Λαζάνια με κιμά και τυριά

Bαθμολογία: 4.4118
       
 
17 ψήφοι
ΚΕΡΑΣΑΚΙ, 06.01.09
Λαζάνια με κιμά και τυριά
photo: Angelina247

Τι χρειαζόμαστε:

  • 500γρ λαζάνια (αυτά που δεν χρειάζονται βράσιμο)
  • 500γρ κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • 1 κουτί ντοματάκια κον κασέ
  • 1 κ.σ ζάχαρη
  • 1 πακέτο τυρί κρέμα
  • 2 φλυτζάνια τυρί τριμμένο της αρεσκείας σας
  • 2 κ.γ βασιλικό ξερό
  • αλάτι-πιπέρι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Με κρεατικά
Κόστος:
(2 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(2 ψήφοι)
Προετοιμασία: 30' (2 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 50' (2 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Σοτάρετε με λίγο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο
  2. Προσθέτετε τον κιμα και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 7-8 λεπτά
  3. Πρόσθέτετε τα ντοματάκια, τον μισό βασιλικό, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι
  4. Βράζετε την σάλτσα σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά
  5. Ανακατεύετε το τυρί κρέμα με τον υπόλοιπο βασιλικό και λίγο αλάτι
  6. Σε ένα πυρέξ περίπου 30χ40εκ. ρίχνετε μια στρώση κιμά
  7. Στρώνετε μια σειρά λαζάνια, πασπαλίζετε με τριμμένο τυρί και ρίχνετε λίγη σάλτσα κιμά
  8. Συνεχίζετε με τον ίδιο τρόπο
  9. Απλώνετε το τυρί κρέμα στην επιφάνεια
  10. Σκεπάζετε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά
  11. Βγάζετε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για 10 λεπτά ακόμη

Σχετικές συνταγές

    22 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 9-3-09  
    Την εφτιαξα το Σαβ τη συνταγη και βγηκε παρα πολυ ωραια!!!!Δεν ειχα λαζανια που δεν χρειαζονται βρασιμο και το εκανα με ταλιατελες αλλα ηταν θεικο. Ειχα βαλεο φρεσκια ντοματα στον κιμα και παρα πολθυ βασιλικο και στον κιμα και στο τυρι κρεμα και εμοιαζε πολυ με λαζανια που τρωμε σε πιτσαριες. Ευχαριστουμε για την συνταγη!!!
    #
    Σχόλιο από kor_, 24-5-09  
    Πάρα πολύ καλή!!!!Μπράβο...
    #
    Σχόλιο από Angelina247, 25-5-09  
    #
    Σχόλιο από Andreans, 9-6-09  
    akougete poli wreo mia erwtisi. to turi krema enoeite philadelphia?
    #
    Σχόλιο από ΚΕΡΑΣΑΚΙ, 10-6-09  
    καλησπέρα.Μπορείς να βάλεις όποιο τυρί κρέμα σου αρέσει.Εγώ βάζω filadelfia
    #
    Σχόλιο από xroumeli, 9-2-10  
    #
    Σχόλιο από lenale, 31-3-10  
    Αντί για τυρί κρέμα έκανα μπεσαμέλ. Πολύ καλό!!
    #
    Σχόλιο από maria86c, 1-4-10  
    Επειδή δεν έχω ξαναφτιάξει λαζάνια και σκέφτομαι να δοκιμάσω πρώτη φορά αυτή τη συνταγή...τα λαζάνια τα στρώνουμε στο πυρέξ άψητα κατευθείαν από το κουτί τους?
    #
    Σχόλιο από lenale, 1-4-10  
    Μαρία καλύτερα να τα βράσεις πρώτα για 3'-4' για να στρώνονται καλύτερα στο πυρέξ και να μην γλυστράνε.
    #
    Σχόλιο από Vassioulina, 4-3-11  
    Έκανα κι εγώ τη συνταγή αλλά δε χρησιμοποίησα: τυρί κρέμα και βασιλικό ξερό. Στην επιφάνεια άπλωσα τα διάφορα τυριά που έτριψα (π.χ. regato, λίγο gouda, και κεφαλοτύρι,το οποίο στα μακαρόνια γενικότερα ταιριάζει απίστευτα!). Επίσης ενδιάμεσα από κάθε στρώση έριξα τριμμένα τυριά. Και τέλος, δοκιμάστε να προσθέσετε και λίγο extra pumaro!!! Δε θα σας στεγνώσει και θα διατηρήσει το ζουμάκι του κάνοντάς το θεϊκό!
    #
    Σχόλιο από maria charalambous zorlakki, 28-3-11  
    πρώτη φορά μαγείρεψα λαζάνια και ήταν νοστιμότατα.
    #
    Σχόλιο από tetoulini86, 11-6-11  
    Πάρα πολύ ωραία η συνταγή σου αν και την έκανα με παραλλαγή..Και ο άντρας μου και η πεθερά μου ενθουσιάστηκαν!! Να σαι καλα!
    #
    Σχόλιο από marileta, 2-9-11  
    Να ρωτήσω κι εγώ κάτι?Η πρώτη στρώση είναι κιμάς και όχι λαζάνια?Ή κατάλαβα λάθος?
    #
    Σχόλιο από MelinaD, 9-12-11  
    Την έχω φτιάξει και εγώ, αρέσει πολύ στον άντρα μου και γενικά τη φτίάχνω και σε μπουφέ, πάρα πολύ ωραία συνταγή, αυτό που θέλω να ρωτήσω αντί για τυρί κρέμα, μπορεί να μπεί κρέμα γάλακτος παχύρευστη meggle ?
    #
    Σχόλιο από Λυδια Φωκα, 31-12-11  
    υπεροχα εγιναν...θα σου προτεινα να δοκιμασεις και με λιγο βρασμενο αρακα πανω στην επιφανεια του φαγητου ...απιστευτη γευση...σου ανεβαζω και φωτο να δεις τι εννοω...να'σαι καλα...
    #
    Σχόλιο από evagelia1984, 11-1-12  
    παρα πολυ ωραια!θα ειναι ωραιο κ με ζαμπον μαζι με τα τριμμενα τυρια!επισης το εχω δοκιμασει απο πανω με μπεσαμελ αντι τυρι!
    #
    Σχόλιο από Giorgos239, 13-6-12  
    #
    Σχόλιο από Stavroula, 22-10-12  
    #
    Σχόλιο από ynatassa, 9-11-12  
    η συνταγη εξαιρετική και είναι πολύ καλή επιλογή για μπουφε.
    Εγώ πρόσθεσα στη σάλτσα ένα κουτί μανιτάρια ψιλοκομμένα κονσερβα. Επίσης αντί για τυρί έκανα δική μου μπεσαμέλ. Έφτιαξα μεγάλη δόση μπεσαμέλ και έβαζα μικρές κουταλίες και στα ενδιάμεσα στρώματα και μια καλή στρώση επάνω.
    ΤΕΛΕΙΑ!!!!!
    #
    Σχόλιο από maria_char, 11-12-13  
    Πολύ καλή συνταγή! Αντί για τυρί κρέμα έβαλα μπεσαμέλ ενδιάμεσα από τις στρώσεις και στο πάνω μέρος. Επίσης, δεν έβαλα σκόρδο γιατί δε μυ αρέσει. Τον κιμά τον έσβησα με λίγο κόκκινο κρασί.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    14 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από Λίζα, 9-3-09  
    Την εφτιαξα το Σαβ τη συνταγη και βγηκε παρα πολυ ωραια!!!!Δεν ειχα λαζανια που δεν χρειαζονται βρασιμο και το εκανα με ταλιατελες αλλα ηταν θεικο. Ειχα βαλεο φρεσκια ντοματα στον κιμα και παρα πολθυ βασιλικο και στον κιμα και στο τυρι κρεμα και εμοιαζε πολυ με λαζανια που τρωμε σε πιτσαριες. Ευχαριστουμε για την συνταγη!!!
    #
    Σχόλιο από kor_, 24-5-09  
    Πάρα πολύ καλή!!!!Μπράβο...
    #
    Σχόλιο από Angelina247, 25-5-09  
    #
    Σχόλιο από xroumeli, 9-2-10  
    #
    Σχόλιο από maria charalambous zorlakki, 28-3-11  
    πρώτη φορά μαγείρεψα λαζάνια και ήταν νοστιμότατα.
    #
    Σχόλιο από tetoulini86, 11-6-11  
    Πάρα πολύ ωραία η συνταγή σου αν και την έκανα με παραλλαγή..Και ο άντρας μου και η πεθερά μου ενθουσιάστηκαν!! Να σαι καλα!
    #
    Σχόλιο από marileta, 2-9-11  
    Να ρωτήσω κι εγώ κάτι?Η πρώτη στρώση είναι κιμάς και όχι λαζάνια?Ή κατάλαβα λάθος?
    #
    Σχόλιο από MelinaD, 9-12-11  
    Την έχω φτιάξει και εγώ, αρέσει πολύ στον άντρα μου και γενικά τη φτίάχνω και σε μπουφέ, πάρα πολύ ωραία συνταγή, αυτό που θέλω να ρωτήσω αντί για τυρί κρέμα, μπορεί να μπεί κρέμα γάλακτος παχύρευστη meggle ?
    #
    Σχόλιο από Λυδια Φωκα, 31-12-11  
    υπεροχα εγιναν...θα σου προτεινα να δοκιμασεις και με λιγο βρασμενο αρακα πανω στην επιφανεια του φαγητου ...απιστευτη γευση...σου ανεβαζω και φωτο να δεις τι εννοω...να'σαι καλα...
    #
    Σχόλιο από evagelia1984, 11-1-12  
    παρα πολυ ωραια!θα ειναι ωραιο κ με ζαμπον μαζι με τα τριμμενα τυρια!επισης το εχω δοκιμασει απο πανω με μπεσαμελ αντι τυρι!
    #
    Σχόλιο από Giorgos239, 13-6-12  
    #
    Σχόλιο από Stavroula, 22-10-12  
    #
    Σχόλιο από dcroula, 30-1-14  
    ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ έγινε, μ'άρεσε πάρα πάρα πολύ. Έκανα την μισή ποσότητα. Στο ταψάκι μου έριξα λίγη σπιτική σάλτσα ντομάτας και μετά άρχισα το στρώσιμο των υλικών. Στην επικάλυψη με το τυρί κρέμα, πρόσθεσα και λίγη κρέμα γάλακτος που είχα ανοιχτή.....ψήθηκε τέλεια!!!!
    #
    Σχόλιο από Eperly, 21-2-14  

    4 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από Andreans, 9-6-09  
    akougete poli wreo mia erwtisi. to turi krema enoeite philadelphia?
    #
    Σχόλιο από ΚΕΡΑΣΑΚΙ, 10-6-09  
    καλησπέρα.Μπορείς να βάλεις όποιο τυρί κρέμα σου αρέσει.Εγώ βάζω filadelfia
    #
    Σχόλιο από maria86c, 1-4-10  
    Επειδή δεν έχω ξαναφτιάξει λαζάνια και σκέφτομαι να δοκιμάσω πρώτη φορά αυτή τη συνταγή...τα λαζάνια τα στρώνουμε στο πυρέξ άψητα κατευθείαν από το κουτί τους?
    #
    Σχόλιο από lenale, 1-4-10  
    Μαρία καλύτερα να τα βράσεις πρώτα για 3'-4' για να στρώνονται καλύτερα στο πυρέξ και να μην γλυστράνε.

    4 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από lenale, 31-3-10  
    Αντί για τυρί κρέμα έκανα μπεσαμέλ. Πολύ καλό!!
    #
    Σχόλιο από Vassioulina, 4-3-11  
    Έκανα κι εγώ τη συνταγή αλλά δε χρησιμοποίησα: τυρί κρέμα και βασιλικό ξερό. Στην επιφάνεια άπλωσα τα διάφορα τυριά που έτριψα (π.χ. regato, λίγο gouda, και κεφαλοτύρι,το οποίο στα μακαρόνια γενικότερα ταιριάζει απίστευτα!). Επίσης ενδιάμεσα από κάθε στρώση έριξα τριμμένα τυριά. Και τέλος, δοκιμάστε να προσθέσετε και λίγο extra pumaro!!! Δε θα σας στεγνώσει και θα διατηρήσει το ζουμάκι του κάνοντάς το θεϊκό!
    #
    Σχόλιο από ynatassa, 9-11-12  
    η συνταγη εξαιρετική και είναι πολύ καλή επιλογή για μπουφε.
    Εγώ πρόσθεσα στη σάλτσα ένα κουτί μανιτάρια ψιλοκομμένα κονσερβα. Επίσης αντί για τυρί έκανα δική μου μπεσαμέλ. Έφτιαξα μεγάλη δόση μπεσαμέλ και έβαζα μικρές κουταλίες και στα ενδιάμεσα στρώματα και μια καλή στρώση επάνω.
    ΤΕΛΕΙΑ!!!!!
    #
    Σχόλιο από maria_char, 11-12-13  
    Πολύ καλή συνταγή! Αντί για τυρί κρέμα έβαλα μπεσαμέλ ενδιάμεσα από τις στρώσεις και στο πάνω μέρος. Επίσης, δεν έβαλα σκόρδο γιατί δε μυ αρέσει. Τον κιμά τον έσβησα με λίγο κόκκινο κρασί.

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Βράζω σωστά τα μακαρόνια
    Αληθεύει πως το να βράσουμε σωστά τα ζυμαρικά μ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Ζυμαρικά
    Ένα βιβλίο 50 αγαπημένων συνταγών, του/της Stefbach11
    συνταγες
    Ένα βιβλίο 218 αγαπημένων συνταγών, του/της renalian
    ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΕΣ
    Ένα βιβλίο 84 αγαπημένων συνταγών, του/της marymyt
    ΖΥΜΑΡΙΚΑ
    Ένα βιβλίο 86 αγαπημένων συνταγών, του/της murto
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 40 αγαπημένων συνταγών, του/της niki44