Λαχανόρυζο το παραδοσιακό

Μαγειρεύτηκε 8 φορές
fly
fly @cook_8462422
ΑΘΗΝΑ,Ελλαδα

Νόστιμο και ελαφρύ λαχανόρυζο με λεμονάκι και γιαούρτι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Σερβίρετε πολύ ωραία και με ψητά μπιφτεκάκια. Δεν ανακατεύουμε από την ώρα που θα ρίξουμε το νερό για να μην κάτσει το ρύζι στόν πάτο της κατσαρόλας και κολλήσει, απλώς περνάμε το κουτάλι και σηκώνουμε ελαφρά. Η συνταγή είναι από την γιαγιά μου.Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

32 Minutes
4-6 μερίδες
  1. 1/2 λάχανο κομμένο σε κομματάκια
  2. 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  3. 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο (1 φλυτζάνι περίπου)
  4. 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
  5. 1 καρότο, 1 πιπεριά κέρατο, 1 κολοκυθάκι (προαιρετικά)
  6. 8 κουταλιές σούπας ρύζι σουπέ ή (2 κουταλιές της σούπας ρύζι για κάθε πιάτο που θα σερβίρετε)
  7. αλάτι, πιπέρι
  8. 1 ποτήρι του κρασιού λάδι
  9. γιαουρτάκι για το σερβίρισμα και χυμός λεμονιού

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίζουμε το λάχανο από τα εξωτερικά φύλλα.

  2. 2

    Το κόβουμε στη μέση το περνάμε κάτω από τρεχούμενο νερό και μετά το κόβουμε φέτες.

  3. 3

    Πλένουμε και ψιλοκόβουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά.

  4. 4

    Τα βάζουμε όλα μαζί σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το ρύζι, το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι και τα ανακατεύουμε.

  5. 5

    Ρίχνουμε νερό τόσο όσο να φτάσει στο ίδιο ύψος με τα υλικά μας. (Δεν ανακατεύουμε ξανά)

  6. 6

    Βράζουμε με κλειστή κατσαρόλα περίπου 15-20 λεπτά ελέγχοντας ταχτικά για να μην κολλήσει το ρύζι περνώντας ένα κουτάλι μέχρι τον πάτο της κατσαρόλας. (Δεν ανακατεύουμε)

  7. 7

    Ή σε χύτρα βράζουμε ακριβώς 3 λεπτά από την ώρα που θα σφυρίξει η βαλβίδα και αφήνουμε να βγεί ο ατμός μόνος του από την βαλβίδα χωρίς να την ανοίξουμε.

  8. 8

    Τέλος σερβίρουμε κάθε πιάτο με δύο κουταλιές γιαούρτι και λεμονάκι.

Αντιδράσεις

Cooksnaps (8)

Σχόλια (21)

Βίκη Βασιλική Παπα
Βίκη Βασιλική Παπα @cook_15239861
Εγώ την έφτιαξα χωρίς πιπεριά κολοκύθι και τομάτα αλλα έβαλα κουρκούμα και έγινε υπέροχο

Από

fly
fly @cook_8462422
στις
ΑΘΗΝΑ,Ελλαδα
Είμαι μαμά 3 παιδιών στα οποία αφιερώνω τον περισσότερο χρόνο καθώς και στον σύζυγο.Τα τελευταια 4 χρόνια ασχολήθηκα ξανά με την ζωγραφική που μου αρέσει πολύ στον χρόνο που μου απομένει και αυτόν τον καιρό ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στην αγιογραφία.Τα 4 βlogs στα οποία Καλλιτεχνώ είναι τα εξήςhttp//paintelenfly.blogspot.com/αφορά κάποια έργα μουwww.youtube.com/watch?v=hL4hK1dX1qoΜου αρέσει πολύ η μαγειρική και πιο πολύ η ζαχαροπλαστική και σε αυτό αναφέρεται το 2 βlog μουhttp//elenfly.blogspot.com/Εχω αρκετές συνταγές τις οποίες θα μοιραστώ ευχαρίστως μαζί σας και φυσικά θα πάρω και εγώ αρκετές απο αυτές που θα βρώ.Η καταγωγή μου είναι από το Αγρίνιο απο οπου προέρχονται και οι παραδοσιακές συνταγές μου.Επίσεις σε όποιον αρέσουν τα κεντήματα μπορεί να μπεί στο bloghttp//elenflytraditionalart.blogspot.com/και σε όποιον αρέσουν οι κατασκευές για παιδιά και όχι μόνοας μπεί στο άλλο μου bloghttp//agelini.blogspot.com/επισκεφτείτε το νεο μαγαζάκι μου στη διεύθυνσηhttp//masterpieceshop.blogspot.gr/
Δες περισσότερα

Κορυφαία αναζήτηση σε