Krys
Krys @Kryscookpad

Το αντίπαλον δέος ή το άλλο μισό της πασίγνωστης Black Forest, η λευκή εκδοχή αυτής της τούρτας μας πηγαίνει μια δροσερή βόλτα ανάμεσα από προκλητικές κερασιές, όπου στα βήματά μας αντηχεί ο γαργαλιστικός ήχος μιας τραγανής μαρέγκας που σπάει σε κομματάκια και το άρωμα της λευκής σοκολάτας μαρτυράει τον προορισμό. Καλή απόλαυση.

Λίγα μυστικά ακόμα

Διατηρείται καλύτερα στην κατάψυξη, γιατί μοιάζει με σεμιφρέντο. Πριν σερβίρουμε, το αφήνουμε 10 λεπτά εκτός κατάψυξης.Η συνταγή είναι από το περιοδικό Γλυκές Ιστορίες (τεύχος 22).

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

8 άτομα
  1. 500 γρ. κεράσια απύρηνα και πλυμένα
  2. Για τις μαρέγκες
  3. 200 γρ. ασπράδια αβγών (από περίπου 6-7 αβγά)
  4. 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική + λίγη ακόμα για το πασπάλισμα
  5. Για τη μους
  6. 400 γρ. λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη
  7. 10 γρ. ζελατίνη σε φύλλα
  8. 210 γρ. φρέσκο γάλα πλήρες
  9. 425 γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά), χτυπημένη στο μίξερ μέχρι να γίνει παχύρρευστη σαν γιαούρτι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 80-90 βαθμούς. Κοσκινίζουμε την άχνη ζάχαρη.

  2. 2

    Χτυπάμε τα ασπράδια με την κρυσταλλική ζάχαρη σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να πάρουμε μια σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτουμε την άχνη λίγη-λίγη, ανακατεύοντας με κουτάλα ή σπάτουλα.

  3. 3

    Με τη χρήση σακούλας ζαχαροπλαστικής και με κορνέ χωρίς δοντάκια ή με μια σπάτουλα, σχηματίζουμε σε λαδόκολλα δύο κύκλους μαρέγκας διαμέτρου 20-22 εκατ. και πάχους 1 εκατ. Σε άλλη λαδόκολλα σχηματίζουμε μικρά, μακρόστενα μαρεγκάκια με την υπόλοιπη μαρέγκα και τα πασπαλίζουμε με κρυσταλλική ζάχαρη.

  4. 4

    Ψήνουμε τους δίσκους και τα μαρεγκάκια για τουλάχιστον 2 ώρες σε διαφορετικά ράφια. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε 2 ώρες για να στεγνώσουν.

  5. 5

    Για τη μους, μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε παγωμένο νερό για 1 λεπτό.

  6. 6

    Βράζουμε το γάλα, το αποσύρουμε και ρίχνουμε μέσα τη ζελατίνη αφού τη στύψουμε καλά με τα χέρια μας. Ανακατεύουμε να λιώσουν.

  7. 7

    Αδειάζουμε το γάλα επάνω στην ψιλοκομμένη κουβερτούρα και περιμένουμε ένα λεπτό να μαλακώσει, προτού ανακατέψουμε με ένα σύρμα για να ομογενοποιηθούν τα υλικά και το μείγμα να γίνει χλιαρό.

  8. 8

    Προσθέτουμε τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα. Αφήνουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο.

  9. 9

    ΣυναρμολόγησηΣε τσέρκι διαμέτρου 24 εκατ. τοποθετούμε τον ένα δίσκο μαρέγκας.

  10. 10

    Ρίχνουμε από πάνω τη μισή ποσότητα της μους και τη στρώνουμε ομοιόμορφα.

  11. 11

    Σκορπίζουμε τα μισά και παραπάνω κεράσια επάνω στη μους και τα βυθίζουμε ελαφρώς.

  12. 12

    Καλύπτουμε με το δεύτερο δίσκο μαρέγκας και ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη μους, ισιώνοντας την επιφάνειά της με μια σπάτουλα εάν χρειάζεται. Τοποθετούμε το γλυκό στην κατάψυξη.

  13. 13

    Ξεφορμάρουμε το γλυκό θερμαίνοντας τα τοιχώματα του σκεύους με ένα φλόγιστρο ή με σεσουάρ μαλλιών και τραβώντας το προσεκτικά προς τα επάνω.

  14. 14

    Μεταφέρουμε σε πιατέλα, γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα κεράσια και τα μικρά μαρεγκάκια.

Αντιδράσεις

Σχόλια (4)

Ginger
Ginger @cook_8449896
Πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή! Μπορούμε άραγε να χρησιμοποιήσουμε κεράσια ή βύσσινα κονσέρβας, σαν αυτά που χρησιμοποιούμε στην μπλακ φόρεστ;

Από

Krys
Krys @Kryscookpad
στις