Λεμονάτο με ρύζι και φιδέ
Είναι super φαγητό! Το ρύζι μπορούμε να το φάμε ό,τι ώρα θέλουμε και χωρίς λεμονάτο, αλλά και με σκέτο γιαούρτι. Η γιαγιά το έφτιαχνε και μετά η μαμά. Δεν ξέρω αν έχουν από κάπου αλλού τη συνταγή, αλλά σας την προσφέρω με χαρά!
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι ευκολο φαγητό αν του δώσεις βάση. Το ρύζι με τον φιδέ καλό είναι να το τρώμε εκείνη τη στιγμή που είναι ζεστό, γιατί ο φιδές παραμένει τραγανός και γευστικός. Αν κρυώσει και το ξαναζεστάνουμε θα είναι το ίδιο ωραίο, απλά δεν θα είναι τόσο τραγανό, θα έχει μαλακώσει. Το τρώμε και με γιαούρτι. Γιαμ γιαμ, οι φίλοι μου τρελλαίνονται για αυτό!
Υλικά
-
1 κιλό μοσχαράκι ποντίκι ή τηγανιά χοιρινή (μπουκίτσες)
-
1 μεγάλο λεμόνι ή 2 μικρά
-
1 κουτ.σούπας αλεύρι απλό
-
1 ποτηράκι λευκό κρασί
-
1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
-
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
-
1 σκόρδο ψιλοκομμένο
-
1 πράσινη πιπεριά (οχι καυτερή) κομμένη ροδέλες
-
1 ποτήρι κρασιού καλό λάδι
-
1/2 κουτ.γλυκού κανέλλα
-
αλάτι, πιπέρι
-
ΓΙΑ ΤΟ ΡΥΖΙ
-
1 πακέτο ρύζι για πιλάφι
-
5 ρόδες φιδέ τριμμένες στο χέρι σα ''βροχή''
-
4 κουτ.σούπας φυτίνη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε το κρέας περίπου 1 1/2 ωρίτσα μέχρι να μαλακώσει.
-
2
Σουρώνουμε και το αφήνουμε να στραγγίξει. Στην κατσαρολίτσα που έχουμε βράσει βάζουμε λάδι, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, κανέλλα, το κρέας και τα σωτάρουμε. Μόλις σωταριστούν βάζουμε και την πιπεριά και ανακατέυουμε για 2-3 δέυτερα, για να μη μαυρίσει η πιπεριά.
-
3
Σβήνουμε με κρασί, βράζουμε για 4-5 λεπτά, ωστόσο έχουμε βάλει σ' ένα μπώλ 1/2 ποτήρι νερό, το λεμόνι και έχουμε λιώσει σε αυτό το αλέυρι.
-
4
Προσθέτουμε μέσα στο κρέας και ανακατέυουμε για να μη σβωλιάσει το αλέυρι. Σβήνουμε τη φωτιά, θα δούμε ότι η σάλτσα έχει αρχίσει και δένει.
-
5
Αλάτι, πιπέρι στο τέλος.
-
6
Βράζουμε για 15 λεπτά το ρυζάκι μας σε αλατισμένο νερό.
-
7
Σουρώνουμε και στην ίδια κατσαρόλα λιώνουμε τη φυτίνη ρίχνουμε αμέσως τον φιδέ και το αφήνουμε να καβουρδίσει μέχρι να πάρει κόκκινο χρώμα. Προσοχή μη μαυρίσει.
-
8
Βάζουμε το ρύζι και το ανακατέυουμε καλά να πάει παντού ο φιδές. Για να καβουρδιστεί καλά ο φιδές να τον ανακατέυουμε συνέχεια, κατά τη διάρκεια, από πάνω πρός τα κάτω για να μη καεί και μαυρίσει.
Σχόλια (24)