Λεμονάτη Κρέμα
Υλικά
-
4 μεγάλα αυγά
-
1/3 φλυτζανίου ζάχαρη
-
ξύσμα απο ενα λεμόνι
-
1/2 φλυτζάνι φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού, σουρωμένο
-
4 κουταλιές σούπας βούτυρο σε μικρά κομμάτια ή ελαφρύ ελαιόλαδο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μέτρια ανοξείδωτη μεταλλική γαβάθα ανακατεύουμε με μίξερ του χεριού τα αυγά, την ζάχαρη και το ξύσμα μέχρι το μείγμα να πάρει κίτρινο χρώμα.
-
2
Προσθέτουμε το χυμό λεμόνι και το βούτυρο ή το ελαιόλαδο και βάζουμε την γαβάθα μέσα σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει σε μέτρια φωτία.
-
3
Με σύρμα ανακατεύετε διαρκώς το μείγμα μέχρι να δέσει.
-
4
Σβήνουμε την εστία και ανακατεύουμε για 1' ακόμη
-
5
Μεταφέρουμε σε γαβάθα ή σε 2 μικρά βαζάκια και βάζουμε πλαστική μεμβράνη.
-
6
Αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε στο ψυγείο. Διατηρείται τουλάχιτον μια εβδομάδα
Σχόλια (9)