Λαχανόρυζο

Bαθμολογία: 4.4091
       
 
22 ψήφοι
asproyla, 13.01.08
Λαχανόρυζο
photo: lenale

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 μεγάλο λάχανο άσπρο
  • 3 κρεμμύδια μεγάλα
  • 1/2 κουτί ντοματάκια
  • 1 φλυτζάνι του τσαγιού ρύζι
  • λάδι
  • 1 μικρή καυτερή πιπεριά (προεραιτικά)
  • αλάτι, πιπέρι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Λαχανικά
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Διατροφή: Χορτοφαγική , Vegan
Φτιάχνει: 4-5 μερίδες
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Καθαρίζουμε πρώτα το λάχανο βγάζοντας τα σκληρά κομμάτια του και κόβοντας σε κομμάτια μεγέθους μιας παλάμης καί στην συνέχεια τά πλένουμε καλά.
  2. Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα μαζί με το κρεμμύδι και το γυρνάμε ελαφρά. Ρίχνουμε μετά το λάχανο με λίγο αλάτι κάθε φορά και το γυρνάμε μέχρι να μαραθεί.
  3. Το αφήνουμε να βράσει και μετά ρίχνουμε το ρύζι και την καυτερή πιπεριά. Τέλος ρίχνουμε την ντομάτα και αφήνουμε να βράσει για 2 έως 3 λεπτά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν το ψήσετε σε χαμηλή φωτιά δεν θα χρειαστεί να βάλετε καθόλου νερό γιατί το λάχανο βγάζει από μόνο του τα υγρά του. Για παραλαγή μπορείτε να προσθέσετε μπέϊκον ή κομματάκια χοιρινό.

Σχετικές συνταγές

Λαχανόρυζο 3 Λαχανόρυζο 3
4.5
       
       
(2)
Λαχανόρυζο 2 Λαχανόρυζο 2
4.875
       
       
(24)
Λάχανο κοκκινιστό Λάχανο κοκκινιστό
5
       
       
(1)
Το δικό μου λαχανόρυζο Το δικό μου λαχανόρυζο
5
       
       
(2)
Λαχανόρυζο αλλιώς Λαχανόρυζο αλλιώς
4.5
       
       
(2)
Λαχανοσαρμάδες Λαχανοσαρμάδες
5
       
       
(1)
Λαχανόρυζο με χρώμα! Λαχανόρυζο με χρώμα!
3.5
       
       
(2)
Λαχανόρυζο το παραδοσιακό Λαχανόρυζο το παραδοσιακό
4.7059
       
       
(17)
Λαχανοντολμάδες Λαχανοντολμάδες
4.5714
       
       
(21)
Λαχανόρυζο με κιμά Λαχανόρυζο με κιμά
4.625
       
       
(8)
Λαχανόρυζο της μαμάς Λαχανόρυζο της μαμάς
4.6744
       
       
(43)

    24 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από CHRISTEN35, 16-1-09  
    Είναι πολύ ωραία και απλή συνταγή.
    Εγώ έβαλα και λίγο ξερό δυόσμο και έγινε τέλειο.
    #
    Σχόλιο από CHRISTEN35, 16-1-09  
    Α! Και μπόλικο λεμόνι στο τέλος...
    #
    Σχόλιο από stellapanos, 19-1-09  
    Καλη μου και εγω ετσι το κανω το λαχανορυζο ειναι απο τα αγαπημενα μας φαγητα αυτη την εποχη και στο γιο μου πολυ του αρεση
    #
    Σχόλιο από Ginger, 26-10-09  
    Ωραίο το λαχανόρυζο, πάντα το τρώω με ευχαρίστηση. Κι εμείς έτσι το μαγειρεύουμε με τη διαφορά ότι παραλείπουμε την καυτερή πιπεριά, αλλά βάζουμε καρότο τριμμένο. Επίσης, το λάχανο το βάζουμε στην κατσαρόλα τριμμένο όπως το τρίβουμε για τη σαλάτα. Ελεφρύ και πολύ γρήγορο φαγάκι!
    #
    Σχόλιο από lenale, 29-10-09  
    Κλασική ωραία συνταγή.
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 6-11-09  
    Πρώτη φορά το έφτιαξα και πρώτη φορά το έφαγα μετά από χρόοοονια! Θα ξαναμπεί στο οικογενειακό μενού οπωσδήποτε! Μ'αρέσει πολύ! Έβαλα και την πιπεριά αλλά και 3/4 φλ. νερό. Έγινε τέλειο!!!
    #
    Σχόλιο από dancingelf, 22-12-09  
    Πολύ ωραία συνταγή! Έβαλα 2 κρεμμύδια αντί για 3 και τα μάρανα σε νερό για πιό υγειινό αποτέλεσμα. Έβαλα και 2 κούπες νερό για το βράσιμο του λάχανου και του ρυζιού, 2 φρέσκιες ντομάτες τριμένες στο μπλέντερ και ξερό δυόσμο. Έγινε υπέροχο!!!
    #
    Σχόλιο από Sol81, 26-1-10  
    Πολύ ωραίο, μπράβο. Δεν είχα ξαναφτιάξει ποτέ και χάρηκα πολύ για αυτό το υγιεινό φαγάκι
    #
    Σχόλιο από Pandi, 30-1-10  
    Πρώτη φορά την εφτιαξα και ήταν τρομερή! Μιας και υπήρχε στο ψυγείο, εγώ εβαλα κανονική πράσινη πιπεριά και λίγο κόκκινο λάχανο. Επίσης πρόσθεσα και λίγο δυόσμο. Αν την φας με γιαουρτάκι... τελεια!
    #
    Σχόλιο από strawberry mous, 16-12-10  
    Πολύ ωραίο.. εγω δεν βάζω πιππεριά αλλα λουκάνικο σε κομμάτια.. ειλικρινά χωριάτικο λουκάνικο με λαχανόρυζο είναι μούρλια...
    #
    Σχόλιο από Χ Καραμηνάς, 19-12-10  
    #
    Σχόλιο από nina18578, 20-2-11  
    Εξαιρετικό!!
    #
    Σχόλιο από soko, 17-4-11  
    Καταπληκτικό!!! Έβαλα και λίγο φρέσκο δυόσμο και έγινε τέλειο.
    #
    Σχόλιο από ΓΚΙΛΙ, 29-11-11  
    πολυ πολυ ωραιο! και πολυ πολυ ευκολο!
    #
    Σχόλιο από frosoula_s, 8-2-12  
    4 πιρουνάκια... Κανονικά θα έβαζα 5 αλλά δεν μου άρεσε πολύ η εκτέλεση. Εγώ βάζω ακριβώς τα ίδια υλικά, εκτός από την πιπεριά, ίσως και λιγότερο κρεμμύδι για πιο ελαφρύ, αλλά αφού μαραθεί το λάχανο, ρίχνω την ντομάτα και μισό φλυτζάνι νερό και το αφήνω περίπου 20 λεπτά να βράσει η ντομάτα. Μετά προσθέτω νεράκι ανάλογα με το ρύζι μου, και το βράζω στο χρόνο που θέλει το συγκεκριμένο ρύζι για να γίνει. Έτσι μένει το φαγητό με το λαδάκι του, χωρίς πολλά ζουμιά, και το ρύζι τέλεια βρασμένο. Ούτε σκληρό, ούτε μαλακό. Δοκιμάστε το και με καστανό ρύζι για πιο υγιεινό..
    #
    Σχόλιο από angelinag, 12-3-12  
    Πολύ καλή συνταγή! Αλλά έριξα παραπάνω αλάτι. Έχετε καμία ιδέα πως να το διορθώσω?
    #
    Σχόλιο από toula27, 5-11-12  
    #
    Σχόλιο από fourtouna2, 14-11-12  
    #
    Σχόλιο από somi085, 28-1-13  
    #
    Σχόλιο από Natassa, 18-2-13  
    Λοιπόόόν.... εγώ το λαχανόρυζο το προτιμώ χωρίς ντομάτα και γενικά δεν τρώμε καθόλου τα καφτερά. Αλλά περί ορέξεως.....
    Εκείνο που σκέφτηκα όμως πρόσφατα είναι να κόψω μαζί με το λάχανο κι ένα μεγάλο μεγάλο φινόκιο.
    Τ-Ε-Λ-Ε-Ι-Ο!!!!!!!!!!!!!!! Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε! Φιλούνες!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    19 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από stellapanos, 19-1-09  
    Καλη μου και εγω ετσι το κανω το λαχανορυζο ειναι απο τα αγαπημενα μας φαγητα αυτη την εποχη και στο γιο μου πολυ του αρεση
    #
    Σχόλιο από Ginger, 26-10-09  
    Ωραίο το λαχανόρυζο, πάντα το τρώω με ευχαρίστηση. Κι εμείς έτσι το μαγειρεύουμε με τη διαφορά ότι παραλείπουμε την καυτερή πιπεριά, αλλά βάζουμε καρότο τριμμένο. Επίσης, το λάχανο το βάζουμε στην κατσαρόλα τριμμένο όπως το τρίβουμε για τη σαλάτα. Ελεφρύ και πολύ γρήγορο φαγάκι!
    #
    Σχόλιο από lenale, 29-10-09  
    Κλασική ωραία συνταγή.
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 6-11-09  
    Πρώτη φορά το έφτιαξα και πρώτη φορά το έφαγα μετά από χρόοοονια! Θα ξαναμπεί στο οικογενειακό μενού οπωσδήποτε! Μ'αρέσει πολύ! Έβαλα και την πιπεριά αλλά και 3/4 φλ. νερό. Έγινε τέλειο!!!
    #
    Σχόλιο από dancingelf, 22-12-09  
    Πολύ ωραία συνταγή! Έβαλα 2 κρεμμύδια αντί για 3 και τα μάρανα σε νερό για πιό υγειινό αποτέλεσμα. Έβαλα και 2 κούπες νερό για το βράσιμο του λάχανου και του ρυζιού, 2 φρέσκιες ντομάτες τριμένες στο μπλέντερ και ξερό δυόσμο. Έγινε υπέροχο!!!
    #
    Σχόλιο από Sol81, 26-1-10  
    Πολύ ωραίο, μπράβο. Δεν είχα ξαναφτιάξει ποτέ και χάρηκα πολύ για αυτό το υγιεινό φαγάκι
    #
    Σχόλιο από Pandi, 30-1-10  
    Πρώτη φορά την εφτιαξα και ήταν τρομερή! Μιας και υπήρχε στο ψυγείο, εγώ εβαλα κανονική πράσινη πιπεριά και λίγο κόκκινο λάχανο. Επίσης πρόσθεσα και λίγο δυόσμο. Αν την φας με γιαουρτάκι... τελεια!
    #
    Σχόλιο από strawberry mous, 16-12-10  
    Πολύ ωραίο.. εγω δεν βάζω πιππεριά αλλα λουκάνικο σε κομμάτια.. ειλικρινά χωριάτικο λουκάνικο με λαχανόρυζο είναι μούρλια...
    #
    Σχόλιο από Χ Καραμηνάς, 19-12-10  
    #
    Σχόλιο από nina18578, 20-2-11  
    Εξαιρετικό!!
    #
    Σχόλιο από ΓΚΙΛΙ, 29-11-11  
    πολυ πολυ ωραιο! και πολυ πολυ ευκολο!
    #
    Σχόλιο από angelinag, 12-3-12  
    Πολύ καλή συνταγή! Αλλά έριξα παραπάνω αλάτι. Έχετε καμία ιδέα πως να το διορθώσω?
    #
    Σχόλιο από toula27, 5-11-12  
    #
    Σχόλιο από fourtouna2, 14-11-12  
    #
    Σχόλιο από somi085, 28-1-13  
    #
    Σχόλιο από Natassa, 18-2-13  
    Λοιπόόόν.... εγώ το λαχανόρυζο το προτιμώ χωρίς ντομάτα και γενικά δεν τρώμε καθόλου τα καφτερά. Αλλά περί ορέξεως.....
    Εκείνο που σκέφτηκα όμως πρόσφατα είναι να κόψω μαζί με το λάχανο κι ένα μεγάλο μεγάλο φινόκιο.
    Τ-Ε-Λ-Ε-Ι-Ο!!!!!!!!!!!!!!! Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε! Φιλούνες!
    #
    Σχόλιο από BigMamaVera, 28-2-13  
    πολύ ωραίο φαγάκι!!το φτιάχνω με ψιλοκομμένο καροτάκι κ λεμόνι !!την επόμενη φορά θα το κάνω με κρεμμύδι (2κρ.)κ σαλτσούλα, μου άρεσε η ιδέα !!
    #
    Σχόλιο από giopolykra, 22-9-13  
    #
    Σχόλιο από murto, 1-4-14  
    Πάρα πολύ νόστιμο!

    0 Ερωτήσεις

    5 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από CHRISTEN35, 16-1-09  
    Είναι πολύ ωραία και απλή συνταγή.
    Εγώ έβαλα και λίγο ξερό δυόσμο και έγινε τέλειο.
    #
    Σχόλιο από CHRISTEN35, 16-1-09  
    Α! Και μπόλικο λεμόνι στο τέλος...
    #
    Σχόλιο από soko, 17-4-11  
    Καταπληκτικό!!! Έβαλα και λίγο φρέσκο δυόσμο και έγινε τέλειο.
    #
    Σχόλιο από frosoula_s, 8-2-12  
    4 πιρουνάκια... Κανονικά θα έβαζα 5 αλλά δεν μου άρεσε πολύ η εκτέλεση. Εγώ βάζω ακριβώς τα ίδια υλικά, εκτός από την πιπεριά, ίσως και λιγότερο κρεμμύδι για πιο ελαφρύ, αλλά αφού μαραθεί το λάχανο, ρίχνω την ντομάτα και μισό φλυτζάνι νερό και το αφήνω περίπου 20 λεπτά να βράσει η ντομάτα. Μετά προσθέτω νεράκι ανάλογα με το ρύζι μου, και το βράζω στο χρόνο που θέλει το συγκεκριμένο ρύζι για να γίνει. Έτσι μένει το φαγητό με το λαδάκι του, χωρίς πολλά ζουμιά, και το ρύζι τέλεια βρασμένο. Ούτε σκληρό, ούτε μαλακό. Δοκιμάστε το και με καστανό ρύζι για πιο υγιεινό..
    #
    Σχόλιο από aggelos30, 21-11-13  
    Ωραίο !! Πρόσθεσα και λίγο ζαχαρίτσα λόγω ντομάτας !!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Λαχανικά: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε όλα τα λαχανικά πλέον όλες ...
    Καταψύχω λαχανικά
    Μπορείτε να αγοράσετε φρέσκα λαχανικά, να τα βάλε...
    Βιταμίνες Β' μέρος
    Αφού είδαμε τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες στο πρ...
    Ιδέες για νηστίσιμο πρωινό
    Ένα από τα θέματα που απασχολούν πολλούς στην δ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Δοκιμασμένα και αγαπημένα Αλμυρά
    Ένα βιβλίο 85 αγαπημένων συνταγών, του/της murto
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 20 αγαπημένων συνταγών, του/της nikos2066
    Νηστίσιμα φαγητά ορεκτικά-λαδερά
    Ένα βιβλίο 129 αγαπημένων συνταγών, του/της tasa.x
    Νηστίσιμα
    Ένα βιβλίο 65 αγαπημένων συνταγών, του/της penelopeG
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 31 αγαπημένων συνταγών, του/της avrillios