Lemon pie με μαρέγκα
Μια αγγλική συνταγή για λεμονόπιτα, αρκετά εύκολη.
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι ωραία ιδέα να πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη όταν κρυώσει.
Υλικά
-
250 γρ. μπισκότα κανέλας
-
125 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
-
2 λεμόνια χυμό και ξύσμα
-
3 αυγά χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
-
100 γρ. ζάχαρη
-
2 κουταλάκια επιπλέον ζάχαρη
-
2 κουταλάκια κοφτά corn flour
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς, αέρα κατά προτίμηση.
-
2
Σε κατσαρολάκι, ανακατεύουμε με σύρμα το χυμό, το ξύσμα, τα 100 γρ. ζάχαρη και το cornflour.
-
3
Βάζουμε το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει ελαφρώς.
-
4
Μέχρι να κρυώσει λίγο η κρέμα φτιάχνουμε τη βάσηθρυμματίζουμε τα μπισκότα, ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο και στρώνουμε σε φόρμα.
-
5
Ρίχνουμε στο μίγμα λεμονιού τους 3 κρόκους, ανακατεύουμε κι απλώνουμε στη βάση.
-
6
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα σφιχτή, ρίχνουμε τα 2 κουταλάκια ζάχαρη και συνεχίζουμε λίγο ακόμα το χτύπημα.
-
7
Απλώνουμε πάνω από την κρέμα.
-
8
Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να δούμε ότι η μαρέγκα είναι τραγανή.
Σχόλια (29)