Λαχματζούν

Bαθμολογία: 4.5455
       
 
11 ψήφοι
xaroula, 21.02.09

Περιγραφή

Πικαντικη, νοστιμη ανοιχτη πιτα.
Λαχματζούν

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1/4 περίπου αναμικτο κιμά μοσχαρίσιο με αρνίσιο
  • 3 κσ κρεμύδι ψιλοκομμένο
  • 5 κσ ντοματα φρέσκια ψιλοκομμένη
  • 2 κσ πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
  • 3 κσ πελτέ
  • 3 κγ μπούκοβο
  • αλάτι
  • μαιντανό και λίγο ανιθο ψιλοκομμένο
  • 500 γρ αλεύρι, αλάτι, νερό για το ζυμάρι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Πίτες με κρεατικά
Μέθοδος: Φούρνου
Περιέχει: Ντομάτες , Πιπεριές
Σερβίρει: 4 ατομα
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: 30' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 10' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Φτιάχνουμε ένα μαλακο ζυμάρι και το αφήνουμε στην άκρη
  2. Σε ένα μπώλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά
  3. Ανοιγουμε 4 λεπτές πιτούλες με το ζυμάρι μας
  4. Απλώνουμε την γέμιση που εχουμε φτιάξει
  5. Ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 180 βαθμούς για 8'-20', ανάλογα με το φούρνο σας (μέχρι να δείτε να γίνει ο κιμάς δηλαδή).
  6. Σερβίρεται με κομμένη ροδέλες πιπεριά, φύλλα μαρουλιού ή ροδέλες ντομάτας και στυμένο λεμόνι

Λίγα μυστικά ακόμα

Μυστικά δεν υπάρχουν, γίνεται γρήγορα αρκεί να έχετε λιγο κιμά (γινεται και με μοσχαρισιο κιμά μόνο βέβαια) και αλεύρι στο σπίτι.

Πολύ ωραίος μεζές για μπυρίτσα. Το είδα στην εκπομπή του Ηλία Μαμαλάκη.

Καλή όρεξη

Σχετικές συνταγές

    23 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από MariaV, 28-2-09  
    Την βαθμολογω γιατι εχω την ιδια συνταγη απο την σελιδα του Μαμαλακη και ξερω ακριβως πως ειναι.ΚΟΛΑΣΗ!!!!!
    #
    Σχόλιο από Ermioni, 28-2-09  
    εγώ δεν την έχω κάνει ακόμη αυτην την συωταγη αλλα την εχω φαει!
    τρωγετε πολυ ωραια με φρεσκοκομμενη σαλατα απο λαχανο που βαζουμε στην μεση και το κανουμε ρολο και με στιμμενο αρκετο λεμονακι ειναι μουρλια!!!
    #
    Σχόλιο από xaroula, 1-3-09  
    κοριτσια ευχαριστω για τα πιρουνακια! :)
    Μαρακι εχεις δικιο ειναι κοοολαση.
    Ερμιονη μου με λαχανο δεν σκεφτηκα να το δοκιμασω..θα το κανω τωρα που το λες!
    #
    Σχόλιο από DILIGER97, 9-3-09  
    ο κιμας πως προλαβαινει να ψηθει μεσα σε 5 λεπτα?
    #
    Σχόλιο από xaroula, 9-3-09  
    DILIGER97 καλη μου εχεις δικιο εβαλα την συνταγη οπως την ειχε στο μπουκια και συγχωριο αλλα αυτοι ο φουρνος που το εψησαν ηταν επαγγελματικος, με αλλες θερμοκρασιες .Εγω το ψηνω στους 180 βαθμους σε αερα γυρω στα 20 λεπτα(στην σελιδα 1111 του κοπιαστε θα το δεις φωτο) :)
    #
    Σχόλιο από xaroula, 9-3-09  
    Επισης θα ηθελα να πω ,γιατι το ξεχασα οτι στο ζυμαρι εγω βαζω και λιγη μαγια βεβαια αυτο ειναι προαιρετικο :)
    #
    Σχόλιο από Elif, 10-3-09  
    κι εμεις αυτη τη συνταγη κανουμε, και ειναι τελεια!
    #
    Σχόλιο από dcroula, 19-1-10  
    Για κάτι άλλο ξεκίνησα αλλά κατάφερα να κάνω κι αυτόν τον καταπληκτικό μεζέ. Εύκολο και πικάντικο. Μ'άρεσε πολύ.
    #
    Σχόλιο από xaroula, 19-1-10  
    ευχαριστω για τα πιρουνακια κοριτσια μου!!
    :)Ρουλακι σου εγινε πολυ ωραιο και λαχταριστοοοοοοοοο!!!
    #
    Σχόλιο από ΑΡΓΥΡΗ, 20-1-10  
    Εγώ θέλω να ρωτήσω αν ο κιμάς προλαβαίνει να μαγειρευτεί καλά. Φτάνει ο χρόνος;
    #
    Σχόλιο από Μυρτω, 20-1-10  
    Αργυρη, επειδη το εχω φτιαξει, ο κιμας ειναι 1/4 του κιλου,ειναι μικρη ποσοτητα, τον απλωνεις στα 4 πιτακια με τα δαχτυλα σε λεπτη στρωση.
    τωρα ειναι και αναλογα με το φουρνο. ο δικος μου που ειναι 10 χρονων θελει λιγο παραπανω χρονο για ολα τα φαγητα και τα γλυκα.
    θα το δεις αν ειναι ψημενο ή οχι.
    φαινεται με το ματι.
    οταν ο κιμας ψηνεται παιρνει ενα καστανοκοκκινο χρωμα.
    πιστευω να το καταλαβεις.
    #
    Σχόλιο από ΑΡΓΥΡΗ, 20-1-10  
    ΟΚ Μυρτώ, σ' ευχαριστώ για την απάντηση. φαντάζομαι θα είναι όπως τα μπιφτέκια, κάτι ανάλογο, ως προς το ψήσιμο και πότε είναι έτοιμα.
    #
    Σχόλιο από xaroula, 20-1-10  
    Αργυρουλα ειναι οπως τα λεει η Μυρτω ο κιμας ειναι λιγος και απλωτος και αν ειναι και ζεστος ο φουρνος γινεται γρηγορα ,βεβαια εξαρταται απο τον φουρνο εγω που τα ψηνω στο γκριλ με αερα κανει 7-8 λεπτα να γινει..
    #
    Σχόλιο από Conna, 5-2-11  
    Τέλεια ... εγω χρησιμοποίησα μόνο αρνίσιο κιμά.

    #
    Σχόλιο από dimitra 76, 16-6-11  
    Να ρωτησω μια απορια μου? νομιζω οτι το ζυμαρακι δεν ψηνετε και τοσο καλα... μηπως λεω μηπως πρεπει να το ψηνω λιγα λεπτα πριν μονο του? Επισης θελω να πω οτι με λεμονι και καυτερο μπουκοβο ειναι τελειο!
    #
    Σχόλιο από xaroula, 17-6-11  
    dimitra 76 ειναι στην δικη σου επιλογη αν θες να ψησεις το ζυμαρακι χωριστα ,εγω επειδη τις κανω λεπτες τις πιτουλες, μου αρεσει να μην ξεροψηνονται,αν δεις τις φωτο απο τα αλλα κοριτσια θα δεις διαφορα στο ψησιμο που εχει κανει η καθε μια
    Ευχαριστω για τα πιρουνακια.
    #
    Σχόλιο από karavour, 8-11-11  
    το λαχματζούν το τρώμε συχνά πυκνά καθότι ο σύζυγος είναι απ'την Πόλη. Μόνο που δεν βάζω πιπεριά και το κάνω με έτοιμη αράβικη πίτα.
    #
    Σχόλιο από kikibebe2, 9-11-11  
    Νοστιμότατο !!!!!απλά θα ήταν καλό να αλλάξει ο χρόνος ψησίματος απο τα 3-5 λεπτά στα 20 περιπου για να μην μπερδευόμαστε!
    #
    Σχόλιο από xaroula, 17-11-11  
    Κοριτσια σας ευχαριστω πολυ :)
    #
    Σχόλιο από liblen, 31-1-12  
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    17 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από MariaV, 28-2-09  
    Την βαθμολογω γιατι εχω την ιδια συνταγη απο την σελιδα του Μαμαλακη και ξερω ακριβως πως ειναι.ΚΟΛΑΣΗ!!!!!
    #
    Σχόλιο από Ermioni, 28-2-09  
    εγώ δεν την έχω κάνει ακόμη αυτην την συωταγη αλλα την εχω φαει!
    τρωγετε πολυ ωραια με φρεσκοκομμενη σαλατα απο λαχανο που βαζουμε στην μεση και το κανουμε ρολο και με στιμμενο αρκετο λεμονακι ειναι μουρλια!!!
    #
    Σχόλιο από xaroula, 1-3-09  
    κοριτσια ευχαριστω για τα πιρουνακια! :)
    Μαρακι εχεις δικιο ειναι κοοολαση.
    Ερμιονη μου με λαχανο δεν σκεφτηκα να το δοκιμασω..θα το κανω τωρα που το λες!
    #
    Σχόλιο από DILIGER97, 9-3-09  
    ο κιμας πως προλαβαινει να ψηθει μεσα σε 5 λεπτα?
    #
    Σχόλιο από xaroula, 9-3-09  
    DILIGER97 καλη μου εχεις δικιο εβαλα την συνταγη οπως την ειχε στο μπουκια και συγχωριο αλλα αυτοι ο φουρνος που το εψησαν ηταν επαγγελματικος, με αλλες θερμοκρασιες .Εγω το ψηνω στους 180 βαθμους σε αερα γυρω στα 20 λεπτα(στην σελιδα 1111 του κοπιαστε θα το δεις φωτο) :)
    #
    Σχόλιο από Elif, 10-3-09  
    κι εμεις αυτη τη συνταγη κανουμε, και ειναι τελεια!
    #
    Σχόλιο από dcroula, 19-1-10  
    Για κάτι άλλο ξεκίνησα αλλά κατάφερα να κάνω κι αυτόν τον καταπληκτικό μεζέ. Εύκολο και πικάντικο. Μ'άρεσε πολύ.
    #
    Σχόλιο από xaroula, 19-1-10  
    ευχαριστω για τα πιρουνακια κοριτσια μου!!
    :)Ρουλακι σου εγινε πολυ ωραιο και λαχταριστοοοοοοοοο!!!
    #
    Σχόλιο από ΑΡΓΥΡΗ, 20-1-10  
    ΟΚ Μυρτώ, σ' ευχαριστώ για την απάντηση. φαντάζομαι θα είναι όπως τα μπιφτέκια, κάτι ανάλογο, ως προς το ψήσιμο και πότε είναι έτοιμα.
    #
    Σχόλιο από dimitra 76, 16-6-11  
    Να ρωτησω μια απορια μου? νομιζω οτι το ζυμαρακι δεν ψηνετε και τοσο καλα... μηπως λεω μηπως πρεπει να το ψηνω λιγα λεπτα πριν μονο του? Επισης θελω να πω οτι με λεμονι και καυτερο μπουκοβο ειναι τελειο!
    #
    Σχόλιο από xaroula, 17-6-11  
    dimitra 76 ειναι στην δικη σου επιλογη αν θες να ψησεις το ζυμαρακι χωριστα ,εγω επειδη τις κανω λεπτες τις πιτουλες, μου αρεσει να μην ξεροψηνονται,αν δεις τις φωτο απο τα αλλα κοριτσια θα δεις διαφορα στο ψησιμο που εχει κανει η καθε μια
    Ευχαριστω για τα πιρουνακια.
    #
    Σχόλιο από kikibebe2, 9-11-11  
    Νοστιμότατο !!!!!απλά θα ήταν καλό να αλλάξει ο χρόνος ψησίματος απο τα 3-5 λεπτά στα 20 περιπου για να μην μπερδευόμαστε!
    #
    Σχόλιο από xaroula, 17-11-11  
    Κοριτσια σας ευχαριστω πολυ :)
    #
    Σχόλιο από liblen, 31-1-12  
    #
    Σχόλιο από koukoutso, 1-6-13  
    το συγκεκριμενο το ειχα φαει απο ενα μαγαζι ανατολιτικο στην κυπρο....οταν ημουν φανταρος...λοιπον...απο οσο θυμαμαι ο κιμας πρεπει να ηταν μισοψημενος...και εβαζαν λιγη ποσοτητα...αυτοι τα εψηναν σε ξυλοφουρνο και ψηνοταν γρηγορα στο τελος το σερβιραν με χυμο απο λεμονι και μαιντανο αν ηθελες..... :)
    #
    Σχόλιο από xaroula, 2-6-13  
    Σας ευχαριστώ πολύ για τα πιρουνάκια !!! :)
    #
    Σχόλιο από vrondosaur, 28-4-14  
    Την δοκίμασα χθες το βράδυ........ Υπέροχη ΚΟΛΑΣΗ!!!! Μόνο 5 πιρουνάκια την αδικούν!!!! Ευχαριστώ πολύυυυυ xaroula!!!!

    3 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από ΑΡΓΥΡΗ, 20-1-10  
    Εγώ θέλω να ρωτήσω αν ο κιμάς προλαβαίνει να μαγειρευτεί καλά. Φτάνει ο χρόνος;
    #
    Σχόλιο από Μυρτω, 20-1-10  
    Αργυρη, επειδη το εχω φτιαξει, ο κιμας ειναι 1/4 του κιλου,ειναι μικρη ποσοτητα, τον απλωνεις στα 4 πιτακια με τα δαχτυλα σε λεπτη στρωση.
    τωρα ειναι και αναλογα με το φουρνο. ο δικος μου που ειναι 10 χρονων θελει λιγο παραπανω χρονο για ολα τα φαγητα και τα γλυκα.
    θα το δεις αν ειναι ψημενο ή οχι.
    φαινεται με το ματι.
    οταν ο κιμας ψηνεται παιρνει ενα καστανοκοκκινο χρωμα.
    πιστευω να το καταλαβεις.
    #
    Σχόλιο από xaroula, 20-1-10  
    Αργυρουλα ειναι οπως τα λεει η Μυρτω ο κιμας ειναι λιγος και απλωτος και αν ειναι και ζεστος ο φουρνος γινεται γρηγορα ,βεβαια εξαρταται απο τον φουρνο εγω που τα ψηνω στο γκριλ με αερα κανει 7-8 λεπτα να γινει..

    3 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από xaroula, 9-3-09  
    Επισης θα ηθελα να πω ,γιατι το ξεχασα οτι στο ζυμαρι εγω βαζω και λιγη μαγια βεβαια αυτο ειναι προαιρετικο :)
    #
    Σχόλιο από Conna, 5-2-11  
    Τέλεια ... εγω χρησιμοποίησα μόνο αρνίσιο κιμά.

    #
    Σχόλιο από karavour, 8-11-11  
    το λαχματζούν το τρώμε συχνά πυκνά καθότι ο σύζυγος είναι απ'την Πόλη. Μόνο που δεν βάζω πιπεριά και το κάνω με έτοιμη αράβικη πίτα.

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Καταψύχω λαχανικά
    Μπορείτε να αγοράσετε φρέσκα λαχανικά, να τα βάλε...
    Λαχανικά: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε όλα τα λαχανικά πλέον όλες ...
    Κάνε το... φύλλο, φίλο!
    Ξέρετε τι λείπει περισσότερο από την κουζίνα τω...
    Βιταμίνες Β' μέρος
    Αφού είδαμε τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες στο πρ...
    Κάνοντας την πίτα σας... ζωγραφιά!
    Οι πίτες είναι ένα ελληνικό ορεκτικό (ή και κυρ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    sintages2013
    Ένα βιβλίο 563 αγαπημένων συνταγών, του/της litsa karagounaki
    φαγητά
    Ένα βιβλίο 107 αγαπημένων συνταγών, του/της Conna
    Κιμάς
    Ένα βιβλίο 28 αγαπημένων συνταγών, του/της murto
    ethnic
    Ένα βιβλίο 62 αγαπημένων συνταγών, του/της aggelikikom
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 107 αγαπημένων συνταγών, του/της fanikat