Λαζάνια με κοτόπουλο και μπρόκολο

Bαθμολογία: 5
       
 
2 ψήφοι
FATSA, 29.04.08

Περιγραφή

Είναι κατάλληλη συνταγη για αυτούς που τους αρέσουν οι περίεργες γεύσεις. Θεϊκή...!


Συνταγή από:

FATSA

7 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλό λαζάνια
  • 1/2 κιλό κοτόπουλο κομμένο σε πολύ μικρές μπουκιές
  • 1/4 μπρόκολο ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά φυτίνη
  • 2 κουταλιές βιτάμ
  • 1 ποτήρι κρασί
  • αλάτι, πιπέρι
  • τριμμένο τυρί (γκούντα ή έμενταλ)
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Με κρεατικά
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Ειδικές περιστάσεις: Για μπουφέ
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Βράζουμε τα λαζάνια σε αλατισμένο νερό με τον γνωστό τρόπο.
  2. Σ'ένα άλλο κατσαρολάκι βράζουμε το μπρόκολο με 1 1/2 κουταλιά της σούπας αλάτι για 10'.
  3. Μόλις βράσουν τα λαζάνια μας τα σουρώνουμε και στην ίδια κατσαρόλα που έχουμε βράσει τα λαζάνια ρίχνουμε το βιτάμ και την φυτίνη. Αμέσως ρίχνουμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε μέχρι να ροδίσει.
  4. Μόλις ροδίσει σβήνουμε με κρασί και το αφήνουμε να βράσει μέσα σ'αυτό μέχρι να πιεί το ζουμί του (ζουμί να υπάρχει ίσα-ίσα στην επιφάνεια της κατσαρόλας).
  5. Ρίχνουμε το μπρόκολο, 1 κουτ.γλυκού πιπέρι ανακατέυουμε και στην συνέχεια τα λαζάνια.
  6. Ανακατέυουμε μέχρι να απλώσει το μείγμα.
  7. Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί, γκούντα ή έμενταλ.

Σχετικές συνταγές

    10 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από NTINA, 30-4-08  
    Δεν την βρισκω περιεργη γευση.Μια χαρα συνηθησμενη .Θα μπορουσες να το πεις και μισοτελειωμενο ογκραντεν ,ακομα και σαλατα.
    #
    Σχόλιο από FATSA, 30-4-08  
    ΝΤΙΝΑΚΙ,ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ,ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΚΑΤΙ ΤΟ ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΟ Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ.
    ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ,ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΩ ΑΥΤΟ ΤΟ SITE ΠΟΤΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΖΑ ΣΥΝΤΑΓΕΣ,ΠΑΝΤΑ ΕΚΑΝΑ ΟΤΙ ΜΟΥ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ.
    ΕΙΧΑ ΛΟΙΠΟΝ ΛΑΖΑΝΑΚΙΑ,ΜΠΡΟΚΟΛΟ Κ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΛΠ,ΚΛΠ,ΚΛΠ.ΚΑΙ ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΑ.ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΕΚΑΝΑ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΜΟΥ,ΑΛΛΑ ΠΕΤΥΧΕ...!!!
    ΦΙΛΟΥΝΙΑ,ΤΑ ΞΑΝΑΛΕΜΕ ΠΑΙΔΑΚΙΑ!!!!
    #
    Σχόλιο από NTINA, 30-4-08  
    Συνεχισε ακαθεκτη .Τελεια .
    #
    Σχόλιο από agapo, 17-3-10  
    εχω μια απορια,τα λαζανια μεχρι τωρα ξερω πως ειναι τα ζυμαρικα τα "πλακε"να τα πω...πως να τα πω,αυτα που τα στρωνουμε στο πυρεξ και απο πανω βαζουμε τα υλικα που θελουμε...και παλι αλλη στρωση λαζανια κλπ κλπ,εδω δεν εχω καταλαβει για τι λαζανια μιλαμε!
    #
    Σχόλιο από Αντιγόνη, 17-3-10  
    agapo, λαζάνια ονομάζονται επίσης τα μακριά και πλατιά ζυμαρικά. Μπορεί να είναι τύπου χειροποίητα (βλ. "λαζανάκι"), ή πιο "εμπορικά" από τις κλασικές εταιρείες ζυμαρικών. Νομίζω ότι αν διαλέξεις οποιοδήποτε μακρύ και πλατύ ζυμαρικό, θα είσαι οκ. Αλλά μπορείς να βάλεις και ό,τι ζυμαρικό θέλεις, δεν αλλάζει η γεύση!
    #
    Σχόλιο από FATSA, 17-3-10  
    πολύ σωστά Αντιγονάκι μου
    #
    Σχόλιο από agapo, 19-3-10  
    δηλαδη κατι σε ταλιατελα ας πουμε ε?ok thanks.
    #
    Σχόλιο από anastasia1, 13-10-10  
    Συγχαρητήρια! Ωραία και ελαφριά συνταγή. Ξετρελάθηκαν μικροί και μεγάλοι, αυτό που μας άρεσε περισσότερο ήταν το ότι δεν ήταν βαριά συνταγή, με κρέμες γάλακτος κ.λ.π.!! ¨Ηταν τόσο ελαφρύ φαγητό σαν να τρως σαλάτα και με καθόλου πολλές θερμίδες θα έλεγα. Σημ.: Δεν είχα λαζάνια και έβαλα χυλοπίτες καταπληκτικό!!! Και πάλι ευχαριστώ!!
    #
    Σχόλιο από Νεφελακι, 22-2-11  
    Εαφρυ,υγιεινο αρκετα και πεντανοστμο...Ευχαριστουμε πολυ!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 Επόμενο > Τέλος >>

    8 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από NTINA, 30-4-08  
    Δεν την βρισκω περιεργη γευση.Μια χαρα συνηθησμενη .Θα μπορουσες να το πεις και μισοτελειωμενο ογκραντεν ,ακομα και σαλατα.
    #
    Σχόλιο από FATSA, 30-4-08  
    ΝΤΙΝΑΚΙ,ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ,ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΚΑΤΙ ΤΟ ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΟ Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ.
    ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ,ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΩ ΑΥΤΟ ΤΟ SITE ΠΟΤΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΖΑ ΣΥΝΤΑΓΕΣ,ΠΑΝΤΑ ΕΚΑΝΑ ΟΤΙ ΜΟΥ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ.
    ΕΙΧΑ ΛΟΙΠΟΝ ΛΑΖΑΝΑΚΙΑ,ΜΠΡΟΚΟΛΟ Κ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΛΠ,ΚΛΠ,ΚΛΠ.ΚΑΙ ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΑ.ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΕΚΑΝΑ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΜΟΥ,ΑΛΛΑ ΠΕΤΥΧΕ...!!!
    ΦΙΛΟΥΝΙΑ,ΤΑ ΞΑΝΑΛΕΜΕ ΠΑΙΔΑΚΙΑ!!!!
    #
    Σχόλιο από NTINA, 30-4-08  
    Συνεχισε ακαθεκτη .Τελεια .
    #
    Σχόλιο από FATSA, 17-3-10  
    πολύ σωστά Αντιγονάκι μου
    #
    Σχόλιο από agapo, 19-3-10  
    δηλαδη κατι σε ταλιατελα ας πουμε ε?ok thanks.
    #
    Σχόλιο από anastasia1, 13-10-10  
    Συγχαρητήρια! Ωραία και ελαφριά συνταγή. Ξετρελάθηκαν μικροί και μεγάλοι, αυτό που μας άρεσε περισσότερο ήταν το ότι δεν ήταν βαριά συνταγή, με κρέμες γάλακτος κ.λ.π.!! ¨Ηταν τόσο ελαφρύ φαγητό σαν να τρως σαλάτα και με καθόλου πολλές θερμίδες θα έλεγα. Σημ.: Δεν είχα λαζάνια και έβαλα χυλοπίτες καταπληκτικό!!! Και πάλι ευχαριστώ!!
    #
    Σχόλιο από Νεφελακι, 22-2-11  
    Εαφρυ,υγιεινο αρκετα και πεντανοστμο...Ευχαριστουμε πολυ!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 Επόμενο > Τέλος >>

    2 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από agapo, 17-3-10  
    εχω μια απορια,τα λαζανια μεχρι τωρα ξερω πως ειναι τα ζυμαρικα τα "πλακε"να τα πω...πως να τα πω,αυτα που τα στρωνουμε στο πυρεξ και απο πανω βαζουμε τα υλικα που θελουμε...και παλι αλλη στρωση λαζανια κλπ κλπ,εδω δεν εχω καταλαβει για τι λαζανια μιλαμε!
    #
    Σχόλιο από Αντιγόνη, 17-3-10  
    agapo, λαζάνια ονομάζονται επίσης τα μακριά και πλατιά ζυμαρικά. Μπορεί να είναι τύπου χειροποίητα (βλ. "λαζανάκι"), ή πιο "εμπορικά" από τις κλασικές εταιρείες ζυμαρικών. Νομίζω ότι αν διαλέξεις οποιοδήποτε μακρύ και πλατύ ζυμαρικό, θα είσαι οκ. Αλλά μπορείς να βάλεις και ό,τι ζυμαρικό θέλεις, δεν αλλάζει η γεύση!

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Λαχανικά: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε όλα τα λαχανικά πλέον όλες ...
    Καταψύχω λαχανικά
    Μπορείτε να αγοράσετε φρέσκα λαχανικά, να τα βάλε...
    Βράζω σωστά τα μακαρόνια
    Αληθεύει πως το να βράσουμε σωστά τα ζυμαρικά μ...
    Βιταμίνες Α' μέρος
    Οι βιταμίνες είναι μη θερμιδικές ουσίες, ο...
    Ένα φάρμακο στην κουζίνα: Το Μπρόκολο
    “Αποτελεί το βαρύ πυροβολικό του φυτικού βασιλε...