Λεμονάδα

Bαθμολογία: 4.8382
       
 
68 ψήφοι
Sitronella, 01.01.05

Περιγραφή

Τι καλύτερο από μια φρέσκια, δροσερή λεμονάδα μέσα στη ζέστη του καλοκαιριού;

Λεμονάδα
photo: ASTERI

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 φλ. χυμό λεμόνι
  • 1 φλ. νερό
  • 1/2 φλ. ζάχαρη
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Χυμοί
Εποχιακά: Καλοκαιρινή
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Περιέχει: Φρούτα
Νηστίσιμα: Νηστίσιμα
Κόστος:
(5 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(5 ψήφοι)
Προετοιμασία: 4' (4 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 4' (4 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Βράζουμε το νερό και τη ζάχαρη για 5 λεπτά, να γίνουν σιρόπι.
  2. Το αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, σουρωμένο.
  3. Το βάζουμε στο ψυγείο. Για να πιούμε τη λεμονάδα, βάζουμε 2 δάχτυλα χυμό και γεμίζουμε το ποτήρι με κρύο νερό.

Σχετικές συνταγές

    92 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από pontikenia, 11-3-08  
    Ωραία ακούγεται η συνταγή για την λεμονάδα αλλά θεωρώ πως η ζάχαρη είναι υπερβολική για τοση λίγη ποσότητα λεμονάδας.
    #
    Σχόλιο από flora, 17-3-08  
    Μου έφεραν πολλά λεμόνια και προκειμένου να χαλάσουν, είπα να κάνω την λεμονάδα που αρέσει πολύ σε όλη την οικογένεια. Η ποσότητα που βγάζει αυτή η δόση δεν είναι και τόσο λίγη όσο φαίνεται, αν σκεφτεί κανείς πως αραιώνεται με παγάκια και νερό κάθε φορά. Επίσης δεν είναι πολύ γλυκιά οπότε δεν νομίζω πως η ζάχαρη είναι υπερβολική. Αυτό που παρατήρησα όμως Sitronella είναι ότι δεν βγαίνει πολύ παχύρρευστη όπως του εμπορίο. Έτσι πρέπει να είναι, ή εγώ δεν έκανα κάτι καλά?
    #
    Σχόλιο από chocolateaddict, 27-5-09  
    Πολύ ωραία συνταγή! Την έφτιαξα με 200 γρ φρουκτόζη αντί για ζάχαρη και βγήκε υπέροχη!!
    #
    Σχόλιο από ypomoni, 28-5-09  
    Αγαπητή μου Sitronella, εγώ τη φτιάχνω χωρίς νερό. Δηλαδή για κάθε φλυτζάνι χυμό λεμονιού βάζω 1 φλυτζάνι ζάχαρη όπως εσύ. Ανακατεύω κατά τακτά διαστήματα μέχρι να λυώσει η ζάχαρη (χωρίς βράσιμο). 12 ώρες είναι υπεραρκετές. Επίσης τα λεμόνια τα σφίγγω σε χειροκίνητη μηχανή (σαν πρέσα) η οποία βγάζει και την ωραία μυρωδιά από τη φλούδα.
    #
    Σχόλιο από ASTERI, 28-5-09  
    Είναι καταπληκτική λεμονάδα.
    Κι εγώ έτσι την φτιάχνω μόνο που αντί για βράσιμο (νερό-ζάχαρη) απλά χρησιμοποιώ ζεστό νερό και ανακατεύω πολύ καλά την ζάχαρη :-)
    #
    Σχόλιο από mom2twins, 28-5-09  
    Sitronella έφτιαξα τη λεμονάδα σου τόσο με ζάχαρη όσο και με ασπαρτάμη και βγήκε καταπληκτική!!! Σήμερα μάλιστα θα φτιάξω ακόμα μία δόση!!!
    #
    Σχόλιο από kostas, 28-5-09  
    εμενα η γιαγια μου την εφτοιαχνε βαζοντας μια ποσοτητα χυμο λεμονι και μια ιση ποσοτητα ζαχαρη.ετριβε και λιγο απο την φλουδα του λεμονιου.τα ανακατεβε λιγο λιγο μια μεра οσοτου να λιωσει η ζαχαρη και μετα τα εβαζε σε μπουκαλι και στο ψυγειο,εβαζε 2 δαχτυλα απο τον χυμο και παγομενο νερακι,αρε κατο χρονια :)
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 28-5-09  
    Φαντάζομαι πως χωρίς νερό βγαίνει πιο συμπυκνωμένη ε; Θα τη δοκιμάσω κι έτσι!
    #
    Σχόλιο από annakonda, 30-5-09  
    Απίθανη και δροσιστική! Θα ξαναφτιάξω άμεσα διπλή δόση. Δεν τη χορταίνω.
    #
    Σχόλιο από monbebe, 2-6-09  
    Και εγω που εφτιαχνα καποτε,την εφτιαχνα με νερο και με τον συγκεκριμενο τροπο αλλα σε μεγαλυτερη δοση.
    Αυτο που θελω να σας προτεινω,και ειναι καταπληκτικο,ειναι το εξης:Εαν την θελετε πιο δροσιστικη και χωνευτικη ,την αραιωση να μην την κανετε με νερο κατα το σερβιρισμα αλλα με υγρη σοδα.
    #
    Σχόλιο από annakonda, 2-6-09  
    Λοιπό, αντί να την αραιώσω με νερό, έβαλα perier lime. Άλλο πράγμα!
    #
    Σχόλιο από annakonda, 2-6-09  
    Monbebe, την ίδια ιδέα είχαμε. Τώρα το είδα.
    #
    Σχόλιο από Θούλα, 2-6-09  
    Αυτή την συνταγή την φτιάχνω χρόνια. Είναι απλή, νόστιμη, δροσιστική, διατηρείται στο ψυγείο και δεν έχει συντηρητικά.
    #
    Σχόλιο από Aleksandra, 26-6-09  
    #
    Σχόλιο από Elerrina, 10-1-10  
    Κλασσικη, απιθανη γευση!
    #
    Σχόλιο από lukumina, 10-1-10  
    Εγώ την έκανα με ακατέργαστη ζάγαρη και.....τέλεια. Ότι ώρα θέλεις έχεις ένα σπιτικό αναψυκτικό που...φτουράει
    #
    Σχόλιο από dcroula, 12-1-10  
    Την έκανα με ζαχαρίνη. Ωραία ξινούτσικη γεύση.
    #
    Σχόλιο από chocoaddict, 22-1-10  
    Μπράβο!Παρα πολυ καλη!Μολις την εκανα και πινω ενα ποτηρακι φουλ στα παγακια.
    #
    Σχόλιο από bebinna, 30-1-10  
    αν κάνω τη διπλάσια δόση πόσο καιρό διατηρείται στο ψυγείο ? έχω μια λεκάνη γεμάτη λεμόνια και θα θελα να τα αξιοποιήσω.
    #
    Σχόλιο από mirabelle, 31-1-10  
    Καταπληκτική λεμονάδα και πολύ δροσιστική!!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>

    68 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από pontikenia, 11-3-08  
    Ωραία ακούγεται η συνταγή για την λεμονάδα αλλά θεωρώ πως η ζάχαρη είναι υπερβολική για τοση λίγη ποσότητα λεμονάδας.
    #
    Σχόλιο από flora, 17-3-08  
    Μου έφεραν πολλά λεμόνια και προκειμένου να χαλάσουν, είπα να κάνω την λεμονάδα που αρέσει πολύ σε όλη την οικογένεια. Η ποσότητα που βγάζει αυτή η δόση δεν είναι και τόσο λίγη όσο φαίνεται, αν σκεφτεί κανείς πως αραιώνεται με παγάκια και νερό κάθε φορά. Επίσης δεν είναι πολύ γλυκιά οπότε δεν νομίζω πως η ζάχαρη είναι υπερβολική. Αυτό που παρατήρησα όμως Sitronella είναι ότι δεν βγαίνει πολύ παχύρρευστη όπως του εμπορίο. Έτσι πρέπει να είναι, ή εγώ δεν έκανα κάτι καλά?
    #
    Σχόλιο από mom2twins, 28-5-09  
    Sitronella έφτιαξα τη λεμονάδα σου τόσο με ζάχαρη όσο και με ασπαρτάμη και βγήκε καταπληκτική!!! Σήμερα μάλιστα θα φτιάξω ακόμα μία δόση!!!
    #
    Σχόλιο από annakonda, 30-5-09  
    Απίθανη και δροσιστική! Θα ξαναφτιάξω άμεσα διπλή δόση. Δεν τη χορταίνω.
    #
    Σχόλιο από Θούλα, 2-6-09  
    Αυτή την συνταγή την φτιάχνω χρόνια. Είναι απλή, νόστιμη, δροσιστική, διατηρείται στο ψυγείο και δεν έχει συντηρητικά.
    #
    Σχόλιο από Aleksandra, 26-6-09  
    #
    Σχόλιο από Elerrina, 10-1-10  
    Κλασσικη, απιθανη γευση!
    #
    Σχόλιο από chocoaddict, 22-1-10  
    Μπράβο!Παρα πολυ καλη!Μολις την εκανα και πινω ενα ποτηρακι φουλ στα παγακια.
    #
    Σχόλιο από mirabelle, 31-1-10  
    Καταπληκτική λεμονάδα και πολύ δροσιστική!!!
    #
    Σχόλιο από Garrett, 20-2-10  
    Η καλύτερη και ευκολότερη λεμονάδα που έχω φτιάξει ποτέ.Αυτή δεν θέλει 5 πηρουνάκια, 5 καλαμάκια θέλει.Μπράβο Στέλλα!!!
    #
    Σχόλιο από kessy, 26-2-10  
    σ ευχαριστω πολλη!!
    #
    Σχόλιο από machi, 3-5-10  
    Η λεμονάδα βγήκε πολύ ωραία απλά την επόμενη φορά θα βάλω παραπάνω ζάχαρη για να είναι πιο κοντά στα γούστα μας.
    #
    Σχόλιο από kotoula, 4-5-10  
    τελεια λεμοναδα!την εκανα κ εγω πρωτη φορα με μεγαλη επιτυχια.
    εγω κατα το σερβιρισμα δε βαζω μονο δυο δαχτυλα λεμοναδα τη βρισκω νερουλη,βαζω σχεδον μισο ποτηρι λεμοναδα 2 παγακια και συμπληρωνω κρυο νερακι...τη προτιμω πιο πυχτη.Επισης κ λιιιιγο πιο πολυ ζαχαρη θα ηταν οτι πρεπει για τα δικα μου γουστα!
    ευχαριστουμε!
    #
    Σχόλιο από dcroula, 16-6-10  
    Ξινούτσικο αλλά δροσερούτσικο.
    #
    Σχόλιο από Σουλτάνα, 16-6-10  
    Πολυ νοστιμη λεμοναδα ειναι η καλυτερη!!!
    #
    Σχόλιο από marileta, 16-6-10  
    Χίλια μπράβο!Τι να πώ, με έχετε κάνει καλύτερη μαγείρισσα όλες εδώ μέσα!Η λεμονάδα σούπερ,έχω κάνει τον λεμονά στη λαική πλούσιο!
    #
    Σχόλιο από Ζουζουνελ, 16-6-10  
    Ειναι πολυ δροσιστικη!!οποιος την θελει πιο γλυκια μπορει να βαλει απο μια κουταλια μελι, επίσης δυο τρια φυλαρακια φρεσκος δυοσμος ελαφρια τριμμένα και μεσα στο χυμο της λεμοναδας της δινει υπεροχη γευση!ευχαριστουμε για τη συνταγουλα!
    #
    Σχόλιο από natasoulini, 18-6-10  
    5 πηρουνάκια με αγάπη!!! Εγώ προσωπικά δε την πίνω γιατί δε μου αρέσουν τα ξινά αλλά ο άντρας μου και η κουμπάρα μου με τη μαμά της που τη δοκίμασαν χθες ενθουσιάστηκαν...Εγώ μόνο που τη μύρισα μου φάνηκε ξινούτσικη αλλά εκείνοι είπαν ότι έτσι πρέπει να είναι η λεμονάδα και όχι σαν σιρόπι μες στη ζάχαρη...Τους έβαλα και μπόλικα παγάκια και την ευχαριστήθηκαν... Μου είπε και η συνυφάδα μου την παραλλαγή για τη λεμονάδα που έκανε η γιαγιά της και έβαζε 1 κούπα χυμό και 1 κούπα ζάχαρη και τα άφηνε σε μπωλ για 12 περίπου ώρες ανακατεύοντας κατά διαστήματα έως ότου διαλυθεί η ζάχαρη.Ευχαριστώ! Σήμερα θα πάω να πάρω κι άλλα λεμόνια!!!
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 18-6-10  
    Η λεμοναδίτσα είναι ό,τι πρέπει για το καλοκαίρι. Χαίρομαι που την ευχαριστηθήκατε.
    Αν τη θέλετε πιο γλυκιά, προσθέστε απλώς ζάχαρη να τη φέρετε στα γούστα σας (ή αφήστε τον κάθε ένα να προσθέσει στο ποτήρι του).
    Δοκιμάστε επίσης να βάλετε στο ποτήρι σας ένα φύλλο δυόσμου :)
    #
    Σχόλιο από zafirenia, 23-6-10  
    Ενα έχω να πω ο γιός μου που είναι δυόμιση μόλις δοκήμασε είπε τέλεια μαμα.Είναι πάρα πολύ ωραία μπράβο sitronella.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>

    12 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από Sitronella, 28-5-09  
    Φαντάζομαι πως χωρίς νερό βγαίνει πιο συμπυκνωμένη ε; Θα τη δοκιμάσω κι έτσι!
    #
    Σχόλιο από bebinna, 30-1-10  
    αν κάνω τη διπλάσια δόση πόσο καιρό διατηρείται στο ψυγείο ? έχω μια λεκάνη γεμάτη λεμόνια και θα θελα να τα αξιοποιήσω.
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 1-2-10  
    Χαίρομαι που την ευχαριστηθήκατε τη συνταγή.
    bebina δυστυχώς δεν ξέρω να σου απαντήσω, πόσο θα διατηρηθεί στο ψυγείο. Σίγουρα κρατάει πολύ, αλλά δεν ξέρω ακριβώς πόσο.
    Τα λεμονια σου πάντως μπορείς να τα αξιοποιήσεις με πολλούς τρόπους. Ο ένας είναι να τα στίψεις και να κάνεις παγάκια με το χυμό τους, ώστε να έχεις φρέσκο στιμμένο λεμονάκι όλη τη χρονιά!
    #
    Σχόλιο από machi, 29-4-10  
    Θέλω να ρωτήσω το εξής: Με τα υλικά που βάζεις πόση ποσότητα βγαίνει? Γεμίζει ένα μπουκάλι 1 λίτρου?
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 29-4-10  
    Όχι δε γεμίζει. Εάν δεις είναι 2 1/2 φλυτζάνια συνολικά τα υλικά.
    #
    Σχόλιο από bebinna, 1-5-10  
    Είναι η δεύτερη φορά που την φτιάχνω … απλά τέλεια λεμονάδα, το απόλυτο αναψυκτικό, εκτός από δροσιστικό είναι και χωνευτικό μετά από ένα πλούσιο γεύμα. Ευχαριστούμε για την συνταγή. Υπεροχή ιδέα για μας τις μαμάδες που δεν θέλουμε τα παιδιά μας να καταναλώνουμε σκουπίδια. Στο επόμενο παιδικό πάρτι που θα κάνω δεν θα αγοράσω έτοιμους χυμούς θα φτιάξω την τέλεια λεμονάδα σου. Λες να γίνεται και με πορτοκάλια ή με άλλα φρούτα? (δηλαδή σιρόπι από φράουλες για παράδειγμα και αραίωμα με νερό?)
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 3-5-10  
    bebinna αν δεις τις σχετικές συνταγές, θα βρεις και αντίστοιχες συνταγές για συμπυκνωμένη πορτοκαλάδα.
    Φαντάζομαι πως με όλα τα φρούτα είναι παρόμοια η συνταγή, αλλά θα πρέπει να "παίξεις" με την ποσότητα της ζάχαρης, γιατί τα λεμόνια είναι πολύ ξινά.
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 16-5-11  
    Συνήθως διατηρούνται στην κατάψυξη τα τρόφιμα αρκετό καιρό. Θα έλεγα να κάνεις μια δοκιμή. Δεν χαλάνε έτσι κι αλλιώς να πάθεις τίποτα, απλώς μπορεί να έχει χάσει το άρωμά του.
    #
    Σχόλιο από july88, 14-5-12  
    Μια ερωτησούλα.Για 2 κιλα χυμο βάζω 2 κιλα νερο και 1 κιλο ζάχαρη .Σωστα? Ευχαριστώ
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 14-5-12  
    Ίσως χρειάζεσαι κάπως λιγότερη ζάχαρη. Δηλαδή το 1 φλ. νερό (ή χυμός) είναι 240ml ενώ το 1 φλ. ζάχαρη είναι 100γρ. Δοκίμασε με 400γρ για αρχή και δες αν θέλεις παραπάνω μετά.
    #
    Σχόλιο από elenabont, 6-5-13  
    Αντι για ζαχαρη μπορω να χρησιμοποιησω φουκτοζη(για να εχει λιγοτερες θερμιδες)?
    Αν ναι, βαζω την ιδια αναλογια με ζαχαρη?
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 6-5-13  
    Η φρουκτόζη έχει ίδιες θερμίδες με τη ζάχαρη. Απλώς βάζουμε λιγοτερη και γλυτώνουμε θερμίδες από εκεί. Όπου αντικαθιστάς τη ζάχαρη με τη φρουκτόζη, θα βάζεις τα 3/4 της ποσότητας που ζητάει η συνταγή. Κι εδώ το ίδιο συμβαίνει, θα βάλεις λοιπόν κάτι λιγότερο από μισό φλ. φρουκτόζη (στη λεμονάδα βέβαια όλα είναι θέμα γούστου)

    12 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από chocolateaddict, 27-5-09  
    Πολύ ωραία συνταγή! Την έφτιαξα με 200 γρ φρουκτόζη αντί για ζάχαρη και βγήκε υπέροχη!!
    #
    Σχόλιο από ypomoni, 28-5-09  
    Αγαπητή μου Sitronella, εγώ τη φτιάχνω χωρίς νερό. Δηλαδή για κάθε φλυτζάνι χυμό λεμονιού βάζω 1 φλυτζάνι ζάχαρη όπως εσύ. Ανακατεύω κατά τακτά διαστήματα μέχρι να λυώσει η ζάχαρη (χωρίς βράσιμο). 12 ώρες είναι υπεραρκετές. Επίσης τα λεμόνια τα σφίγγω σε χειροκίνητη μηχανή (σαν πρέσα) η οποία βγάζει και την ωραία μυρωδιά από τη φλούδα.
    #
    Σχόλιο από ASTERI, 28-5-09  
    Είναι καταπληκτική λεμονάδα.
    Κι εγώ έτσι την φτιάχνω μόνο που αντί για βράσιμο (νερό-ζάχαρη) απλά χρησιμοποιώ ζεστό νερό και ανακατεύω πολύ καλά την ζάχαρη :-)
    #
    Σχόλιο από kostas, 28-5-09  
    εμενα η γιαγια μου την εφτοιαχνε βαζοντας μια ποσοτητα χυμο λεμονι και μια ιση ποσοτητα ζαχαρη.ετριβε και λιγο απο την φλουδα του λεμονιου.τα ανακατεβε λιγο λιγο μια μεра οσοτου να λιωσει η ζαχαρη και μετα τα εβαζε σε μπουκαλι και στο ψυγειο,εβαζε 2 δαχτυλα απο τον χυμο και παγομενο νερακι,αρε κατο χρονια :)
    #
    Σχόλιο από monbebe, 2-6-09  
    Και εγω που εφτιαχνα καποτε,την εφτιαχνα με νερο και με τον συγκεκριμενο τροπο αλλα σε μεγαλυτερη δοση.
    Αυτο που θελω να σας προτεινω,και ειναι καταπληκτικο,ειναι το εξης:Εαν την θελετε πιο δροσιστικη και χωνευτικη ,την αραιωση να μην την κανετε με νερο κατα το σερβιρισμα αλλα με υγρη σοδα.
    #
    Σχόλιο από annakonda, 2-6-09  
    Λοιπό, αντί να την αραιώσω με νερό, έβαλα perier lime. Άλλο πράγμα!
    #
    Σχόλιο από annakonda, 2-6-09  
    Monbebe, την ίδια ιδέα είχαμε. Τώρα το είδα.
    #
    Σχόλιο από lukumina, 10-1-10  
    Εγώ την έκανα με ακατέργαστη ζάγαρη και.....τέλεια. Ότι ώρα θέλεις έχεις ένα σπιτικό αναψυκτικό που...φτουράει
    #
    Σχόλιο από dcroula, 12-1-10  
    Την έκανα με ζαχαρίνη. Ωραία ξινούτσικη γεύση.
    #
    Σχόλιο από kessy, 25-2-10  
    μας αρεσε παρα πολυ και ιδιαιτερα στα παιδια μου!Στο σιροπι προσθεσα και φλουδες λεμονιου.Παρα πολυ καλη. Αραγε με τις στυμμενες λεμονοκουπες τί μπορω να κάνω?
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 25-2-10  
    Το πιο εύκολο είναι να πάρεις το ξύσμα τους και να το βάλεις στην κατάψυξη (δες τις οδηγίες βήμα βήμα για το ξύσμα των πορτοκαλιών). Σίγουρα θα το χρησιμοποιήσεις σε γλυκά, αλλά και φαγητά.
    Επίσης αν τα λεμόνια σου είναι χοντρόφλουδα μπορείς να φτιάξεις γλυκό του κουταλιού.
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 16-6-10  
    Ωραιότατη. Έφτιαξα 3 μπουκάλια, μου βγήκαν τα χέρια να στίβω λεμόνια! Επειδή την ήθελα πιο συμπυκνωμένη έβαλα 1/2 γλ. νερό για κάθε φλ. λεμονάδας.

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Νηστείες
    Η νηστεία, πέρα από τη θρησκευτική της σημασία,...
    Βιταμίνες Β' μέρος
    Αφού είδαμε τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες στο πρ...
    Βιταμίνες Α' μέρος
    Οι βιταμίνες είναι μη θερμιδικές ουσίες, ο...
    Διατροφή χωρίς γλουτένη: οδηγός συστατικών
    Εμφανίστηκε η κοιλιοκάκη στη ζωή μας; Είναι απαραί...
    Άλευρα χωρίς γλουτένη
    Οι περισσότεροι άνθρωποι είμαστε εξοικειωμένοι ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 30 αγαπημένων συνταγών, του/της fleri
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 129 αγαπημένων συνταγών, του/της aggelina
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 169 αγαπημένων συνταγών, του/της agapi013
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 99 αγαπημένων συνταγών, του/της Champagne
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 286 αγαπημένων συνταγών, του/της 2ΙΟΥι