Λέμον πάι

Bαθμολογία: 4.697
       
 
66 ψήφοι
Ζουζουνελ, 13.05.09

Περιγραφή

Τάρτα με κρέμα λεμονιού.

Λέμον πάι

Τι χρειαζόμαστε:

Για τη ζύμη:

  • 1 κούπα βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 1/3 της κούπας ζάχαρη
  • 2 κρόκους
  • 2 κουταλιές κονιάκ
  • 2 βανίλιες
  • 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι μπεικιν παουτερ
  • λιγο αλατι


Για την κρέμα:

  • 1 1/2 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
  • 4 κουταλιές σούπας κόφτες κορν φλάουερ
  • 4 κουταλιές σούπας κοφτές αλεύρι
  • ελάχιστο αλάτι
  • 3 κροκαδια αυγών
  • 6 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
  • ξύσμα από ένα λεμόνι
  • λίγο φρέσκο βούτυρο


Για τη μαρέγκα:

  • 3 ασπράδια αυγών
  • ελάχιστο κρεμοριο
  • 8- 10 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη
  • ξύσμα λεμονιού
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Με φρούτα
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Περιέχει: Αβγά , Έξτρα κρόκους
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Αναμιγνύετε το αλεύρι με το αλάτι και προσθέτετε σε κομματάκια το βούτυρο.
  2. Τρίβετε το μείγμα, ωσότου γίνει ψιχουλιαστο. Προσθέτετε τη ζάχαρη και ανακατεύετε το μείγμα. Χτυπάτε το κροκαδι με το κονιάκ και ραντίζετε το μείγμα, ενώ το ανακατευτε.
  3. Μαζευτε τη ζύμη σε μια μπάλα και τη ζυμώνετε ελαφρά. Την αφήνετε στο ψυγείο σκεπασμένη επί 1/2 ώρα.
  4. Βάζετε τη ζύμη ανάμεσα σε δυο λαδόχαρτα και την ανοίγετε σε φύλλο στρόγγυλο,πάχους 3/4 περίπου εκατοστού. Βγάζετε το λαδόχαρτο από την επιφάνεια και αναποδογυρίζετε το φύλλο με το χαρτί, όπως είναι, σε φόρμα για τάρτες, διαμέτρου 24 εκατοστών.
  5. Ξεκολλάτε και το δεύτερο λαδόχαρτο και τρυπάτε το φύλλο με πιρούνι, σε διάφορα μέρη.
  6. Αφήνετε τη φόρμα με το φύλλο στο ψυγείο επί 1/2 ώρα.
  7. Την ψήνετε σε δυνατό φούρνο επί 10 λεπτά. Βγάζετε τη τάρτα και την αφήνετε να κρυώσει.
  8. Ετοιμάζετε τη κρέμα λεμονιού. Αναμιγνύετε τη ζάχαρη,το κορν φλάουρ, το αλεύρι και ελάχιστο αλατι.
  9. Προσθέτετε 2 φλυτζάνια τσαγιού νερό και βάζετε το μείγμα σε μέτρια φωτιά επί 1 λεπτό, ενώ το ανακατεύετε συχνά.
  10. Χτυπάτε τα κροκαδια και ρίχνετε μερικές κουταλιές από τη ζεστή κρέμα. Τα ρίχνετε στην υπόλοιπη κρέμα και την ανακατεύετεσε σιγανή φωτιά επί 5 λεπτά.
  11. Την αποσύρετε,από την φωτιά και πρόσθετε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και βούτυρο.
  12. Βάζετε την κρέμα λεμονιού, όταν γίνει χλιαρή, μέσα στην ψημένη τάρτα.
  13. Ετοιμάζετε τη μαρέγκα. Χτυπάτε τα ασπράδια με το κρεμοριο σε μαρέγκα, προσθέτετε τμηματικά τη ζάχαρη και χτυπάτε να σφίξει καλά.
  14. Βάζετε τη μαρέγκα πάνω στην κρέμα αφήνοντας την επιφάνεια ανώμαλη ή στολίζετε με το κορνε. Ψήνετε την τάρτα σε δυνατό φούρνο επί 8 λεπτά ή ωσότου η μαρέγκα ροδίσει.
  15. Την αφήνετε να κρυώσει τελείως και τη βάζετε κατόπιν στο ψυγείο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να τη βάλετε και στο γκριλ, αλλά θέλει πολύ προσοχή γιατί αρπαζει αμέσως!

Επίσης μπορείτε να βάλατε και λίγο ξύσμα λεμονιού μέσα στη μαρέγκα. Και είναι καλύτερη η γεύση της αν την αφήσετε ένα βράδυ στο ψυγείο. Καλή επιτυχία.

Σχετικές συνταγές

    112 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από sidarieva, 20-5-09  
    Από τα πιο αγαπημένα μου γλυκά!!Θα το δοκιμάσω(κάποια στιγμή) και θα βάλω και τα πηρουνάκια μου!!!
    #
    Σχόλιο από ΣΙΛΒΥ, 21-5-09  
    τηνεκανα κ ειναι τελειααααααααααα.........
    #
    Σχόλιο από Ζουζουνελ, 21-5-09  
    Μπράβο!φαίνεται λίγο φασαρία άλλα σε ανταμείβει στο τέλος η γεύση της!Ευχαριστώ για τη ψήφο σου
    #
    Σχόλιο από xeniamanos, 29-6-09  
    ΖΟΥΖΟΥΝΕΛ
    η σνταγη σου ειναι αψογη
    οτι εχει λεμονι μου αρεσει πολυ
    η δικη σου συνταγη ειναι ποιημα
    #
    Σχόλιο από Mermaid, 30-6-09  
    Συγχαρητήρια! Πραγματικά πολύ νόστιμο γλυκό! Δροσιστικό, γευστικό.. όπως πρέπει! Το έφτιαξα χθές και ξετρελάθηκαν όλοι!
    #
    Σχόλιο από Ζουζουνελ, 1-7-09  
    Ευχαριστώ κορίτσια! εγώ την φτιάχνω χειμώνα καλοκαίρι,και είναι πάντα από τα πιο ωραία μου γλυκά!
    Ξέχασα να γράψω ότι τη συνταγή την βρήκα από έναν τσελεμεντέ της Χρυσας Παρεδειση,που ότι και αν έχω φτιάξει από εκεί μέσα δεν με έχει ποτέ απογοητεύσει!
    #
    Σχόλιο από Bianka, 5-7-09  
    παααρα πολυ δροσερο μπραβο σου Ζουζουνελ
    #
    Σχόλιο από elenakappa, 11-7-09  
    γειά ζουζουνέλ έκανα χθές την συνταγή με μια φίλη και ηταν υπέροχη.άρεσε σε όλους.να σαι καλά το κρεμόριο τι είναι?εγω την μαρέγκα την κτύπησα με λίγο χυμό λεμονιού και άχνη.πάντως να είσαι καλά
    #
    Σχόλιο από Ζουζουνελ, 12-7-09  
    Ευχαριστώ πολύ elenakappa,το κρεμοριο είναι μια άσπρη σκόνη που το βάζουμε στη μαρέγκα για να να στέκεται πιο καλά,έχουν τα σούπερ μάρκετ,δοκίμασε το, μεγάλη διαφορά στη μαρέγκα.
    #
    Σχόλιο από lia k, 21-7-09  
    πωπω φαινεται τεεελεια!!θα την φτιαξω σιγουρα!!!
    #
    Σχόλιο από k_tz, 7-10-09  
    Καταπληκτική!!!!!!!!!!! Και σε γεύση και σε εμφάνιση. Και πολύ καλές οι οδηγίες σου!
    #
    Σχόλιο από efh_dimitris, 23-1-10  
    ΤΟ ΚΟΝΙΑΚ, ΟΙ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΕΙΚΙΝ ΣΤΗ ΖΥΜΗ ΠΟΤΕ ΜΠΑΙΝΟΥΝ;ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΚΡΟΚΑΔΙ-ΑΒΓΟ ΤΟ ΡΑΝΤΙΖΕΙΣ Κ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΤΟ ΡΙΧΝΕΙΣ ΜΕΤΑ ΜΕΣΑ;
    #
    Σχόλιο από Ζουζουνελ, 23-1-10  
    Γεια σου Εφη,ναι ολο το κροκαδι το ριχνεις μεσα,δεν ειναι και παρα πολυ,και στη συνεχεια ριχνεις βανιλια και κονιακ,το μπεκιν να το βαλεις στο αλευρι στην αρχη,ειναι ενα ζυμαρι ταρτας δεν ειναι τιποτα δυσκολο,ελπιζω να βοηθησα.
    #
    Σχόλιο από maria_nesta, 9-2-10  
    η κρεμα της συνταγης ειναι φανταστικη!πραγματικα η καλυτερη που εχω φαει ποτε!
    #
    Σχόλιο από giotakicv, 14-3-10  
    Είναι η καλύτερη συνταγή για lemon pie!!!
    #
    Σχόλιο από Ζουζουνελ, 15-3-10  
    Ευχαριστω giotakiv!πραγματι ειναι φανταστικο γλυκο!
    #
    Σχόλιο από baking_fan, 6-4-10  
    Το τσακίσαμε το γλυκό. Εμφανίσιμο και πολύ νόστιμο. Η κρέμα ήταν πολύ δροσιστική. Ευχαριστούμε για τη συνταγή
    #
    Σχόλιο από elli82, 20-4-10  
    Ζουζουνέλ η συνταγή σου είναι ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ!!!!Την έφτιαξα χθες και ξετρελάθηκαν όλοι!Δεν σταματούσαν να βάζουν ξανά και ξανά στο πιάτο τους.Έκανα μια παραλλαγή στη θέση του κορν φλάουρ(επειδή δεν είχα) έβαλα ίδια ποσότητα άνθος αραβοσίτου με άρωμα βανίλια και έγινε επίσης πολύ καλή.Δοκιμάστε το νομίζω ότι αξίζει.Ευχαριστούμε για τη συνταγή Ζουζουνέλ!
    #
    Σχόλιο από ΔΙΔΥΜΙΝΑ, 21-4-10  
    Πάρα πολύ καλή!και εμφανίσιμη και πεντανόστιμη και δροσερή.Μόνο η κρέμα έγινε λίγο ρευστή και δεν έπηξε αλλά έτσι κι αλλιώς είναι καταπληκτικό γλυκάκι.
    #
    Σχόλιο από Ζουζουνελ, 21-4-10  
    Χαιρομαι που σας αρεσει κοριτσια,σιγουρα θα ειναι ωραια η κρεμα elli82 με ανθος αραβοσιτου,θα το δοκιμασω οπωσδήποτε,
    ΔΙΔΥΜΙΝΑ την αλλη φορα βαλε λιγο παραπανω κορν φλαουρ,καμια φορα μπορει να συμβει,ευχαριστω για τα πιρουνακια σας!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 Επόμενο > Τέλος >>

    90 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από sidarieva, 20-5-09  
    Από τα πιο αγαπημένα μου γλυκά!!Θα το δοκιμάσω(κάποια στιγμή) και θα βάλω και τα πηρουνάκια μου!!!
    #
    Σχόλιο από ΣΙΛΒΥ, 21-5-09  
    τηνεκανα κ ειναι τελειααααααααααα.........
    #
    Σχόλιο από Ζουζουνελ, 21-5-09  
    Μπράβο!φαίνεται λίγο φασαρία άλλα σε ανταμείβει στο τέλος η γεύση της!Ευχαριστώ για τη ψήφο σου
    #
    Σχόλιο από xeniamanos, 29-6-09  
    ΖΟΥΖΟΥΝΕΛ
    η σνταγη σου ειναι αψογη
    οτι εχει λεμονι μου αρεσει πολυ
    η δικη σου συνταγη ειναι ποιημα
    #
    Σχόλιο από Mermaid, 30-6-09  
    Συγχαρητήρια! Πραγματικά πολύ νόστιμο γλυκό! Δροσιστικό, γευστικό.. όπως πρέπει! Το έφτιαξα χθές και ξετρελάθηκαν όλοι!
    #
    Σχόλιο από Ζουζουνελ, 1-7-09  
    Ευχαριστώ κορίτσια! εγώ την φτιάχνω χειμώνα καλοκαίρι,και είναι πάντα από τα πιο ωραία μου γλυκά!
    Ξέχασα να γράψω ότι τη συνταγή την βρήκα από έναν τσελεμεντέ της Χρυσας Παρεδειση,που ότι και αν έχω φτιάξει από εκεί μέσα δεν με έχει ποτέ απογοητεύσει!
    #
    Σχόλιο από Bianka, 5-7-09  
    παααρα πολυ δροσερο μπραβο σου Ζουζουνελ
    #
    Σχόλιο από lia k, 21-7-09  
    πωπω φαινεται τεεελεια!!θα την φτιαξω σιγουρα!!!
    #
    Σχόλιο από k_tz, 7-10-09  
    Καταπληκτική!!!!!!!!!!! Και σε γεύση και σε εμφάνιση. Και πολύ καλές οι οδηγίες σου!
    #
    Σχόλιο από maria_nesta, 9-2-10  
    η κρεμα της συνταγης ειναι φανταστικη!πραγματικα η καλυτερη που εχω φαει ποτε!
    #
    Σχόλιο από giotakicv, 14-3-10  
    Είναι η καλύτερη συνταγή για lemon pie!!!
    #
    Σχόλιο από Ζουζουνελ, 15-3-10  
    Ευχαριστω giotakiv!πραγματι ειναι φανταστικο γλυκο!
    #
    Σχόλιο από baking_fan, 6-4-10  
    Το τσακίσαμε το γλυκό. Εμφανίσιμο και πολύ νόστιμο. Η κρέμα ήταν πολύ δροσιστική. Ευχαριστούμε για τη συνταγή
    #
    Σχόλιο από ΔΙΔΥΜΙΝΑ, 21-4-10  
    Πάρα πολύ καλή!και εμφανίσιμη και πεντανόστιμη και δροσερή.Μόνο η κρέμα έγινε λίγο ρευστή και δεν έπηξε αλλά έτσι κι αλλιώς είναι καταπληκτικό γλυκάκι.
    #
    Σχόλιο από Ζουζουνελ, 21-4-10  
    Χαιρομαι που σας αρεσει κοριτσια,σιγουρα θα ειναι ωραια η κρεμα elli82 με ανθος αραβοσιτου,θα το δοκιμασω οπωσδήποτε,
    ΔΙΔΥΜΙΝΑ την αλλη φορα βαλε λιγο παραπανω κορν φλαουρ,καμια φορα μπορει να συμβει,ευχαριστω για τα πιρουνακια σας!
    #
    Σχόλιο από sofioula, 15-5-10  
    εξαιρετικη!δοκίμασα αρκετές,αλλά τελικά αυτή η συνταγή ειναι η κατάλληλη για αυθεντική lemon pie!!!
    #
    Σχόλιο από girthania, 21-10-10  
    Μόλις την έβγαλα από το ψυγείο και ........ πουφ!!!!!!! εξαφανίστηκε!!
    Η lemon pie είναι το πιο αγαπημένο μου γλυκό, που όμως είχα χρόνια να φάω, γιατι απλά είμαι πολύ δύσκολη και τίποτα δε με ικανοποιούσε μετά απο μία συγκεκριμένη που είχα δοκιμάσει κάποτε.. Η δική σου είναι αντάξια :)
    #
    Σχόλιο από Ζουζουνελ, 13-11-10  
    Ευχαριστω sofioula και girthania,για τα καλα σας λογια και που δοκιμασατε την συνταγη!!!!
    #
    Σχόλιο από nasia.., 9-12-10  
    ζουζουνέλ σ'ευχαριστώ αλλα δεν έμεινε ούτε ψίχουλο,ουτε μια μέρα στο ψυγείο!θα την ξανακάνω σίγουρα!:-))
    #
    Σχόλιο από antigon, 14-12-10  
    Αγαπητή φίλη,
    έκανα την λεμονόπιτα σύμφωνα με τις οδηγίες που δίνεις στην συνταγή σου και ήταν πραγματική "εκτέλεση"! Έχω να επισημάνω τα εξής:
    1ον Η τάρτα βγήκε άψητη καταλάβαινες την γεύση του αλευριού . Στον χρόνο που δίνεις για το ψήσιμο την άφησα άλλα 5 λεπτά επιπλέον εφόσον με το "μάτι" κατάλαβα ότι δεν είχε ψηθεί. Τον φούρνο τον είχα προθερμάνει για 10 λεπτά.
    2ον Η κρέμα χρειάστηκε επιπλέον 1κ.σ. κορν φλαουρ φοβήθηκα να βάλω περισσότερο με αποτέλεσμα όταν προσπαθούσες να κόψεις ένα κομμάτι η γέμιση να χύνεται σε όλη την φόρμα της τάρτας. Είναι περιττό νομίζω να αναφέρω ότι τα 5 λεπτά που δίνονται ως χρόνος για το βράσιμο της κρέμας είναι αδιανόητο να καταφέρει να δέσει τα υλικά ιδιαίτερα δε το αυγό που θέλει κάποιο χρόνο να ομογενοποιηθεί για να μην αφήνει την γεύση του και την μυρωδιά στο γλυκό. Εγώ το άφησα 15 λεπτά περίπου
    3ον. Για την μαρέγκα έχω να πω ότι αν την αφήσετε στο ψυγείο ένα βράδυ αποκλείεται να την χρησιμοποιήσετε οπουδήποτε. Γίνεται πολύ υγρή και ρευστή οπότε άδικος κόπος πρέπει να την ξαναφτιάξετε πάλι απο την αρχή όπως και έκανα και εγώ .
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>

    20 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από elenakappa, 11-7-09  
    γειά ζουζουνέλ έκανα χθές την συνταγή με μια φίλη και ηταν υπέροχη.άρεσε σε όλους.να σαι καλά το κρεμόριο τι είναι?εγω την μαρέγκα την κτύπησα με λίγο χυμό λεμονιού και άχνη.πάντως να είσαι καλά
    #
    Σχόλιο από Ζουζουνελ, 12-7-09  
    Ευχαριστώ πολύ elenakappa,το κρεμοριο είναι μια άσπρη σκόνη που το βάζουμε στη μαρέγκα για να να στέκεται πιο καλά,έχουν τα σούπερ μάρκετ,δοκίμασε το, μεγάλη διαφορά στη μαρέγκα.
    #
    Σχόλιο από efh_dimitris, 23-1-10  
    ΤΟ ΚΟΝΙΑΚ, ΟΙ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΕΙΚΙΝ ΣΤΗ ΖΥΜΗ ΠΟΤΕ ΜΠΑΙΝΟΥΝ;ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΚΡΟΚΑΔΙ-ΑΒΓΟ ΤΟ ΡΑΝΤΙΖΕΙΣ Κ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΤΟ ΡΙΧΝΕΙΣ ΜΕΤΑ ΜΕΣΑ;
    #
    Σχόλιο από Ζουζουνελ, 23-1-10  
    Γεια σου Εφη,ναι ολο το κροκαδι το ριχνεις μεσα,δεν ειναι και παρα πολυ,και στη συνεχεια ριχνεις βανιλια και κονιακ,το μπεκιν να το βαλεις στο αλευρι στην αρχη,ειναι ενα ζυμαρι ταρτας δεν ειναι τιποτα δυσκολο,ελπιζω να βοηθησα.
    #
    Σχόλιο από nasia.., 5-12-10  
    ζουζουνέλ η λέμον πάι σου ειναι πολύ νόστιμη και η κρέμα τρομερή! το μόνο που δεν μου έκατσε καλά ηταν οτι μου έβγαλε λίγο ζουμι η μαρέγκα πανω στην κρέμα όταν ψήθηκε και όταν άρχισε να κρυώνει έκατσαν κάτι φουσκαλίστες μικρές πάνω σε χρώμα καραμέλας, τί φταίει?η υφή της πρέπει αφου ψηθεί να είναι μαλακιά ή σκληρή?γιατί η δικιά μου ήταν αφρός!οταν την χτύπησα και την έβαλα στο φούρνο ηταν μια χαρά, γύρισα και το μπολ ανάποδα και δεν κουνιόταν, ουτε είχε υγρά!τα 5 πιρουνάκια πάνε στην γεύση που ήταν τρομερή, μιας και μπορεί εγώ να χειρίστηκα λάθος τα υλικά!
    #
    Σχόλιο από Ζουζουνελ, 8-12-10  
    Γεια σου nasia.. Ευχαριστω για τα πιρουνακια σου και που δοκιμασες την συνταγη μου!Η υφη της μαρεγκας ειναι μαλακια και λαστιχωτη δεν ξεραίνεται γιατι δεν την ψηνουμε πολυ ωρα μονο για χρωμα στο γκριλ,τις σταγονες καραμελας που σου εβγαλε ειναι απο την ζαχαρη που εχει μεσα η μαρεγκα και το σιροπι επίσης ειναι κατι που το κανει η μαρέγκα και δεν μπορείς να το αποφύγεις, τρώγεται φρέσκο το γλυκό δεν είναι για πολλές ημέρες δεν χειρίστηκες τιποτα λαθος!
    #
    Σχόλιο από dcroula, 3-2-11  
    Νίκη μια ερώτηση έχω.
    Βλέπω ότι σε κάποιες φωτο, το έχεις μέσα σε ταρτιέρα....αλλά πως το βγάζεις απο εκεί μετά.
    #
    Σχόλιο από elenaioan, 10-4-11  
    το μπεικιν που το βαζουμε?οι κουπες ποσα γραμμαρια ειναι περιπου?μολις εφτιαξα τη ζυμη και ειναι σκετο τριμμα δε νομιζω οτι μαζευεται σε μπαλα...
    #
    Σχόλιο από The17Tsakali, 7-6-11  
    να ρωτήσω... τι διαμετρο εχει το ταψακι σου;; γινεται ψηλη; αν την κανω σε ταρτιερα 28 εκατοστων θα ξεχειλίσει;
    #
    Σχόλιο από The17Tsakali, 8-6-11  
    ευχαριστώ πολυ!! θα τη φτιαξω και θα σου πω εντυπώσεις!!
    #
    Σχόλιο από annouk, 26-12-11  
    η συνταγή σου ζουζουνέλ ηταν πολυ πετυχημενη!!την παρουσιασα χθες στο χριστουγεννιατικο τραπεζι και αρεσε πολυ σε ολους!!
    απλως θελω να σχολιασω μερικες αλλαγες πυο εκανα εγω: 1.την εφτιαξα σε σαρλοτ κ μου βγηκε η βαση μια χαρα,ισως μαλιστα κ λιγο πιο χοντρη.απο γευση εσκιζε ηταν σα μπισκοτο. πραγματικα θελει ομως πολυ περισσοτερη ωρα ψησιμο 25 λεπτα σιγουρα.
    2. οταν ομως πηγα να φτιαξω τη κρεμα μου φανηκε ελαχιστη η ποσοτητα της, σε σχεση με το μεσαιο ταψακι της σαρλοτ.ετσι και εριχνα τη κρεμα μεσα θα ηταν ουτε ενα ποντο σε υψος.οποτε αναγκαστηκα να ξαναφτιαξω 2η δοση κρεμας και την ενωσα με την πρωτη πυο ειχα ηδη. στη 2η δοση εκανα την εξης παραλλαγη: αντι για νερο εβαλα ιδια ποσοτητα γαλακτος για να βγει ισως πιο ζουμερη και αντι για 3 αυγα εβαλα μονο ενα(τα αλλα υλικα τα αφησα ιδια βεβαια).οταν ενωσα τις 2 δοσεις ηταν μια χαρα.
    3. κατι αλλο που με μπερδεψε στη συνταγη σου ειναι εκει που λες πως φτιαχνουμε τη κρεμα,μου φανηκε πολυ λιγος ο χρονος για τη κρεμα.δε πρεπει να βρασει και το αυγο μεσα κανονικα?εγω παντως αφου ζεσταθηκε το μειγμα μετα προσεθεσα και το αυγο και το αφησα αρκετη ωρα σε μεσαια φωτια ωστε να πηξει και να κοχλασει κ λιγο(οπως η κρεμα ζαχαροπλαστικης δηλαδη ωστε να φυγει η αυγουλιλα).



    #
    Σχόλιο από fairy369, 18-2-12  
    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΙΝ ΤΗ ΦΤΙΑΞΩ.Η ΖΥΜΗ ΟΤΑΝ ΨΗΘΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΙΑ Η ΤΡΑΓΑΝΗ?Κ ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΩ ΤΟ ΓΛΥΚΟ Κ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΗ ΒΑΛΩ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΧΡΩΜΑ,ΤΙ ΒΑΖΩ ΣΕ ΓΚΡΙΛ 'Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ?
    #
    Σχόλιο από mirsin, 2-9-12  
    Επειδή δεν έχω φτιάξει ποτέ ζύμες μήπως μπορείς να βάλεις τα υλικά για την ζύμη σε γραμμάρια; :)
    #
    Σχόλιο από niaouniaou84, 4-9-12  
    Θέλω να δοκιμάσω τη συνταγή σου αλλά επειδή πρόσφατα είχα μια τεράστια αποτυχία με άλλη συνταγη για λεμον παι θα ήθελα μερικές διευκρινήσεις σχετικά με τη μαρέγκα. Λες να ψηθεί σε προθερμασμένο δυνατό φουρνο (200οC??) Εάν την βάλω στον αέρα και κάτω αντίσταση που να τη βάλω στη μεσαία σχάρα? τη προηγούμενη φορά που έφτιαξα μαρέγκα την έκανα έτσι και σε 3 λεπτά είχε αρχίσει να γίνεται καφέ. Πόση ώρα ψησιμο θέλει για να γίνει ωραία κριτσανιστή απέξω αλλά μέσα να είναι αφρος? (αυτή που έφτιαξα εγώ δε τρωγότανε, μπορεί να φταει και η ζάχαρη βέβαια)

    Αν πάλι τη βάλω στο γκριλ σε πόσους βαθμούς και σε ποια σχάρα? Πάλι 5 λεπτά να την αφήσω ή λιγότερο?

    Επίσης εαν κάνω τη ζύμη με τριμένο μπισκότο (δε το έχω και πολύ με τις ζύμες) θα είναι καλή?

    Σορυ για τις βλακώδης ερωτήσεις μου αλλά είμαι λίγο άσχετη.. Αλλά θέλω πολύ να τη φτιάξω και να μου πετύχει.
    #
    Σχόλιο από ΘεώνηΜ, 5-3-13  
    Μια ερώτηση πριν κάνω το γλυκάκι!! Μαρέγκα δεν έχω φτιάξει ποτέ και θα ήθελα να μου πείτε αν μετά από κάποια ώρα στεγνώνει και δεν είναι κρεμώδες.
    #
    Σχόλιο από Ζουζουνελ, 5-3-13  
    Οχι δεν στεγνωνει η μαρεγκα ειναι αφρατη μεχρι να την
    καταναλωσεις !Θελει πολυ καλο χτυπημα τουλαχιστον 10 λεπτα και διπλασιασε την ζαχαρη απο αυτην που γραφω στην συνταγη για να σου βγει πιο σφιχτη και λαστιχωτη βαλε αν θελεις μεσα και μια βανιλια, στο τελος ξυσμα λεμονιου και ανακατεψε καλα!Καλη επιτυχια!:)
    #
    Σχόλιο από NickeyG, 25-3-13  
    Πάρα πολύ νόστιμη, λίγο "φασαριώζικη" βέβαια... Μόνο που η κρέμα, όταν πήγα να πάρω κομμάτι, διαλύθηκε αρκετά :(
    Μήπως έχεις καμία ιδέα γιατί ώστε να το διορθώσω την επόμενη;
    Συγχαρητήρια για την συνταγή!
    #
    Σχόλιο από Constantine, 20-5-13  
    #
    Σχόλιο από demi.moore, 5-7-13  
    ακούγεται ΑΚΡΙΒΩΣ σαν την ονειρεμενη γευση απο μια σπιτικη που ειχα φαει καποτε.
    μια απορια, εγω που δεν εχω μιξερ καλο, αλλα μονο συρμα, γιατι ειναι και μπλεντερ αυτο που εχω και απλα αλλαζεις το εξαρτημα, θα καταφερω να κανω μαρεγκα η θελει καλο μιξερ διπλο;

    ευχαριστωωωω
    #
    Σχόλιο από gioulis, 10-5-14  
    φανταστική συνταγή!! βγήκε σχεδόν όπως του ζαχαροπλαστείου! έχω κάποιες ερωτησούλες..στην κρέμα νομίζω μπορούσες να καταλάβεις λίγο το αλεύρι.. μάλλον ήθελε και άλλο βράσιμο η κρεμα? επίσης, μόλις την έβγαλα από τον φούρνο η μαρέγκα άρχισε ν βουλιάζει λίγο στις άκριες μέσα στην κρέμα λεμονιού.. μήπως το έψησα πολύ? παντως αν κ απειρη μαγείρισσα το γλυκό βγήκε ΤΕΛΕΙΟ!! τη συστήνω ανεπιφύλακτα!!

    2 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από elli82, 20-4-10  
    Ζουζουνέλ η συνταγή σου είναι ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ!!!!Την έφτιαξα χθες και ξετρελάθηκαν όλοι!Δεν σταματούσαν να βάζουν ξανά και ξανά στο πιάτο τους.Έκανα μια παραλλαγή στη θέση του κορν φλάουρ(επειδή δεν είχα) έβαλα ίδια ποσότητα άνθος αραβοσίτου με άρωμα βανίλια και έγινε επίσης πολύ καλή.Δοκιμάστε το νομίζω ότι αξίζει.Ευχαριστούμε για τη συνταγή Ζουζουνέλ!
    #
    Σχόλιο από elenimavro, 15-6-12  
    Μπορεί να μην την έκανα έτσι ακριβως (έβαλα μπισκότο τριμμένο με βούτυρο για βάση και σαντυγί αντί για μαρέγκα) αλλά ήταν σούπερ τέλεια και σούπερ δροσερή και εύκολη και ότι πρέπει για καλοκαίρι!!!!η κρέμα είναι απλά τέλεια!!!μπράβο και πάλι μπράβο!!!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Μετατροπές ταψιών
    Θέλετε να φτιάξετε ένα κέικ που γράφει τις διασ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Κάνε το... φύλλο, φίλο!
    Ξέρετε τι λείπει περισσότερο από την κουζίνα τω...

    Σχετικές οδηγίες

    Χτυπήστε σωστά τα ασπράδια
    Προστέθηκε από Sitronella
    4.75
           
           
    (4)
    Χωρίζω αβγά
    Προστέθηκε από Sitronella
    5
           
           
    (6)

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Γλυκά
    Ένα βιβλίο 76 αγαπημένων συνταγών, του/της Roulita23
    Γλυκά φούρνου-σιροπιαστά
    Ένα βιβλίο 21 αγαπημένων συνταγών, του/της MAGEIRISSA
    Glyka
    Ένα βιβλίο 453 αγαπημένων συνταγών, του/της Antri mic
    Γλυκές πίτες-τάρτες-ζύμες, φούρνου
    Ένα βιβλίο 228 αγαπημένων συνταγών, του/της tasa.x
    Τού(α)ρτες
    Ένα βιβλίο 24 αγαπημένων συνταγών, του/της giotakicv