Λαχανοσαλάτα με πορτοκάλι
Μια δροσερή σαλάτα, που όμως "φοριέται" όλες τις εποχές!
Λίγα μυστικά ακόμα
Τη σαλάτα αυτή την επινοήσαμε μια μέρα με τον πατέρα μου, ο οποίος ήταν μάγειρας. Από τότε, δεν λείπει από κανένα μας γιορτινό τραπέζι κι οι φίλοι και οι συγγενείς μας ξετρελαίνονται γι' αυτήν. #τσίμπα_το
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τρίβουμε το λάχανο σε έναν χοντρό τρίφτη και το αφήνουμε να στραγγίξει εντελώς.
-
2
Καθαρίζουμε το καρότο και το κόβουμε σε λεπτές φέτες ζουλιέν ή το τρίβουμε κι αυτό στον χοντρό τρίφτη.
-
3
Καθαρίζουμε και κόβουμε το 1,5 πορτοκάλι σε μικρά κυβάκια και το ρίχνουμε στην σαλάτα μας.
-
4
Το μισό πορτοκάλι που απομένει το στίβουμε μαζί με το λεμόνι.
-
5
Αλατίζουμε τη σαλάτα και προσθέτουμε το λάδι.
-
6
Στο τέλος ρίχνουμε το χυμό του πορτοκαλιού και του λεμονιού και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά.
-
7
Τέλος, αφήνουμε την σαλάτα μας στο ψυγείο σκεπασμένη, για περίπου 15 λεπτά, έτσι ώστε να ομογενοποιηθούν οι γεύσεις.
-
8
Σερβίρεται είται σε μεγάλη σαλατιέρα, είτε σε ατομικά μπολάκια, σαν πρώτο πιάτο.
Σχόλια (41)