Λαζάνια με κιμά και τυριά
Υλικά
-
500 γρ λαζάνια (αυτά που δεν χρειάζονται βράσιμο)
-
500 γρ κιμά μοσχαρίσιο
-
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
-
1 κουτί ντοματάκια κον κασέ
-
1 κ.σ ζάχαρη
-
1 πακέτο τυρί κρέμα
-
2 φλυτζάνια τυρί τριμμένο της αρεσκείας σας
-
2 κ.γ βασιλικό ξερό
-
αλάτι-πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σοτάρετε με λίγο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο
-
2
Προσθέτετε τον κιμα και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 7-8 λεπτά
-
3
Πρόσθέτετε τα ντοματάκια, τον μισό βασιλικό, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι
-
4
Βράζετε την σάλτσα σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά
-
5
Ανακατεύετε το τυρί κρέμα με τον υπόλοιπο βασιλικό και λίγο αλάτι
-
6
Σε ένα πυρέξ περίπου 30χ40εκ. ρίχνετε μια στρώση κιμά
-
7
Στρώνετε μια σειρά λαζάνια, πασπαλίζετε με τριμμένο τυρί και ρίχνετε λίγη σάλτσα κιμά
-
8
Συνεχίζετε με τον ίδιο τρόπο
-
9
Απλώνετε το τυρί κρέμα στην επιφάνεια
-
10
Σκεπάζετε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά
-
11
Βγάζετε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για 10 λεπτά ακόμη
Σχόλια