Λαζάνια με κιμά και κατσικίσιο τυρί
Υλικά
-
12 λαζάνια (φύλλα ζυμαρικών)
-
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
-
300 γρ. κατσικίσιο τυρί
-
1/2 κούπα τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά
-
1/4 της κούπας τριμμένο κίτρινο τυρί χαμηλών λιπαρών
-
2 1/2 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένος τριμμένος βασιλικός
-
1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
-
1 αυγό
-
700 γραμμάρια χυμό ντομάτας
-
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
-
350 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
-
1 κούπα τριμμένη μοτσαρέλα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αρχικά, βάζετε σε μια κατσαρόλα λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε μια ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδο και τον κιμά. Προσθέτετε μέσα λίγο αλάτι και πιπέρι το μισό χυμό ντομάτας και αφήνετε να ψηθεί.
-
2
Σε ένα άλλο μικρό κατσαρολάκι βάζετε λίγο ελαιόλαδο και βράζετε 250 γρ. σάλτσα ντομάτας, στο οποίο προσθέτετε λίγο αλάτι, πιπέρι και ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη.
-
3
Σε ένα μπλέντερ ρίχνετε 1 σκελίδα σκόρδο, το κατσικίσιο τυρί και χτυπάτε ώσπου να γίνουν κρέμα. Προσθέτετε το τυρί κρέμα, 2 κουταλιές της σούπας κίτρινο τυρί, το βασιλικό, την πάπρικα, το αυγό και συνεχίζετε να χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
-
4
Σε ένα ελαφρά βουτυρωμένο πυρέξ απλώνετε 3 φύλλα λαζανιών, απλώνετε από το μείγμα τυριών και από τη σάλτσα κιμά. Επαναλαμβάνετε τις στρώσεις άλλες 2 φορές και τελειώνετε με μία στρώση λαζάνια.
-
5
Περιχύνετε με την σάλτσα ντομάτα και πασπαλίζετε με 2 κουταλιές της σούπας κίτρινο τριμμένο τυρί και τη μοτσαρέλα.
-
6
Καλύπτετε το πυρέξ και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.
-
7
Ξεσκεπάζετε και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά.
-
8
Αφήνετε το φαγητό να κρυώσει για 5 λεπτά και σερβίρετε.
Σχόλια (4)