεύρι
  6. Αλάτι (4 κουτ.γλυκού περίπου)
  7. Πιπέρι (2 κουτ.γλυκού περίπου)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Λαδώνουμε το ταψί αρκετά και πασπαλίζουμε με το χέρι αλευράκι για να μην κολλήσει το λαχανόψωμο.

  2. 2

    Σε μία λεκάνη ανακατεύουμε τα χόρτα, το αλεύρι, ένα φλυτζ. τσαγιού λάδι, το τυρί, πιπέρι και αλάτι, και ένα ποτήρι του νερού χλιαρό νεράκι και τα ζυμώνουμε με τα χέρια.

  3. 3

    Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και το πατάμε με τα χέρια να γίνει επίπεδο.

  4. 4

    Ρίχνουμε λίγο λάδι από πάνω, να πάει παντού. Υπολογίστε περίπου μισό φλυτζάνι.

  5. 5

    Το βάζουμε στον φούρνο για 20' στους 220 και μετά στους 200 μέχρι να κάνει μία καφέ-κόκκινη πέτσα!

Αντιδράσεις

Σχόλια (4)

harabutterfly
harabutterfly @cook_8455653
Αυτη η συνταγη μοιαζει με τη μπατσαρια που κανουμε στα Γιαννενα, μονο που ριχνουμε καλαμποκαλευρο και απο πανω.

Από

Fucshia
Fucshia @cook_8455734
στις