κύρια φωτογραφία συνταγής Λαζάνια με θαλασσινά και πέστο
zanice
zanice @cook_8453965
Μήλος,Ελλάδα

Λίγα μυστικά ακόμα

Την συνταγή την βρήκα στο περιοδικό Hello.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 400 γραμμ. ιταλικά λαζάνια
  2. 1/2 κιλό μύδια
  3. 1/2 κιλό κυδώνια
  4. 30 φύλλα βασιλικού (μέτρια φύλλα)
  5. 1 κουταλιά κουκουνάρι
  6. 2 σκελίδες σκόρδο
  7. 1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
  8. λάδι
  9.  αλάτι
  10.  πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ρίξτε στο μίξερ το βασιλικό, το κουκουνάρι, μια σκελίδα σκόρδο, 2 πρέζες αλάτι και αρκετό πιπέρι και χτυπήστε προσθέτοντας τόσο λάδι, μέχρι να γίνει μία αρκετά σφιχτή σάλτσα. Βάλτε τη σε ένα μπόλ.

  2. 2

    Καθαρίστε τα κυδώνια και τα μύδια, αφαιρώντας το βύσσο και τα ξένα σώματα που είναι κολλημένα στο κέλυφος, και πλύνετέ τα αλλάζοντας το νερό πολλές φορές.

  3. 3

    Βάλτε τα σε μια ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα, σκεπάστε την και αφήστε τα σε δυνατή φωτιά μέχρι να ανοίξουν.

  4. 4

    Βγάλτε το ψαχνό από τα κέλυφη και βάλτε τα σε ένα μπολ.

  5. 5

    Φιλτράρετε το ζωμό των θαλασσινών.

  6. 6

    Βάλτε στη φωτιά μια μεγάλη και φαρδιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό, προσθέστε 2-3 κουταλιές λάδι και το ζωμό των θαλασσινών.

  7. 7

    Σπάστε με τα χέρια σας τα λαζάνια σε 4-5 κομμάτια και, όταν το νερό βράσει, ρίξτε τα μέσα.

  8. 8

    Βράστε τα, ανακατεύοντάς τα συχνά.

  9. 9

    Βάλτε στη φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι, με 2 κουταλιές λάδι και μόλις ζεσταθεί, σοτάρετε λίγο το υπόλοιπο σκόρδο ψιλοκομμένο.

  10. 10

    Προσθέστε τα θαλασσινά, σοτάρετε για 1 λεπτό, περιχύστε με το κρασί, αφήστε το να αξατμιστεί ελάχιστα και πασπαλίστε τα με λίγο αλάτι και άφθονο πιπέρι.

  11. 11

    Αραιώστε τη σάλτσα πέστο με μερικές κουταλιές νερό στο οποίο έβρασαν τα λαζάνια.

  12. 12

    Πάρτε τα λαζάνια με τρυπητή κουτάλα και ρίξτε τα στην πιατέλα σερβιρίσματος.

  13. 13

    Ρίξτε αμέσως τη σάλτσα πέστο και ανακατέψτε.

  14. 14

    'Επειτα, ρίξτε τη σάλτσα με τα θαλασσινά, ανακατέψτε και σερβίρετε αμέσως.

Αντιδράσεις

Σχόλια (2)

Ζουζουνελ
Ζουζουνελ @cook_8455179
Ειναι τελεια η συνταγη!!!το μονο που εβαλα παραπανω στη σαλτσα των θαλασσινων ηταν μια ντοματα φρεσκια τριμμένη για χρωμα!Ευχαριστουμε για την συνταγη!!!

Από

zanice
zanice @cook_8453965
στις
Μήλος,Ελλάδα
Είμαι μια απλή νοικορυρά που λατρεύει το καλό φαγητό, τη καλή παρέα και το χιούμορ...Το καλύτερό μου είναι να μαγειρεύω για την οικογένεια μου και τους φίλους μου και να βλέπω ότι τα πιάτα αδειάζουν γρήγορα...
Δες περισσότερα