Λαχταριστό ρολό σπανάκι
Μια συνταγή που κερδίζει ακόμα και όποιον δεν είναι τόσο φίλος με το σπανάκι! Τα τυριά έχουν τη τιμητική τους!
Λίγα μυστικά ακόμα
Περίπου 9 φέτες ζαμπόν παίρνει το κάθε ρολό.Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και διάφορα τυριά αντί για ένα μόνο είδος.Τρώγεται κυρίως ζεστό!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανοίγουμε το φύλλο, όχι πολύ λεπτό να μη σκιστεί, και στρώνουμε το σπανάκι. Βάζουμε λίγη ρίγανη.
-
2
Τοποθετούμε τις φέτες ζαμπόν επάνω.
-
3
Αρχίζουμε να τυλίγουμε το φύλλο, κλείνοντας πρώτα τις άκρες στο πλάι και μετά απ'τη κάτω μεριά να γίνει ρολό.
-
4
Το τυλίγουμε σε πετσέτα σαν καραμέλα, δένοντας τις άκρες της με ένα σχοινάκι.
-
5
Βράζουμε το κάθε ρολό ξεχωριστά στη κατσαρόλα για 5-7 λεπτά.
-
6
Τα τοποθετούμε πάνω σε λαδόκολλα και αφαιρούμε αμέσως τη πετσέτα να μη κολλήσει στο ζυμάρι.
-
7
Μόλις κρυώσουν καλά τα βάζουμε στη κατάψυξη με τη λαδόκολλα τυλιγμένα αυτή τη φορά αν δε θέλουμε να τα κάνουμε εκείνη την ώρα. Φυλλάσσονται μέχρι και ένα μήνα έτσι.
-
8
Όταν τα χρειαστούμε για άλλη φορά, τα ξεπαγώνουμε καλά.
-
9
Κόβουμε το ρολό σε φέτες λεπτές σχετικά, και τις βάζουμε σε πυρέξ.
-
10
Ρίχνουμε το τριμμένο τυρί να καλυφθεί όλο καλά.
-
11
Ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος.
-
12
Σκορπάμε τέλος λίγά κομμάτια βούτυρο.
-
13
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρει ωραίο χρώμα.
Σχόλια