Λεμονάδα με πιπερόριζα και σιρόπι σφενδάμου
Αν θέλετε μια εύγεστη λεμονάδα, πολύ υγιεινή και δυναμωτική, η οποία φτιάχνεται σε 3 λεπτά, δοκιμάστε την. Ένας τέλειος τρόπος να ξεκινήσετε τη μέρα σας. Βοηθά επίσης στην καταπολέμηση του κρυολογήματος.
Υλικά
-
1 μέτριο λεμόνι
-
1 κομματάκι σαν κύβο από πιπερόριζα (περίπου 10 γρ.)
-
1-2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου (maple syrup)
-
νερό κανονικό ή ανθρακούχο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε το κομματάκι πιπερόριζας και το βάζουμε σε πρέσα σκόρδου (αν έχουμε) για να βγάλουμε το ζουμί του. Αν δεν έχουμε μπορούμε να το τρίψουμε σε τρίφτη ή να το χτυπήσουμε στο γουδί.
-
2
Ρίχνουμε το ζουμί στο ποτήρι.
-
3
Στίβουμε το λεμόνι και ρίχνουμε το χυμό του στο ποτήρι.
-
4
Προσθέτουμε 1-2 κουταλιές σιρόπι σφενδάμου (ανάλογα με το πόσο γλυκιά τη θέλουμε).
-
5
Γεμίζουμε το ποτήρι μέχρι πάνω με νερό και ανακατεύουμε.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (3)