κύρια φωτογραφία συνταγής Λεμονάτο κέικ με σιροπιαστό γλάσο

Λεμονάτο κέικ με σιροπιαστό γλάσο

22 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
lemonzest
lemonzest @cook_150383

Αυτή η συνταγή έχει κάνει θραύση, αρέσει σε αυτούς που λατρεύουν το λεμονι και όχι μόνο...

Λίγα μυστικά ακόμα

Στην επικάλυψη προσθέτουμε άχνη ή χυμό αναλόγως με τα γούστα μας, αρκεί να είναι λίγο πηχτή η υφή.Το ψήσιμο καλό είναι να γίνει σε ταψί αλουμινίου διαμέτρου περίπου 30 εκατοστών

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

15 κανονικά κομμάτια
  1. ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΪΚ
  2. 1 1/2 κούπα ζάχαρη
  3. 200 γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
  4. 2 κούπες αλεύρι
  5. 2 κουταλάκια μπέϊκιν πάουντερ
  6. 3 βανίλιες
  7. ξύσμα από 2 λεμόνια
  8. χυμός απο 2 λεμονια
  9. ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ-ΓΛΑΣΟ
  10. 10 κουταλιές σούπας λεμόνι
  11. 400 γρ. κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
  12. ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
  13. ξύσμα απο 2-3 λεμόνια
  14. 1/2 κούπα ζαχαρη
  15. 1/4 κούπα νερό

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

     Χτυπάμε στο μίξερ καλά τα αυγά με τη ζαχαρη για περίπου 10 λεπτά.

  2. 2

     Προσθέτουμε το βιταμ και χτυπάμε πολύ καλά, συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα υλικά.

  3. 3

    Ψήνουμε το κέϊκ στους 200° C για 40 λεπτά. Αφήνουμε να κρυωσει για 15 λεπτά.

  4. 4

    Ανακατεύουμε την άχνη με το χυμό λεμόνι ώστε να γίνει ομοιογενές. Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά. Περιχύνουμε το κέϊκ και αφήνουμε στο ψυγειο για τουλάχιστον 5 ώρες.

  5. 5

    Κόβουμε σε κομμάτια το κέικ.

  6. 6

    Βράζουμε σε ένα μπρίκι τα υλικά της διακόσμησης ώστε να καραμελώσει το ξύσμα. Σουρώνουμε και προσθέτουμε πάνω από κάθε κομμάτι.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

lemonzest
lemonzest @cook_150383
στις