κύρια φωτογραφία συνταγής Λαχανοσαλάτα σπέσιαλ
Ilovegoodfood
Ilovegoodfood @cook_8476435
Giannena,

Λίγα μυστικά ακόμα

Έτσι κάνω πάντα τη λαχανοσαλάτα μου και αρέσει σε πολύ κόσμο! Είναι πιο πικάντικη και ταιριάζει για συνοδεία παραδοσιακών φαγητών (στιφάδο, γιουβέτσι κλπ) Αν ενοχλεί το σκόρδο, τρίψτε ένα μεγαλούτσικο κρεμμύδι, αλλα με το σκόρδο είναι κλάσεις ανώτερη...

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

1 Minutes
μια μεγάλη σαλατιέρα
  1. 1/2 κεφάλι λάχανο άσπρο (λάχανο μεσαίου μεγέθους) ψιλοκομμένο όσο μπορείτε
  2. 2 καρότα μεγάλα τριμμένα στον λεπτό τρίφτη
  3. 1 χεριά φύλλα σέλινου ή μισό ματσάκι μαϊντανό χοντροκομμένα
  4. 2 σκελίδες σκόρδο μεγάλες ή 1 κρεμμύδι στον λεπτό τρίφτη
  5. 2 πιπεριές κέρατο ή 1 μεγάλη πράσινη κομμένες σε λεπτά κοντά στικς
  6. αρκετό δυνατό ξύδι από λευκό κρασί (μισό φλυτζάνι του ελλ. καφέ σχεδόν)
  7. αλάτι αρκετό
  8. 2 κ.γ. κόκκινο γλυκό πιπέρι
  9. 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μεγάλο μπολ προσθέτουμε όλα τα λαχανικά μας με τη μορφή που αναφέρονται επάνω και ανακατεύουμε καλα με το χέρι.

  2. 2

    Προσθέτουμε το ξύδι, το αλάτι, το κόκκινο πιπέρι και το λάδι και ανακατεύουμε πολύ καλά.

  3. 3

    Με το χέρι μας κάνουμε κίνηση σαν να στίβουμε τα λαχανικά συνθλίβοντάς τα στη χούφτα μας και τρίβοντάς τα συγχρόνως, για να ρουφήξουν το ντρέσινγκ. Συνεχίζουμε ώσπου να μειωθεί ο αρχικός όγκος των λαχανικών αρκετά.

  4. 4

    Σε αυτό το στάδιο μπορούμε είτε να τη σερβίρουμε κατευθείαν είτε να τη βάλουμε στο ψυγείο σκεπασμένη και να τη σερβίρουμε ώρες μετά, ακόμη και την επόμενη μέρα (θα είναι πεντανόστιμη!)

Αντιδράσεις

Σχόλια (7)

Stefbach11
Stefbach11 @cook_8495297
μπορεις επισης να προσθεσεις μια κονσερβα τονο και 1-2 κουταλιες μαγιονεζα και γινεται ακομα πιο υπεροχη!!

Από

Ilovegoodfood
Ilovegoodfood @cook_8476435
στις
Giannena,