Λευκή και μαύρη σοκολάτα στο ποτήρι
Ο πιο αγαπημένος γευστικός πειρασμός
Υλικά
-
200 γρ. κουβερτούρα (σε μικρά κομμάτια)
-
125 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
-
125 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη με το μίξερ σε παχύρευστη μορφή
-
125 γρ. λευκή σοκολάτα (σε μικρά κομμάτια)
-
75 γρ. κρέμα γάλακτος
-
250 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη με το μίξερ σε παχύρευστη μορφή
-
2 κ.σ. ροδόνερο
-
1 φύλλο ζελατίνας (τη βάζουμε σε κρύο νερό για να μαλακώσει)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πρώτα φτιάχνουμε την μαύρη σοκολάτα. Σε ένα μεγάλο μπρίκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος (πλήρης) και την αποσύρουμε από τη φωτιά λίγο πριν αρχίσει ο βρασμός.
-
2
Την αδειάζουμε πάνω από την κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
-
3
Μόλις πέσει λίγο η θερμοκρασία προσθέτουμε τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε απαλά. Γεμίζουμε τα ποτήρια μέχρι τη μέση και τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει η κρέμα.
-
4
Μετά φτιάχνουμε την άσπρη σοκολάτα. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και προτού βράσει προσθέτουμε το φύλλο ζελατίνας, ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μείγμα πάνω από την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ενωθούν τα υλικά και ρίχνουμε το ροδόνερο.
-
5
Προσθέτουμε τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
-
6
Γεμίζουμε το υπόλοιπο των ποτηριών με τη λευκή κρέμα και τα ξαναβάζουμε στο ψυγείο για επιπλέον 45 λεπτά.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (7)