λωξαντρα
λωξαντρα @cook_8451992

Οι σαρμαδες αυτοι γινονται πολυ αφρατοι γιατι δε βαζω πολύ ρύζι

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θελουμε, αντι για απλό αυγολεμονο, μπορουμε να δεσουμε το ζουμι με λιγο βουτυρο και αλευρι, και οταν κρυωσει να προσθεσουμε ενα κροκο και χυμό λεμονιού

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

45 Minutes
  1. 1 μεγαλο λαχανο σφιχτο
  2. 700 γρ. κιμας μοσχαρισιος
  3. 2 μεγαλα κρεμμυδια
  4. 1/2 ματσακι μαϊντανό
  5. 2 κ.σουπ. ρυζι γλασέ
  6. 1 ποτηρι ελαιολαδο
  7. 1/2 κ.γλ. μαυροπίπερο
  8. 1 κ.γλ. αλατι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ζεματαμε το λαχανο σε μεγάλη κατσαρόλα, μισοσκεπασμένο σε μέτρια φωτιά, μεχρι να αχνιστουν και τα πάνω φύλλα

  2. 2

    Οταν κρυώσει ανοιγουμε τα φυλλα του προσεκτικά, αφαιρώντας τα χοντρά μέρη

  3. 3

    Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα ριχνουμε στο μισό λαδι που εχουμε ζεστανει σε μετρια θερμοκρασια

  4. 4

    Τ΄αφηνουμε να σωταριστουν λιγο, χωρις να τα καψουμε ή να τ΄αφήσουμε να βγαλουν νερό

  5. 5

    Σε μια λεκανιτσα βάζουμε τον κιμά, το ρυζι, το μαϊντανό ψιλοκομμένο, το πιπερι, το αλατι, τα κρεμμυδια και το υπολοιπο λαδι

  6. 6

    Τ΄ανακατευουμε και ξεκινάμε να τυλιγουμε τους σαρμαδες

  7. 7

    Στη κατσαρόλα που θα τους βάλουμε, απλωνουμε αρκετά κομματια απ΄το λαχανο που δε τυλιγεται και μας περισσευει

  8. 8

    Το ιδιο κανουμε και στο τελος, αν οι σαρμαδες δε φτανουν και εχουν κενό

  9. 9

    Βαζουμε τη κατσαρόλα πανω στο ματι της κουζίνας, ριχνουμε λιγο αλατι και λαδι και τους σκεπαζουμε με πιατο

  10. 10

    Το βαζουμε σε δυνατη φωτια (οχι ομως στο τερμα), προσθετουμε 1,5 ποτηρι νερο

  11. 11

    Οταν παρει βραση το χαμηλωνουμε και το μαγειρευουμε γυρω στα 40 λεπτά

Αντιδράσεις

Σχόλια (2)

emilycy
emilycy @cook_8465314
Πολύ νόστιμοι γίνανε και το πρόβλημα μου ήταν να συγκρατηθούμε να μη φάμε πολύ γιατι είναι και λίγο βαρύ φαι...Καλή χρονιά κιόλας!

Από

λωξαντρα
λωξαντρα @cook_8451992
στις