Lazy black forest cake
Μια πολύ εύκολη και εντυπωσιακή τούρτα που σίγουρα θα εντυπωσιάσει!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Η ποσότητα της σαντιγί είναι ενδεικτική. Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε και 2η συσκευασία για πιο παχιά στρώση κρέμας, Το ζαχαρούχο αντίστοιχα το προσθέτετε κατά προτίμηση. εμένα επειδή δε μ αρέσει τόσο το χρησιμοποιώ με φειδώ.
Υλικά
-
3 παντεσπάνια έτοιμα
-
1 συσκευασία ερμόλ ή μόρφατ σαντιγί
-
1 βάζο γλυκό του κουταλιού βύσσινο
-
λίγο κονιάκ
-
λίγο γάλα
-
τριμμένη κουβερτουρα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε τη σαντιγί ρίχνοντας το μισό ζαχαρούχο περίπου (δε θέλουμε να βγει πολύ γλυκιά η κρέμα).Προσθέτουμε ένα σφηνάκι κονιάκ.
-
2
Στη συνέχεια, παίρνουμε τα παντεσπάνια, τα ραντίζουμε με κονιάκ, λίγο γάλα και λίγο σιρόπι από το βύσσινο να μουσκέψουν.
-
3
Απλώνουμε τη σαντιγί, το γλυκό βύσσινο σε διάφορα σημεία του γλυκού και πασπαλίζουμε με λίγη τριμμένη κουβερτούρα.
-
4
Τελειώνουμε απλώνοντας σαντιγί και γαρνίροντας όπως θελουμε.
Σχόλια (2)