κύρια φωτογραφία συνταγής Λαζάνια με σπανάκι και μπέικον
athina1986
athina1986 @cook_8490133
,ellada

Εύκολο γρήγορο και νόστιμο! Το σπανάκι με το μπέικον ταιριάζουν απίστευτα πολύ!

Λίγα μυστικά ακόμα

Προσοχή στην μπεσαμέλ να είναι αραιή σαν σάλτσα καρμπονάρας περίπου στην υφή. Αν σας πήξει περισσότερο προσθέστε γάλα! Καλή μας όρεξη!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 άτομα
  1. 0.5 κιλό σπανάκι
  2. 10 φέτες μπέικον
  3. 1 κουτί νερό από το γάλα
  4. 100 γραμ μαργαρίνη
  5. 3 κουταλιές γεμάτες αλεύρι
  6. 300 γρ γκούντα τριμμένο
  7. 1 πακέτο λαζάνια (όχι όλο)
  8. λίγο αλάτι
  9. πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Τσιγαρίζω το σπανάκι μέχρι να μαραθεί και να πιει τα υγρά του αφού το έχω ψιλοκόψει.

  2. 2

    Έπειτα προσθέτω και ψιλοκομμένο το μπέικον και το τσιγαρίζω και αυτό μαζί.

  3. 3

    Βάζω πιπεράκι και το αφήνω στην άκρη.

  4. 4

    Σε άλλη κατσαρόλα ετοιμάζω την μπεσαμέλ. Βάζω το βούτυρο να λιώσει και προσθέτω το αλεύρι ανακατεύοντας. Έπειτα ριχνω το γάλα και το νερό ανακατεύοντας γρήγορα μέχρι να πήξει λίγο. Θέλω να είναι αραιή και όχι σαν κανονική μπεσαμέλ.

  5. 5

    Αποσύρω από την φωτιά ρίχνω μπόλικο πιπέρι, λίγο αλάτι και τα 100 γραμ από το τυρί μου.

  6. 6

    Ρίχνω και το σπανάκι με το μπέικον μέσα και ανακατεύω.

  7. 7

    Παίρνω ένα πυρέξ, βάζω λίγη γέμιση κατω, στρώνω 4 λαζάνια, βάζω γέμιση και προσθέτω τυρί.

  8. 8

    Στη συνέχεια πάλι λαζάνια, πάλι γέμιση και τυρί μέχρι να τελειώσει η γέμιση. Πρέπει να τελειώσω με γέμιση και μπόλικο γκούντα απο πάνω για να μην μου καεί η μπεσαμέλ.

  9. 9

    Ψήνω στους 180 στον αέρα μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Δοκιμάζω με ένα πιρούνι αν έχουν μαλακώσει τα λαζάνια μου.

Αντιδράσεις

Σχόλια

Vasiliki92
Vasiliki92 @cook_8505761
Πραγματικά υπέροχο!! Όλοι ενθουσιαστήκαν :)))

Από

athina1986
athina1986 @cook_8490133
στις
,ellada