Λεμονάτο κέικ με σιροπιαστό γλάσο
Αυτή η συνταγή έχει κάνει θραύση, αρέσει σε αυτούς που λατρεύουν το λεμονι και όχι μόνο...
Λίγα μυστικά ακόμα
Στην επικάλυψη προσθέτουμε άχνη ή χυμό αναλόγως με τα γούστα μας, αρκεί να είναι λίγο πηχτή η υφή.Το ψήσιμο καλό είναι να γίνει σε ταψί αλουμινίου διαμέτρου περίπου 30 εκατοστών
Υλικά
-
ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΪΚ
-
5 αυγά
-
1 1/2 κούπα ζάχαρη
-
200 γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
-
2 κούπες αλεύρι
-
2 κουταλάκια μπέϊκιν πάουντερ
-
3 βανίλιες
-
ξύσμα από 2 λεμόνια
-
χυμός απο 2 λεμονια
-
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ-ΓΛΑΣΟ
-
150 γρ ζάχαρη άχνη
-
10 κουταλιές σούπας λεμόνι
-
400 γρ. κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
-
ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
-
ξύσμα απο 2-3 λεμόνια
-
1/2 κούπα ζαχαρη
-
1/4 κούπα νερό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε στο μίξερ καλά τα αυγά με τη ζαχαρη για περίπου 10 λεπτά.
-
2
Προσθέτουμε το βιταμ και χτυπάμε πολύ καλά, συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
-
3
Ψήνουμε το κέϊκ στους 200° C για 40 λεπτά. Αφήνουμε να κρυωσει για 15 λεπτά.
-
4
Ανακατεύουμε την άχνη με το χυμό λεμόνι ώστε να γίνει ομοιογενές. Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά. Περιχύνουμε το κέϊκ και αφήνουμε στο ψυγειο για τουλάχιστον 5 ώρες.
-
5
Κόβουμε σε κομμάτια το κέικ.
-
6
Βράζουμε σε ένα μπρίκι τα υλικά της διακόσμησης ώστε να καραμελώσει το ξύσμα. Σουρώνουμε και προσθέτουμε πάνω από κάθε κομμάτι.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια