κύρια φωτογραφία συνταγής Λευκή και μαύρη σοκολάτα στο ποτήρι

Λευκή και μαύρη σοκολάτα στο ποτήρι

glikoula
glikoula @cook_8474712
,ellas

Ο πιο αγαπημένος γευστικός πειρασμός

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 200 γρ. κουβερτούρα (σε μικρά κομμάτια)
  2. 125 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
  3. 125 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη με το μίξερ σε παχύρευστη μορφή
  4. 125 γρ. λευκή σοκολάτα (σε μικρά κομμάτια)
  5. 250 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη με το μίξερ σε παχύρευστη μορφή
  6. 2 κ.σ. ροδόνερο
  7. 1 φύλλο ζελατίνας (τη βάζουμε σε κρύο νερό για να μαλακώσει)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πρώτα φτιάχνουμε την μαύρη σοκολάτα. Σε ένα μεγάλο μπρίκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος (πλήρης) και την αποσύρουμε από τη φωτιά λίγο πριν αρχίσει ο βρασμός.

  2. 2

    Την αδειάζουμε πάνω από την κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

  3. 3

    Μόλις πέσει λίγο η θερμοκρασία προσθέτουμε τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε απαλά. Γεμίζουμε τα ποτήρια μέχρι τη μέση και τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει η κρέμα.

  4. 4

    Μετά φτιάχνουμε την άσπρη σοκολάτα. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και προτού βράσει προσθέτουμε το φύλλο ζελατίνας, ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μείγμα πάνω από την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ενωθούν τα υλικά και ρίχνουμε το ροδόνερο.

  5. 5

    Προσθέτουμε τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

  6. 6

    Γεμίζουμε το υπόλοιπο των ποτηριών με τη λευκή κρέμα και τα ξαναβάζουμε στο ψυγείο για επιπλέον 45 λεπτά.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

glikoula
glikoula @cook_8474712
στις
,ellas