Λαζάνια α λα Κορφιότα
Λαζάνια πολύχρωμα και νόστιμα
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλετε τρίβετε και γενναίες δόσεις παρμεζάνα ενδιάμεσα.Η παραλλαγή μου για τη σάλτσα κιμά είναι ότι εκτός από το κλασσικό κρεμμύδι σωτάρω και ψιλοκομμένα λαχανικα (πιπεριές, αρακά, μανιτάρια, καρότο) ή αν δε μου βρίσκονται απλά ανάμεικτα λαχανικά κατεψυγμένα. Έτσι ο κιμάς μου είναι πολύχρωμος και γεμάτος φυτικές ίνες. Εννοείται ότι προσθέτω άφθονη σάλτσα ντομάτας στον κιμά μου. Ευχαριστούμε την zafirenia για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
-
1 πακέτο λαζάνια της γνωστής ιταλικής μάρκας (δε χρειάζονται βράσιμο)
-
1 δόση αραιή κρέμα μπεσαμέλ
-
1 δόση σάλτσα με κιμά και διάφορα λαχανικά, λίγο πιο νερουλή από το συνηθισμένο.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Φτιάχνω τον κιμά
-
2
Και την μπεσαμέλ μου.
-
3
Στρώνω σε ένα ορθογώνιο πυρέξ μια στρώση μπεσαμέλ πρώτα
-
4
Και μετά αρχίζω να στρώνω εναλλάξ λαζάνια,
-
5
Κιμά
-
6
Και μπεσαμέλ.
-
7
Τελειώνω με μια γερή δόση κρέμας μπεσαμέλ και φουρνίζω για περίπου μισή ωρίτσα.
Σχόλια (11)