Λαζάνια σπιτικά χρωματιστά
Λαζάνια από τα χεράκια σας φρέσκα και υγιεινά!!! Εγώ έφτιαξα ροζ λαζάνια με παντζάρια και απλά!!! Συνοδεύουν πολύ ωραία κρέας ή κοτόπουλο κοκκινιστά!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Εγώ μοίρασα τη ζύμη βάζοντας στο μεγαλύτερο κομμάτι τον πολτό παντζαριού και αφήνοντας την υπόλοιπη ζύμη σκέτη φτιάχνοντας δίχρωμα λαζάνια!! Μπορείτε να φτιάξετε τρίχρωμα λαζάνια βράζοντας χωριστά, τα παντζάρια, το σπανάκι και 5-6 καρότα, να τα πολτοποιήσετε το καθένα χωριστά. Χωρίστε τη ζύμη σε τρία μέρη και προσθέστε κάθε πολτό αντίστοιχα σε κάθε μέρος της ζύμης, ζυμώνοντας πολύ καλά μέχρι να απορροφάται όλος ο πολτός λαχανικού που βάζετε και να χρωματίζεται η ζύμη σας!! Δεν προσθέτουμε καθόλου νερό!!! Μόνο το γάλα και την υγρασία που έχουν τα λαχανικά-πολτός!! Δεν χρησιμοποιώ πολλά αυγά γιατί δεν μας αρέσουν, εσείς μπορείτε να βάλετε σε αυτή την ποσότητα αλευριου μέχρι 4 αυγά!! Καλή επιτυχία!!!
Υλικά
-
500-700 γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ
-
1-2 αυγά
-
1 νεροπότηρο φρέσκο γάλα
-
5-6 παντζάρια {ανάλογα το μέγεθές τους} βρασμένα και πολτοποιημένα στο μούλτι
-
ή 500 γρ. σπανάκι βρασμένο και πολτοποιημένο στο μούλτι ή και τα δύο
-
1 κ.γλ. αλάτι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ρίχνουμε το αλεύρι σε λεκάνη κάνοντας μια λακουβίτσα που θα ρίξουμε το{α} αυγό{ά},αλάτι και εναλλάξ το γάλα με τον πολτό πατζαριού.Το ίδιο θα κάνουμε αν βάλουμε πολτοποιημένο σπανάκι στη ζύμη μας!!
-
2
Ζυμώνουμε μέχρι να απορροφήσει όλο τον πολτό η ζύμη
-
3
Και να πάρει ροζ ή πράσινο χρώμα προσέχοντας να έχουμε ζύμη μαλακή και ευκολόπλαστη που δεν θα κολλάει στα χέρια μας.
-
4
Ανοίγουμε λεπτό φύλλο,
-
5
Κόβουμε φαρδιές λωρίδες
-
6
Και μετά στη μέση κάθε μια λωρίδα,διπλώνουμε τη λωρίδα
-
7
Και κόβουμε σε λεπτές λωρίδες-λαζάνια.
-
8
Βάζομε σε αλευρωμένους δίσκους ή ταψάκια αφήνουμε να στεγνώσουν 1 ώρα περίπου,το καλοκαίρι σε λιγότερο χρόνο θα έχουν στεγνώσει!
-
9
Σε φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε αρκετό νερό με αλάτι να βράσει και ρίχνουμε τα λαζάνια μας να βράσουν για 15 λεπτά περίπου,προσέχοντας μην μας λιώσουν.Σουρώνουμε καλά τα λαζάνια,πασπαλίζουμε ένα πυρέξ με μπόλικο κεφαλοτύρι τριμμένο ή όποιο τυρί θέλουμε,βάζουμε μια στρώση λαζάνια πάλι τυρί-λαζάνια μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.
-
10
Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε -καίμε λάδι και ρίχνουμε πάνω στα λαζάνια,στο πυρέξ.Αν δεν θέλετε να τα φτιάξετε με αυτό τον τρόπο,αφού τα σουρώσετε θα ακολουθήσετε τον τρόπο που λαδώνουμε όλα τα ζυμαρικά μας!! Σερβίρουμε ζεστά!
Σχόλια (3)
Τα σερβίρισα με κιμά και τυρί!!!