Λαχανοσαλάτα σπέσιαλ
Λίγα μυστικά ακόμα
Έτσι κάνω πάντα τη λαχανοσαλάτα μου και αρέσει σε πολύ κόσμο! Είναι πιο πικάντικη και ταιριάζει για συνοδεία παραδοσιακών φαγητών (στιφάδο, γιουβέτσι κλπ) Αν ενοχλεί το σκόρδο, τρίψτε ένα μεγαλούτσικο κρεμμύδι, αλλα με το σκόρδο είναι κλάσεις ανώτερη...
Υλικά
-
2 καρότα μεγάλα τριμμένα στον λεπτό τρίφτη
-
1 χεριά φύλλα σέλινου ή μισό ματσάκι μαϊντανό χοντροκομμένα
-
2 πιπεριές κέρατο ή 1 μεγάλη πράσινη κομμένες σε λεπτά κοντά στικς
-
αρκετό δυνατό ξύδι από λευκό κρασί (μισό φλυτζάνι του ελλ. καφέ σχεδόν)
-
αλάτι αρκετό
-
2 κ.γ. κόκκινο γλυκό πιπέρι
-
1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μεγάλο μπολ προσθέτουμε όλα τα λαχανικά μας με τη μορφή που αναφέρονται επάνω και ανακατεύουμε καλα με το χέρι.
-
2
Προσθέτουμε το ξύδι, το αλάτι, το κόκκινο πιπέρι και το λάδι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
-
3
Με το χέρι μας κάνουμε κίνηση σαν να στίβουμε τα λαχανικά συνθλίβοντάς τα στη χούφτα μας και τρίβοντάς τα συγχρόνως, για να ρουφήξουν το ντρέσινγκ. Συνεχίζουμε ώσπου να μειωθεί ο αρχικός όγκος των λαχανικών αρκετά.
-
4
Σε αυτό το στάδιο μπορούμε είτε να τη σερβίρουμε κατευθείαν είτε να τη βάλουμε στο ψυγείο σκεπασμένη και να τη σερβίρουμε ώρες μετά, ακόμη και την επόμενη μέρα (θα είναι πεντανόστιμη!)
Σχόλια (7)