Λαζάνια µε κοτόπουλο, πράσο και κρέµα τυριού
Υπέροχο φαγητό της Αργυρώς, το έκανα τις προάλλες και το λάτρεψα!! Τέλειος συνδυασμός!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Εγώ έκανα 1,5 δόση, και φάγαμε 6 άτομα πολύ καλά! Να προσέξετε να καλύπτονται καλά τα λαζάνια! Αν η κρέμα δε σας πήξει, διαλύστε εξτρα αλευράκι σε νερό και ρίξτε το μεχρι να γινει κρεμώδης!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο, να λιώσει, σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα πράσα και τα αφήνουμε για 7΄-8΄ να μαραθούν, χωρίς να πάρουν χρώμα
-
2
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε λίγο για 2΄-3΄. Σιγά σιγά, πάντα ανακατεύοντας, προσθέτουμε το ζωμό και αφήνουμε την κρέμα να δέσει.
-
3
Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε το μοσχοκάρυδο.
-
4
Κρατάμε 2 φλ. τσαγιού κρέμα για τη συνέχεια.
-
5
Ψιλοκόβουμε το μαγειρεμένο κοτόπουλο και το ρίχνουμε στην κρέμα.
-
6
Λαδώνουμε μικρό τετράγωνο πυράντοχο σκεύος.
-
7
Τρίβουμε με τα χέρια τα λαζάνια σε κομματάκια. Στρώνουμε το 1/3 από τα τρίμματα των λαζανιών στο σκεύος. Απλώνουμε το 1/3 της κρέμας με το κοτόπουλο. Πασπαλίζουμε δεύτερη στρώση τρίμμα λαζάνια. Απλώνουμε 1/3 κρέμα-κοτόπουλο. Πασπαλίζουμε τα υπόλοιπα λαζάνια. Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα-κοτόπουλο.
-
8
Περιχύνουμε με τα 2 φλ.τσ. κρέμα που κρατήσαμε και πασπαλίζουμε με το τυρί.
-
9
Σκεπάζουμε το ταψί και ψήνουμε για 30΄ στους 180°C στις αντιστάσεις. Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε για 20΄ το ψήσιμο, να ροδίσει το φαγητό.
-
10
Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια!
Σχόλια (10)