vΑssΩ
vΑssΩ @vaspanART
,

Το Σάββατο του Λαζάρου συνηθίζουν να ζυμώνουν μικρά γλυκά ψωμάκια στο σχήμα ανθρώπου με τα χέρια σταυρωμένα στη κοιλιάτα Λαζαράκια. Παριστάνουν τον Άγιο Λάζαρο που τον Ανέστησε ο Χριστός.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι συνδυασμός συνταγών από τις ιστοσελίδες http//www.kalymnosdelicatessen.com/ και http//www.agioritikovima.gr/

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

περίπου 30 λαζαράκια
  1. Για τη ζύμη
  2. 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  3. 3/4 ποτηριού αραβοσιτέλαιο
  4. 1 ποτήρι ζάχαρη
  5. 1 & 1/2 φακελάκι μαγιά
  6. 1 & 1/2 ποτήρι νερό (το οποίο βράστηκε νωρίτερα για λίγο με ένα ξυλαράκι κανέλας μέσα)
  7. 1 κουτ. γλ. μαστίχα (την κάνουμε σκόνη στο μπλέντερ με λίγη ζάχαρη)
  8. Για τη γέμιση
  9. καρύδια, σταφίδες, κονιάκ, κανέλα
  10. γαρυφαλλόκαρφα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ανακατεύουμε τα υλικά για τη ζύμη μέχρι να γίνει ένα καλό μαλακό ζυμαράκι. Το αφήνουμε να ξεκουραστεί για κανά 15' σε ζεστό χώρο.

  2. 2

    Παίρνουμε ένα κομμάτι το κάνουμε κάπως τριγωνικό, πλατύ στην επάνω μεριά του και μυτερό στην κάτω,με ένα κουταλάκι προσθέτουμε λίγη γέμιση (κοιλιά του Λαζάρου) και κλείνουμε να γίνει σαν κώνος.

  3. 3

    Με λίγη ζύμη φτιάχνουμε το σαρίκι (καπέλο) και του βάζουμε και χεράκια που είναι σταυρωμένα. Στη θέση των ματιών, βάζουμε 2 γαρυφαλλόκαρφα. Ψήνουμε για 40 λεπτά στο φούρνο, στους 180ο C.

Από

vΑssΩ
vΑssΩ @vaspanART
στις
,