Λαζάνια στο φούρνο με λαχανικά
Καλοκαιρινό, νόστιμο, για όλη την οικογένεια!
Υλικά
-
Για τη γέμιση
-
12-16 φύλλα λαζάνια
-
3 μελιτζάνες φλάσκες
-
1 κρεμμύδι μικρό
-
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
-
1 φλ. τριμμένο κεφαλοτύρι
-
1 1/2 φλ. τριμμένη γραβιέρα
-
6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-
αλατοπίπερο
-
Για τη σάλτσα ντομάτας
-
200 γρ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
-
4 ώριμες ντομάτες
-
300 γρ. ζωμό λαχανικών
-
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-
αλατοπίπερο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τις μελιτζάνες. Τα κόβουμε σε μικρούς κύβους. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το ψιλοκόβουμε.
-
2
Σε μια κατσαρόλα πλατιά ζεσταίνουμε 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και ρίχνουμε τις μελιτζάνες. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα. Σοτάρουμε τις μελιτζάνες μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και μετά από ένα λεπτό τα κολοκυθάκια. Συνεχίζουμε για 3-4 λεπτά ακόμη. Κατεβάζουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα.
-
3
Πλένουμε και αφαιρούμε τη φλούδα από τις ντομάτες. Στη συνέχεια τις αλέθουμε στο μπλέντερ. Βάζουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα ντομάτας σε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε για δέκα λεπτά.
-
4
Σε ένα μπολ βάζουμε το τριμμένο κεφαλοτύρι και τη γραβιέρα. Τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
-
5
Σε ένα πυρίμαχο σκεύος βάζουμε μία κουταλιά σάλτσα ντομάτας. Απλώνουμε μία στρώση με το 1/3 των λαχανικών και πασπαλίζουμε με το 1/3 των τριμμένων τυριών. Κάνουμε δεύτερη στρώση λαζάνια με μία κουταλιά σάλτσα ντομάτας, στρώση λαχανικών και τριμμένο τυρί. Συνεχίζουμε κάνοντας τρίτη στρώση λαζάνια με μία κουταλιά σάλτσα ντομάτας και λαχανικά. Ρίχνουμε λίγο-λίγο την υπόλοιπη ντομάτα και στο τέλος το τριμμένο τυρί.
-
6
Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου μίση ώρα στους 180 βαθμούς.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια