Λεμονάτα Μπισκοτοκουλουράκια
Βρήκα μια απλή συνταγή και την μετέτρεψα στα γούστα μου!!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Η πολύχρωμη τρούφα είναι ιδανική για παιδικά πάρτυ αλλά και για τα παιδιά. Θα τα τρελάνει!!!!Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
-
1 κουπα λάδι
-
1 κούπα νερό
-
1 κούπα απο 1/2 χυμό λεμονιού και 1/2 χυμό πορτοκαλιού
-
1 κ.γ σόδα
-
3 κούπες ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
-
1/2 φακελάκι μπέικιν
-
ξύσμα απο ενα ακέρωτο λεμόνι
-
1 βανίλια
-
0.5 χούφτα καβουρδισμένο φιλέ αμύγδαλο
-
0.5 σακουλάκι τρούφα (σοκολατένια ή χρωματιστή)
-
αλεύρι όσο σηκώσει (περίπου 6 κούπες)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε σε ένα μπώλ ζάχαρη, λάδι, νερό, χυμό απο λεμόνι και πορτοκάλι (διαλύστε μέσα στο χυμο την σόδα), βανιλια, ξύσμα, μπέικιν και τέλος αλεύρι.
-
2
Ανακατεύετε καλά και ρίχνετε μετά την τρούφα και τα αμύγδαλα που θα τα έχετε τριμματήσει με τα χέρια σας κα ξαναανακατεύετε.
-
3
Βάζετε στο ψυγείο για μισή με μια ώρα για να σταθεροποιηθεί η ζύμη για να μπορούμε να την πιάσουμε και να την πλάσουμε.
-
4
Ψήνουμε σε 180 βαθμούς και με το μάτι βλέπουμε πότε είναι έτοιμα.(Μόλις πάρουν λίγο χρώμα)
Σχόλια (6)