Λαχανόρυζο αλλιώς
Αυτό το λαχανόρυζο είναι διαφορετικό απ΄ όσα έχετε δοκιμάσει..
Λίγα μυστικά ακόμα
Τρώγεται σκέτο λαδερό ή μπορεί να συνοδέψει πολύ ωραία κρεατικά και λουκάνικα. Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε πιπέρι καγιέν. Του παέι πολύ αλλά δεν το αντέχουν όλοι.. Εμένα μ΄ αρέσει ζουμερό.. Όσοι το θέλουν πιό πηχτό μπορούν να βάλουν περισσότερο ρύζι..
Υλικά
-
1/2 μέτριο λάχανο
-
2 μικρά ξερά κρεμμύδια ή ένα μεγάλο
-
1 μικρή σκελίδα σκόρδο
-
1 μικρή πράσινη πιπεριά
-
1 φλ.κ. ελαιόλαδο
-
4 κ.σ. ντοματάκι κονσέρβα
-
Τον χυμό από μισό λεμόνι
-
1 1/2 φλ.κ. ρύζι καρολίνα
-
3 κ.γ. ζάχαρη
-
1/2 κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο
-
5-6 κόκκους μπαχάρι
-
1 μεγάλη χούφτα σταφίδες
-
1 κ.σ. κουκουνάρι
-
1 κύβο ζωμό βοδινού
-
αλάτι, πιπέρι όσο θέλουμε
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε το λάχανο σε μεγάλα κομμάτια και το ζεματάμε σε βραστό νερό. Το στραγγίζουμε και το αφήνουμε στο τρυπητό.
-
2
Βάζουμε στο multi τα κρεμμύδια και την πιπεριά και τα χτυπάμε καλά.
-
3
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο.
-
4
Βάζουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το μίγμα κρεμμύδι-πιπεριά και σωτάρουμε ελαφρά.
-
5
Προσθέτουμε το λάχανο, το σκόρδο και τα γυρίζουμε όλα μαζί.
-
6
Προσθέτουμε την ντομάτα, τη ζάχαρη και μόλις τα ανακατέψουμε καλά ρίχνουμε 4 φλυτζάνια νερό.
-
7
Ενώ το φαγητό μας βράζει σε χαμηλή φωτιά ρίχνουμε τον κύβο, το γαρύφαλλο, το μπαχάρι και τον χυμό από το λεμόνι.
-
8
Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
-
9
Προσθέτουμε το ρύζι και το αφήνουμε μέχρι να πιεί όλα του τα υγρά και να μελώσει.
Σχόλια (5)