dtr
dtr @cook_8508169
Kateríni, Greece

Μια συνταγή που κερδίζει ακόμα και όποιον δεν είναι τόσο φίλος με το σπανάκι! Τα τυριά έχουν τη τιμητική τους!

Λίγα μυστικά ακόμα

Περίπου 9 φέτες ζαμπόν παίρνει το κάθε ρολό.Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και διάφορα τυριά αντί για ένα μόνο είδος.Τρώγεται κυρίως ζεστό!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

15 άτομα
  1. 1 φύλλο κουρού (γίνονται 2 ρολά)
  2. 2 κιλά περίπου σπανάκι
  3. ρίγανη, αλάτι, πιπέρι
  4. 250 γρ. ζαμπόν ή γαλοπούλα (φέτες του τοστ)
  5. 4 κουτιά κρέμα γάλακτος (2 το κάθε ρολό)
  6. 400 γρ τυρί τρίμμα της αρεσκείας μας (για το ένα ρολό)
  7. λίγο βούτυρο φρέσκο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ανοίγουμε το φύλλο, όχι πολύ λεπτό να μη σκιστεί, και στρώνουμε το σπανάκι. Βάζουμε λίγη ρίγανη.

  2. 2

    Τοποθετούμε τις φέτες ζαμπόν επάνω.

  3. 3

    Αρχίζουμε να τυλίγουμε το φύλλο, κλείνοντας πρώτα τις άκρες στο πλάι και μετά απ'τη κάτω μεριά να γίνει ρολό.

  4. 4

    Το τυλίγουμε σε πετσέτα σαν καραμέλα, δένοντας τις άκρες της με ένα σχοινάκι.

  5. 5

    Βράζουμε το κάθε ρολό ξεχωριστά στη κατσαρόλα για 5-7 λεπτά.

  6. 6

    Τα τοποθετούμε πάνω σε λαδόκολλα και αφαιρούμε αμέσως τη πετσέτα να μη κολλήσει στο ζυμάρι.

  7. 7

    Μόλις κρυώσουν καλά τα βάζουμε στη κατάψυξη με τη λαδόκολλα τυλιγμένα αυτή τη φορά αν δε θέλουμε να τα κάνουμε εκείνη την ώρα.  Φυλλάσσονται μέχρι και ένα μήνα έτσι.

  8. 8

    Όταν τα χρειαστούμε για άλλη φορά, τα ξεπαγώνουμε καλά.

  9. 9

    Κόβουμε το ρολό σε φέτες λεπτές σχετικά, και τις βάζουμε σε πυρέξ.

  10. 10

    Ρίχνουμε το τριμμένο τυρί να καλυφθεί όλο καλά.

  11. 11

    Ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος.

  12. 12

    Σκορπάμε τέλος λίγά κομμάτια βούτυρο.

  13. 13

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρει ωραίο χρώμα.

Αντιδράσεις

Σχόλια

ΜαρκέλλαΚ
ΜαρκέλλαΚ @cook_8489490
Πραγματικά είναι τέλειο!!!!!!!!!!!!!!!! Το έκανα στους καλεσμένους που είχα και ξετρελάθηκαν όλοι!!!!!!!! Βγήκα ασπροπρόσωπη!!!!!!!! Αφού μετά μου ζήταγαν τη συνταγή!!!!!!! Μπράβο!!!!!! Χίλια Μπράβο!!!

Από

dtr
dtr @cook_8508169
στις
Kateríni, Greece