κύρια φωτογραφία συνταγής Λαζάνια με κιμά και τυριά

Λαζάνια με κιμά και τυριά

Μαγειρεύτηκε 8 φορές
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

54 Minutes
  1. 500 γρ λαζάνια (αυτά που δεν χρειάζονται βράσιμο)
  2. 500 γρ κιμά μοσχαρίσιο
  3. 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  4. 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  5. 1 κουτί ντοματάκια κον κασέ
  6. 1 κ.σ ζάχαρη
  7. 1 πακέτο τυρί κρέμα
  8. 2 φλυτζάνια τυρί τριμμένο της αρεσκείας σας
  9. 2 κ.γ βασιλικό ξερό
  10. αλάτι-πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σοτάρετε με λίγο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο

  2. 2

    Προσθέτετε τον κιμα και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 7-8 λεπτά

  3. 3

    Πρόσθέτετε τα ντοματάκια, τον μισό βασιλικό, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι

  4. 4

    Βράζετε την σάλτσα σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά

  5. 5

    Ανακατεύετε το τυρί κρέμα με τον υπόλοιπο βασιλικό και λίγο αλάτι

  6. 6

    Σε ένα πυρέξ περίπου 30χ40εκ. ρίχνετε μια στρώση κιμά

  7. 7

    Στρώνετε μια σειρά λαζάνια, πασπαλίζετε με τριμμένο τυρί και ρίχνετε λίγη σάλτσα κιμά

  8. 8

    Συνεχίζετε με τον ίδιο τρόπο

  9. 9

    Απλώνετε το τυρί κρέμα στην επιφάνεια

  10. 10

    Σκεπάζετε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά

  11. 11

    Βγάζετε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για 10 λεπτά ακόμη

Αντιδράσεις

Από

ΚΕΡΑΣΑΚΙ
ΚΕΡΑΣΑΚΙ @cook_8453613
στις
,ΕΛΛΑΔΑ