Sitronella
Sitronella @Sitronella
Τραχήλα

Το φτιάχνω με φιλέτο γαλοπούλας, με κοτόπουλο, με χοιρινό ακόμα και με μοσχάρι. Κατά τη γνώμη μου είναι το πιο νόστιμο φαγητό! Αν το κάνετε με κοτόπουλο ή γαλοπούλα είναι και πολύ γρήγορο! Η πεθερά μου το λέει ψητό της κατσαρόλας.
Φυσικά είναι στην κρίση και στη γεύση του καθενός το να αλλάξει τις ποσότητες. Πολλές φορές βάζω περισσότερο κρασί ή μόνο κρασί (χωρίς νερό). Δοκιμάστε τη σαλτσούλα και διορθώστε ανάλογα με το πόσο ξινό το θέλετε. Ειδικά με το κοτόπουλο και τη γαλοπούλα νομίζω θέλει μόνο κρασί. Αλλιώς η σάλτσα δε γίνεται τόσο πηχτή. Με το μοσχαράκι πάλι η σάλτσα γίνεται υπέροχη ακόμα και με λιγότερη ποσότητα κρασιού.
Δεν είναι ανάγκη να σκεπάζεται το κρέας τελείως. Μπορούμε να φτιάξουμε όση σάλτσα θέλουμε. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, γυρίστε το κρέας, ώστε να μείνουν όλες οι πλευρές μέσα στο ζουμί.
Μπορούμε επίσης να κάνουμε διάφορες παραλλαγές, εάν μαζί με το κρέας τσιγαρίσουμε κρεμμυδάκι ή μανιτάρια.
Συνοδεύεται από ρύζι ή πατατούλες τηγανιτές. Με το ζουμάκι από το κρέας είναι θαυμάσια!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

25 Minutes
4
  1. 1 κιλό κρέας κομμένο σε κομμάτια
  2. ελαιόλαδο
  3. χυμός 1 1/2 λεμονιού
  4. 1 ποτηράκι κρασί λευκό (ή ένα μπουκάλι, ανάλογα)
  5. ρίγανη
  6. αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε το λάδι σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι και τσιγαρίζουμε το κρέας καλά από όλες τις πλευρές.

  2. 2

    Σβήνουμε με το χυμό του λεμονιού. Προσθέτουμε ρίγανη και πιπέρι και όσο κρασάκι θέλουμε.

  3. 3

    Χαμηλώνουμε τη φωτιά και (αν θέλουμε) προσθέτουμε λίγο νεράκι. Σκεπάζουμε το τηγάνι μας

  4. 4

    Και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μείνει με λίγο ζουμάκι και να μαλακώσει το κρέας. Το αλάτι το προσθέτουμε λίγο πριν γίνει το κρεατάκι μας, για να μη σφίξει

Αντιδράσεις

Σχόλια (17)

beginner
beginner @no_longer_a_beginner
Καλησπέρα. Αν το φτιάξω με μοσχαράκι, πρέπει να είναι κομμένο σε μερίδες κατσαρόλας ή μικρότερα κομμάτια; Και πόση ώρα περίπου θέλει μαγείρεμα; Ευχαριστώ.

Από

Sitronella
Sitronella @Sitronella
στις
Τραχήλα
Με λένε Στέλλα και μένω στην Καλαμάτα. Ξεκίνησα το 2004 τις Συνταγές της Παρέας που έγιναν Cookpad. Μου αρέσει πολύ η μαγειρική φυσικά (!), ακόμα περισσότερο η ζαχαροπλαστική, τα ταξίδια και το διάβασμα. Διαβάζω και βλέπω πολύ επιστημονική φαντασία και φάνταζι. Ο λογαριασμός μου στο instagram είναι https://www.instagram.com/sitro_stella/
Δες περισσότερα