Λαζάνια με θαλασσινά και πέστο
Λίγα μυστικά ακόμα
Την συνταγή την βρήκα στο περιοδικό Hello.
Υλικά
-
400 γραμμ. ιταλικά λαζάνια
-
1/2 κιλό μύδια
-
1/2 κιλό κυδώνια
-
30 φύλλα βασιλικού (μέτρια φύλλα)
-
1 κουταλιά κουκουνάρι
-
2 σκελίδες σκόρδο
-
1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
-
λάδι
-
αλάτι
-
πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ρίξτε στο μίξερ το βασιλικό, το κουκουνάρι, μια σκελίδα σκόρδο, 2 πρέζες αλάτι και αρκετό πιπέρι και χτυπήστε προσθέτοντας τόσο λάδι, μέχρι να γίνει μία αρκετά σφιχτή σάλτσα. Βάλτε τη σε ένα μπόλ.
-
2
Καθαρίστε τα κυδώνια και τα μύδια, αφαιρώντας το βύσσο και τα ξένα σώματα που είναι κολλημένα στο κέλυφος, και πλύνετέ τα αλλάζοντας το νερό πολλές φορές.
-
3
Βάλτε τα σε μια ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα, σκεπάστε την και αφήστε τα σε δυνατή φωτιά μέχρι να ανοίξουν.
-
4
Βγάλτε το ψαχνό από τα κέλυφη και βάλτε τα σε ένα μπολ.
-
5
Φιλτράρετε το ζωμό των θαλασσινών.
-
6
Βάλτε στη φωτιά μια μεγάλη και φαρδιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό, προσθέστε 2-3 κουταλιές λάδι και το ζωμό των θαλασσινών.
-
7
Σπάστε με τα χέρια σας τα λαζάνια σε 4-5 κομμάτια και, όταν το νερό βράσει, ρίξτε τα μέσα.
-
8
Βράστε τα, ανακατεύοντάς τα συχνά.
-
9
Βάλτε στη φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι, με 2 κουταλιές λάδι και μόλις ζεσταθεί, σοτάρετε λίγο το υπόλοιπο σκόρδο ψιλοκομμένο.
-
10
Προσθέστε τα θαλασσινά, σοτάρετε για 1 λεπτό, περιχύστε με το κρασί, αφήστε το να αξατμιστεί ελάχιστα και πασπαλίστε τα με λίγο αλάτι και άφθονο πιπέρι.
-
11
Αραιώστε τη σάλτσα πέστο με μερικές κουταλιές νερό στο οποίο έβρασαν τα λαζάνια.
-
12
Πάρτε τα λαζάνια με τρυπητή κουτάλα και ρίξτε τα στην πιατέλα σερβιρίσματος.
-
13
Ρίξτε αμέσως τη σάλτσα πέστο και ανακατέψτε.
-
14
'Επειτα, ρίξτε τη σάλτσα με τα θαλασσινά, ανακατέψτε και σερβίρετε αμέσως.
Σχόλια (2)