Lemon-butter jam
Εύκολη μαρμελάδα λεμόνι.Παραδοσιακή Αγγλική συνταγή.
Λίγα μυστικά ακόμα
Ζάχαρη βανίλιας μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας βάζοντας 1 κιλό ζάχαρη σε ένα βάζο με ενα ολόκληρο κλωνάρι βανίλιας, καλά κλεισμένο για 15 ημέρες. Εναλλακτικά ανακατέψτε 1 κιλό ζάχαρη με 5 βανίλιες σε σκόνη. Ο καλύτερος τρόπος να φάμε αυτή την παραδοσιακή Αγγλική lemon-butter jam, είναι πάνω σε ζεστό ψωμί.Καλή επιτυχία!
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού σε μία κατσαρόλα.
-
2
Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τα αβγά και τα ασπράδια και τα ρίχνουμε στη κατσαρόλα με το χυμό. Ανάβουμε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει.
-
3
Απομακρύνουμε απο τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο σε κομματάκια. καλά να ομογενοποιηθεί.
-
4
Οταν κρυώσει το βάζουμε σε βαζάκια και το διατηρούμε στο ψυγείο.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (9)