Λαχταριστά cupcakes βανίλια
Αδιαμφισβήτητα η πιο νόστιμη συνταγή για cupcake που εχω δοκιμάσει...Βγαίνει περίπου στα 50 κομμάτια!
Λίγα μυστικά ακόμα
Ο χρόνος ψησίματος ειναι πολυ γενικός...τα εχω κανει και μου πήρε το ψήσιμο κάποιες φορές μέχρι και εικοσαλεπτο!Επίσης για το frosting το πιο νόστιμο για τα δικά μου γούστα ειναι αυτό.
Υλικά
-
3 κ 3/4 της κούπας μίγμα αλεύρι και και 4 κουταλιές κορν φλαουρ
-
3 κ 3/4 του κουταλιού μπεικιν
-
1 κ 1/2 του κουταλιού σοδα
-
1 κ 1/2 αλάτι
-
6 αβγά
-
2 κ 1/4 της κούπας ζάχαρη
-
4 1/2 κουταλιές βανίλια υγρό
-
1 κ 1/2 της κούπας καλαμποκελαιο
-
1 κ 1/2 της κούπας ξινόγαλα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προθερμαινουμε στους 180°C
-
2
Σε μπολ αναμυγνυουμε αλεύρι, αλάτι, σοδα και μπεικιν.
-
3
Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά για 30' και προσθέτουμε τη ζάχαρη,συνεχίζουμε για αλλα 30' και προσθέτουμε την βανιλιά και το λάδι ανακατευοντας. Χαμηλωνουμε την ένταση του μιξερ και βάζουμε μισό αλεύρι μισό γάλα και αφού ανακατεψουμε ρίχνουμε τα αλλα μισά που έμειναν...
-
4
Ψήνουμε για 12-14 λεπτά.
Σχόλια (5)