κύρια φωτογραφία συνταγής Lemon pie με μαρέγκα
Irini.a
Irini.a @cook_8453078

Μια αγγλική συνταγή για λεμονόπιτα, αρκετά εύκολη.

Λίγα μυστικά ακόμα

Είναι ωραία ιδέα να πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη όταν κρυώσει.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

8 άτομα
  1. 250 γρ. μπισκότα κανέλας
  2. 125 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  3. 2 λεμόνια χυμό και ξύσμα
  4. 3 αυγά χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
  5. 100 γρ. ζάχαρη
  6. 2 κουταλάκια επιπλέον ζάχαρη
  7. 2 κουταλάκια κοφτά corn flour

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς, αέρα κατά προτίμηση.

  2. 2

    Σε κατσαρολάκι, ανακατεύουμε με σύρμα το χυμό, το ξύσμα, τα 100 γρ. ζάχαρη και το cornflour.

  3. 3

    Βάζουμε το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει ελαφρώς.

  4. 4

    Μέχρι να κρυώσει λίγο η κρέμα φτιάχνουμε τη βάσηθρυμματίζουμε τα μπισκότα, ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο και στρώνουμε σε φόρμα.

  5. 5

    Ρίχνουμε στο μίγμα λεμονιού τους 3 κρόκους, ανακατεύουμε κι απλώνουμε στη βάση.

  6. 6

    Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα σφιχτή, ρίχνουμε τα 2 κουταλάκια ζάχαρη και συνεχίζουμε λίγο ακόμα το χτύπημα.

  7. 7

    Απλώνουμε πάνω από την κρέμα.

  8. 8

    Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να δούμε ότι η μαρέγκα είναι τραγανή.

Αντιδράσεις

Σχόλια (29)

ΧΩΡΙΑΤΙΣΣΑ
ΧΩΡΙΑΤΙΣΣΑ @cook_8456454
μου αρέσει τόσο αυτή η τάρτα!!!\r\n\r\nθα την δοκιμάσω την συνταγή σου μόλις λήξει η νηστεία....\r\n\r\nόπως την βλέπω όμως είναι εύκολη και ταυτόχρονα κλασσική...\r\nευχαριστούμε

Από

Irini.a
Irini.a @cook_8453078
στις