κύρια φωτογραφία συνταγής Λεμονάτη Κρέμα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 4 μεγάλα αυγά
  2. 1/3 φλυτζανίου ζάχαρη
  3. ξύσμα απο ενα λεμόνι
  4. 1/2 φλυτζάνι φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού, σουρωμένο
  5. 4 κουταλιές σούπας βούτυρο σε μικρά κομμάτια ή ελαφρύ ελαιόλαδο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μέτρια ανοξείδωτη μεταλλική γαβάθα ανακατεύουμε με μίξερ του χεριού τα αυγά, την ζάχαρη και το ξύσμα μέχρι το μείγμα να πάρει κίτρινο χρώμα.

  2. 2

    Προσθέτουμε το χυμό λεμόνι και το βούτυρο ή το ελαιόλαδο και βάζουμε την γαβάθα μέσα σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει σε μέτρια φωτία.

  3. 3

    Με σύρμα ανακατεύετε διαρκώς το μείγμα μέχρι να δέσει.

  4. 4

    Σβήνουμε την εστία και ανακατεύουμε για 1' ακόμη

  5. 5

    Μεταφέρουμε σε γαβάθα ή σε 2 μικρά βαζάκια και βάζουμε πλαστική μεμβράνη.

  6. 6

    Αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε στο ψυγείο. Διατηρείται τουλάχιτον μια εβδομάδα

Αντιδράσεις

Σχόλια (9)

Χριστοφορος
Χριστοφορος @cook_8477003
Εξαιρετικη συνταγη και πολυ ευκολη.Μετα το δειπνο με εναν espresso ταιριαζει απολυτα.Μπραβο.

Από

Νεφελακι
Νεφελακι @cook_8467629
στις
Ρεθυμνο,
Η μαγειρικη δεν ειναι απλως βαζω 5-6 υλικα...Ειναι μια τεχνη που θελει αγαπη και μερακι...Εχω να μαθω πολλα ακομη αλλα μπορω και θελω!
Δες περισσότερα