Λαζάνια Αλ φόρνο

Bαθμολογία: 4.8261
       
 
23 ψήφοι
ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 20.11.08

Περιγραφή

Άλλη μια συνταγή για λαζάνια αλλά πολύ ωραία.
Λαζάνια Αλ φόρνο
photo: ANGOLINA

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1/4 κούπας λάδι
  • 1/4 κούπας κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 μικρό καρότο τριμμένο
  • 1 κλωναράκι σέλινο ψιλοκομμένο
  • 1/2 κιλό κιμά
  • 1/3 κούπας κρασί άσπρο
  • αλάτι,πιπέρι
  • 800γρ. ντοματάκια κονσέρβας πολτοποιημένα
  • 400γρ. χυμό ντομάτας
  • 1/4 κούπας βούτυρο
  • 2 κουταλιές αλεύρι
  • 1 1/2 κούπας γάλα ζεστό
  • 100γρ. τυρί έμενταλ τριμμένο
  • 100γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 πακέτο λαζάνια (500γρ.)
  • 400γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Με κρεατικά
Μέθοδος: Φούρνου
Δυσκολία: Εύκολο
Ειδικές περιστάσεις: Για μπουφέ
Φτιάχνει: 1 ταψί
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Σε μία κατσαρόλα ζεστένετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλινο να μαραθούν.
  2. Προσθέτετε τον κιμά και σοτέρετε τον ανακατεύοντας ώσπου να φύγουν τα υγρά του.
  3. Προσθέτετε το κρασί και το πιπέρι και ανακατέψτε επάνω στη φωτιά ώσπου να εξατμιστεί το οινόπνευμα.
  4. Ρίξτε την ντομάτα, σκεπάστε και σιγοβράστε ώσπου να δέσει η σάλτσα. Αφήστε την να κρυώσει.
  5. Στο μεταξύ λιώστε σε κατσαρόλα το βούτυρο και σοτάρετε το αλεύρι 1 λεπτό.
  6. Προσθέστε το γάλα ανακατεύοντας ζωηρά και σιγοβράζετε ώσπου να πήξει η μπεσαμέλ.
  7. Προσθέστε το έμενταλ και την παρμεζάνα,ανακατέψτε λίγο πάνω στη φωτιά, να λιώσουν τα τυριά και κατεβάστε.
  8. Σε μεγάλη κατσαρόλα βάλτε μπόλικο νερό, αλάτι και 3 κουταλιές λάδι να βράσει.
  9. Ρίξτε τα λαζάνια σε δόσεις και ζεματίστε τα 4 λεπτά.
  10. Βγάλτε τα με τρυπητή κουτάλα και βάλτε τα σε μια άλλη κατσαρόλα με κρύο νερό να κρυώσουν λίγο.
  11. Στραγγίστε κι ακουμπήστε τα σε βαμβακερές πετσέτες να στεγνώσουν.
  12. Σε ένα πυράντοχο σκεύος 35Χ40εκ. στρώστε πέντε στρώσεις λαζάνια εναλλάσοντας τα με τις ίδιες στρώσεις σάλτσας,κιμά,μπεσαμέλ και μοτσαρέλας.
  13. Ψήστε τα λαζάνια στους 180 βαθμούς περίπου 35 λεπτά ώσπου να ροδίσουν.
  14. Αφήστε τα να σταθούν 5 λεπτά πριν τα κόψετε για να τα σερβίρετε.

Λίγα μυστικά ακόμα

Στην κατσαρόλα τα λαζάνια δεν τα αφήνω μόνο 4 λεπτά τα αφήνω λίγο παραπάνω. Οι στρώσεις δεν βγαίνουν απαραίτητα 5 μπορεί να είναι ή πιο πολλές ή πιο λίγες αναλόγως πόσο κιμά,σάλτσα,μπεσαμέλ και μοτσαρέλα θέλεις να βάλεις. Δεν θυμάμαι από που την έχω πάρει την συνταγή πάντως είναι πολύ ωραία.

Σχετικές συνταγές

    42 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 17-5-09  
    Πάρα πολύ νόστιμο. Εγώ έβαλα πρώτη στρώση μπεσαμέλ και ξανά ενδιάμεσα στις στρώσεις γιατί τα λαζάνια δεν ήθελαν βράσιμο.
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 17-5-09  
    Σ'ευχαριστώ πολύ ANGOLINA μου.Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε!
    #
    Σχόλιο από kouki, 16-12-09  
    φανταστικο!!!!!παρα πολυ νοστιμο κ χορταστικο!μπραβο!!!
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 17-12-09  
    kouki σ'ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια και για τα πιρουνάκια σου.
    #
    Σχόλιο από Despina_K, 13-3-10  
    Συγχαρητήρια για τη συνταγή! Πολύ καλή ιδέα να προσθέτεις στρώσεις μπεσαμέλ! Τον κιμά τον έκανα λίγο πιο μυρωδάτο (πρόσθεσα μπαχάρι, γαρύφαλλο και ξύλο κανέλλας).
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 13-3-10  
    Σ'ευχαριστώ πολύ Despina_K για τα καλά σου λόγια.Για να σου πω την αλήθεια επειδή μου αρέσουν πολύ τα μπαχαρικά και΄γω όταν φτιάχνω κιμά βάζω πιο πολλά και γίνετε πιο νόστιμος και πιο μυρωδάτος.
    #
    Σχόλιο από steveili, 7-5-10  
    poly kalh!
    #
    Σχόλιο από stroumfisma, 12-5-10  
    5 και άλλα 100 πιρουνάκια θα έβαζα!!! νοστιμότατο! χορταστικότατο!!
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 12-5-10  
    Σ'ευχαριστώ πολύ καλή μου stroumfisma,χάρηκα πολύ που σας άρεσαν!!!
    #
    Σχόλιο από anniokm, 9-12-10  
    Φοβερά έγιναν τα λαζάνια! Το καταευχαριστηθήκαμε το φαγάκι μας σήμερα! Καταχωρήθηκε στα αγαπημένα πλέον! Σε ευχαριστούμε πολύ Ντίνα!
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 9-12-10  
    Σ'ευχαριστώ πολύ anniokm για τα καλά σου λόγια,πολύ χάρηκα που σας άρεσαν τόσο πολύ και το ευχαριστηθήκατε!
    #
    Σχόλιο από MandyGR, 14-1-11  
    Μμμμμιαμ μιαμ με το που διαβασα τη συνταγη ξεπαγωσα επιτοπου κιμα να τη φτιαξω!!!! Φανταστικη!! το μονο που αλλαξα ηταν που προσθεσα λιγο μπουκοβο(ειμαι λατρης των πικαντικων) και λιγο μοσχοκαρυδο στη μπεσαμελ!!Με τη μπεσαμελ ανακατεμενη με το κιμα γινετε πολυ ζουμερο και ειναι τελειο!
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 14-1-11  
    MandyGR χαίρομαι που σου άρεσε.Και μ'ένα μου αρέσουν τα πικάντικα και χρησιμοποιώ συχνά μπούκοβο όσο για την μπεσαμέλ βάζω πάντα μοσχοκάρυδο και πιπέρι.
    #
    Σχόλιο από krakatoa, 25-2-11  
    Πολύ κσλό!!!!!
    Το μυστικό τελικά είναι η μπεσαμελ,τα κάνει ζουμερά και δεν χρειάζεται να ζεματίστε τα λαζάνια........
    Για πιό πικάντικη γεύση,προσθέστε τσίλι!!!!
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 25-2-11  
    krakatoa σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια και για τα πιρουνάκια.Έξυπνο αυτό με το τσίλι,όντως θα γίνετε πιο πικάντικο!
    #
    Σχόλιο από totoula, 14-3-11  
    Ειχα κιμα ετοιμο και για πρωτη φορα εφτιαξα κι εγω λαζανια και εγιναν τελεια!
    Με τη μπεσαμελ ανακατεμενη με το κιμα εγιναν πολυ νοστιμα!
    Ειχα λαζανια απο αυτα που δεν ηθελαν βρασιμο κ μια αγωνια την ειχα αλλα ολα πολυ ομορφα!!
    Ευχαριστουμε!!
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 14-3-11  
    totoula σε ευχαριστώ πολύ.Χαίρομαι που τα έκανες πρώτη φορά και σου πέτυχαν!Εγώ πάντα τα βράζω λίγο τα λαζάνια για να είμαι σίγουρη.
    #
    Σχόλιο από thomaei, 15-3-11  
    kai ego etsi kano ta lazania moy.. me stroseis apo mpesamel ANGOLINA.. me thn diafora oti ston kima bazo kai kyboys apo melitzana ..kai kolokythaki an exo .. analoga..kai me lazania xoreis brasimo... glyfoyme kai ta daxtyla mas oloi...
    #
    Σχόλιο από maraki/kriti, 13-4-11  
    Η συνταγή είναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ!!!Εγώ μονάχα που στον πάτο του πιρέξ βάζω μια πολύ λεπτή στρώση χυμό ντομάτα για να είμαι σίγουρη ότι δε θα μου κολλήσει το φαγάκι!!!
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 13-4-11  
    Κορίτσια σας ευχαριστώ πολύ!!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    35 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 17-5-09  
    Πάρα πολύ νόστιμο. Εγώ έβαλα πρώτη στρώση μπεσαμέλ και ξανά ενδιάμεσα στις στρώσεις γιατί τα λαζάνια δεν ήθελαν βράσιμο.
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 17-5-09  
    Σ'ευχαριστώ πολύ ANGOLINA μου.Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε!
    #
    Σχόλιο από kouki, 16-12-09  
    φανταστικο!!!!!παρα πολυ νοστιμο κ χορταστικο!μπραβο!!!
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 17-12-09  
    kouki σ'ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια και για τα πιρουνάκια σου.
    #
    Σχόλιο από steveili, 7-5-10  
    poly kalh!
    #
    Σχόλιο από stroumfisma, 12-5-10  
    5 και άλλα 100 πιρουνάκια θα έβαζα!!! νοστιμότατο! χορταστικότατο!!
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 12-5-10  
    Σ'ευχαριστώ πολύ καλή μου stroumfisma,χάρηκα πολύ που σας άρεσαν!!!
    #
    Σχόλιο από anniokm, 9-12-10  
    Φοβερά έγιναν τα λαζάνια! Το καταευχαριστηθήκαμε το φαγάκι μας σήμερα! Καταχωρήθηκε στα αγαπημένα πλέον! Σε ευχαριστούμε πολύ Ντίνα!
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 9-12-10  
    Σ'ευχαριστώ πολύ anniokm για τα καλά σου λόγια,πολύ χάρηκα που σας άρεσαν τόσο πολύ και το ευχαριστηθήκατε!
    #
    Σχόλιο από MandyGR, 14-1-11  
    Μμμμμιαμ μιαμ με το που διαβασα τη συνταγη ξεπαγωσα επιτοπου κιμα να τη φτιαξω!!!! Φανταστικη!! το μονο που αλλαξα ηταν που προσθεσα λιγο μπουκοβο(ειμαι λατρης των πικαντικων) και λιγο μοσχοκαρυδο στη μπεσαμελ!!Με τη μπεσαμελ ανακατεμενη με το κιμα γινετε πολυ ζουμερο και ειναι τελειο!
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 14-1-11  
    MandyGR χαίρομαι που σου άρεσε.Και μ'ένα μου αρέσουν τα πικάντικα και χρησιμοποιώ συχνά μπούκοβο όσο για την μπεσαμέλ βάζω πάντα μοσχοκάρυδο και πιπέρι.
    #
    Σχόλιο από krakatoa, 25-2-11  
    Πολύ κσλό!!!!!
    Το μυστικό τελικά είναι η μπεσαμελ,τα κάνει ζουμερά και δεν χρειάζεται να ζεματίστε τα λαζάνια........
    Για πιό πικάντικη γεύση,προσθέστε τσίλι!!!!
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 25-2-11  
    krakatoa σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια και για τα πιρουνάκια.Έξυπνο αυτό με το τσίλι,όντως θα γίνετε πιο πικάντικο!
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 14-3-11  
    totoula σε ευχαριστώ πολύ.Χαίρομαι που τα έκανες πρώτη φορά και σου πέτυχαν!Εγώ πάντα τα βράζω λίγο τα λαζάνια για να είμαι σίγουρη.
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 13-4-11  
    Κορίτσια σας ευχαριστώ πολύ!!!
    #
    Σχόλιο από katerinio, 30-4-11  
    υπέροχο!!!
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 4-5-11  
    katerinio σε ευχαριστώ πολύ!
    #
    Σχόλιο από dcroula, 26-6-11  
    Έγινε τέλειο το φαγητό!!!!
    Το μόνο που θα ήθελα θα ήταν λίγη παραπάνω μπεσαμέλ, για πιο πλούσια γεύση.
    Σ'ευχαριστώ.
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 26-6-11  
    dcroula χαίρομαι πολύ που σου άρεσε το φαγητό.Τώρα που το ξέρεις μπορείς την επόμενη φορά να φτιάξεις περισσότερη μπεσαμέλ για πιο πλούσια γεύση.Και μ'ένα σε τέτοιου είδους φαγητά η μπεσαμέλ μου αρέσει να είναι πιο παχιά.
    #
    Σχόλιο από kelli, 6-9-11  
    Τελειο το φαγακι σοθ σε ευχαριστουμε πολλυ για τιν υπεροχη συνταγη!!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    2 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από thomaei, 15-3-11  
    kai ego etsi kano ta lazania moy.. me stroseis apo mpesamel ANGOLINA.. me thn diafora oti ston kima bazo kai kyboys apo melitzana ..kai kolokythaki an exo .. analoga..kai me lazania xoreis brasimo... glyfoyme kai ta daxtyla mas oloi...
    #
    Σχόλιο από maria1175, 5-12-11  
    πολύ νόστιμα αλλά η μπεσαμέλ μου βγήκε πολύ φτωχική. μια πολύ λεπτή στρώση από πάνω ... και μου χρειάστηκε πολύ περισσότερο ψήσιμο
    το έβαλα στην μεσαία σκάλα αντίσταση πάνω κάτω και έκανε πάνω από 1.30 ώρα να πάρει χρώμα
    βοήθεια πλιζ
    μου άρεσε πολύ σαν συνταγή αλλά κάτι χρειάζεται...

    5 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από Despina_K, 13-3-10  
    Συγχαρητήρια για τη συνταγή! Πολύ καλή ιδέα να προσθέτεις στρώσεις μπεσαμέλ! Τον κιμά τον έκανα λίγο πιο μυρωδάτο (πρόσθεσα μπαχάρι, γαρύφαλλο και ξύλο κανέλλας).
    #
    Σχόλιο από ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ, 13-3-10  
    Σ'ευχαριστώ πολύ Despina_K για τα καλά σου λόγια.Για να σου πω την αλήθεια επειδή μου αρέσουν πολύ τα μπαχαρικά και΄γω όταν φτιάχνω κιμά βάζω πιο πολλά και γίνετε πιο νόστιμος και πιο μυρωδάτος.
    #
    Σχόλιο από totoula, 14-3-11  
    Ειχα κιμα ετοιμο και για πρωτη φορα εφτιαξα κι εγω λαζανια και εγιναν τελεια!
    Με τη μπεσαμελ ανακατεμενη με το κιμα εγιναν πολυ νοστιμα!
    Ειχα λαζανια απο αυτα που δεν ηθελαν βρασιμο κ μια αγωνια την ειχα αλλα ολα πολυ ομορφα!!
    Ευχαριστουμε!!
    #
    Σχόλιο από maraki/kriti, 13-4-11  
    Η συνταγή είναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ!!!Εγώ μονάχα που στον πάτο του πιρέξ βάζω μια πολύ λεπτή στρώση χυμό ντομάτα για να είμαι σίγουρη ότι δε θα μου κολλήσει το φαγάκι!!!
    #
    Σχόλιο από elli-g-p, 19-5-13  
    καταπληκτικο φαγητο ειδικα αν χρησιμοποιησετε λαζανια που δεν θελουν βρασιμο!!! Επισης εβαλα 2πλη δοση μπεσαμελ ξεκινωντας απο τον πατο κ προσθεσα επισης βουτυρο και philadelphia!!! απλα ... μμμμμμμμμμμμ

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Βράζω σωστά τα μακαρόνια
    Αληθεύει πως το να βράσουμε σωστά τα ζυμαρικά μ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 294 αγαπημένων συνταγών, του/της giannis kr
    sintages2013
    Ένα βιβλίο 563 αγαπημένων συνταγών, του/της litsa karagounaki
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 184 αγαπημένων συνταγών, του/της ursula
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 140 αγαπημένων συνταγών, του/της Ελπίς Κεφαλλονιά
    Ζυμαρικά- Ρύζι
    Ένα βιβλίο 61 αγαπημένων συνταγών, του/της NIN