Λαχανόρυζο της μαμάς
Ένα λαχανόρυζο...μέλι! Φτιάξτε το και το μόνο σίγουρο είναι ότι η απλότητα του και η γλυκόξινη γεύση του θα σας ενθουσιάσουν!
Recipe by Pireotissa
Υλικά
-
1/2 λάχανο κομμένο σε φέτες και μετά σε κομματάκια μετρίου μεγέθους
-
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα στο multi
-
3 κουταλιές της σούπας τοματοπελτέ
-
3 φλιντζάνια του τσαγιού ρύζι
-
αλάτι, πιπέρι
-
ελαιόλαδο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε το λάχανο από το κοτσάνι, το κόβουμε, το πλένουμε καλά και το αφήνουμε να στραγγίσει.
-
2
Σε μια πλατιά κατσαρόλα σοτάρουμε καλά το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο και όταν ξανθύνει αρκετά προσθέτουμε το λάχανο και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν όλα τα υλικά.
-
3
Αλατοπιπερώνουμε το φαγητό μας και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να μελώσει μαζί με το κρεμμύδι.
-
4
Προσθέτουμε τον τοματοπελτέ και σοτάρουμε καλά μέχρι να διαλυθεί.
-
5
Ρίχνουμε στο φαγάκι μας 2 ποτήρια ζεστό νερό και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να πιεί τα υγρά του και να μισοβράσει το λάχανο.
-
6
Δοκιμάζουμε το φαγητό μας στο αλάτι και προσθέτουμε το ρύζι.
-
7
Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε έξτρα καυτό νερό στο φαγητό μας και αφήνουμε το ρύζι να μαγειρευτεί για 10 λεπτά περίπου.
-
8
Προσέχουμε το φαγητό μας να έχει ζουμάκι πριν το κατεβάσουμε από τη φωτιά, γιατί θα το αφήσουμε άλλα 10 λεπτά σκεπασμένο να φουσκώσει.
-
9
Σερβίρουμε ζεστό με μπόλικο λεμονάκι.
Σχόλια (77)