κύρια φωτογραφία συνταγής Λαζάνια με κιμά και κατσικίσιο τυρί
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

45 Minutes
  1. 12 λαζάνια (φύλλα ζυμαρικών)
  2. 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  3. 300 γρ. κατσικίσιο τυρί
  4. 1/2 κούπα τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά
  5. 1/4 της κούπας τριμμένο κίτρινο τυρί χαμηλών λιπαρών
  6. 2 1/2 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένος τριμμένος βασιλικός
  7. 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  8. 700 γραμμάρια χυμό ντομάτας
  9. 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  10. 350 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  11. 1 κούπα τριμμένη μοτσαρέλα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αρχικά, βάζετε σε μια κατσαρόλα λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε μια ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδο και τον κιμά. Προσθέτετε μέσα λίγο αλάτι και πιπέρι το μισό χυμό ντομάτας και αφήνετε να ψηθεί.

  2. 2

    Σε ένα άλλο μικρό κατσαρολάκι βάζετε λίγο ελαιόλαδο και βράζετε 250 γρ. σάλτσα ντομάτας, στο οποίο προσθέτετε λίγο αλάτι, πιπέρι και ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη.

  3. 3

    Σε ένα μπλέντερ ρίχνετε 1 σκελίδα σκόρδο, το κατσικίσιο τυρί και χτυπάτε ώσπου να γίνουν κρέμα. Προσθέτετε το τυρί κρέμα, 2 κουταλιές της σούπας κίτρινο τυρί, το βασιλικό, την πάπρικα, το αυγό και συνεχίζετε να χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

  4. 4

    Σε ένα ελαφρά βουτυρωμένο πυρέξ απλώνετε 3 φύλλα λαζανιών, απλώνετε από το μείγμα τυριών και από τη σάλτσα κιμά. Επαναλαμβάνετε τις στρώσεις άλλες 2 φορές και τελειώνετε με μία στρώση λαζάνια.

  5. 5

    Περιχύνετε με την σάλτσα ντομάτα και πασπαλίζετε με 2 κουταλιές της σούπας κίτρινο τριμμένο τυρί και τη μοτσαρέλα.

  6. 6

    Καλύπτετε το πυρέξ και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.

  7. 7

    Ξεσκεπάζετε και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά.

  8. 8

    Αφήνετε το φαγητό να κρυώσει για 5 λεπτά και σερβίρετε.

Αντιδράσεις

Σχόλια (4)

Λυδια Φωκα
Λυδια Φωκα @cook_8487917
υπεροχη γεμιση...εγω μονο που τα παρουσιασα σαν φακελακια με μικρα κεφτεδακια σε σαλτσα...εκαναν ωραια εντυπωση...σου ανεβαζω και φωτο...

Από

spyrid
spyrid @spyrid
στις
,Ellada