Λαχταριστός κορμός με σιρόπι σοκολάτας και φράουλες
Συνταγή του σεφ Κωνσταντίνου Τάση. Λαχταριστός κορμός σοκολάτας, σερβιρισμένος με σιρόπι σοκολάτας και φράουλες, όπως μας το έδειξαν οι σεφ στο σεμινάριο "Κερδίστε χρόνο στην κουζίνα" που έγινε σε συνεργασία με το Fairy και το Chef's Club.
Υλικά
-
4 πακέτα μπισκότα τύπου πτι μπερ
-
125 γρ κακάο
-
40 ml κονιάκ
-
500 γρ μαργαρίνη λιωμένη
-
150 γρ ζάχαρη άχνη
-
4 βανίλιες
-
250 ml γάλα εβαπορέ
-
10 φράουλες
-
σιρόπι σοκολάτας
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μια μεγάλη λεκάνη βάζουμε τα μπισκότα. Τα σπάμε σε πολύ χοντρά κομμάτια με τα χέρια μας.
-
2
Προσθέτουμε το κακάο,
-
3
Τη ζάχαρη και τις βανίλιες,
-
4
Τη μαργαρίνη λιωμένη και το κονιάκ.
-
5
Προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα και ανακατεύουμε
-
6
Μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη (θα δούμε με το μάτι πόσο γάλα θα τραβήξει)
-
7
Απλώνουμε δυο κομμάτια αλουμινόχαρτο στον πάγκο μας και βάζουμε πάνω τη ζύμη μας
-
8
Της δίνουμε ένα απλό σχήμα με τα χέρια (η περισσότερη δουλειά θα γίνει μετά, τυλίγοντας το αλουμινόχαρτο)
-
9
Τυλίγουμε σε ένα σφιχτό ρολό
-
10
Και μετά πιάνουμε τις δυο άκρες και τις τυλίγουμε, κάνοντας ένα σχήμα σαν καραμέλα. Θέλει σφίξιμο εδώ, ώστε να μαζευτεί η ζύμη μας και να γίνει ένα ρολό χωρίς κενά.
-
11
Βάζουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες, να σφίξει καλά. Όταν παγώσει κόβουμε φετούλες
-
12
Και γαρνίρουμε με σιρόπι σοκολάτας
-
13
Και φράουλες
Σχόλια (4)