Λεμονόπιτα Αφροδίτης

Bαθμολογία: 4.7727
       
 
22 ψήφοι
Sitronella, 01.01.05

Περιγραφή

Μια νόστιμη και δροσερή τάρτα.
Λεμονόπιτα Αφροδίτης

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 φακ. ζελατίνη σε σκόνη
  • 1 κεσέ γιαούρτι (200 γρ.)
  • 3-4 λεμόνια (χυμό και ξύσμα)
  • 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
  • 2-3 ασπράδια αβγού χτυπημένα σε μαρέγκα

ΒΑΣΗ:
  • 1 1/2 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
  • 250 γρ. βούτυρο

ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ:
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • φέτες λεμόνι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Με φρούτα
Εποχιακά: Καλοκαιρινή
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Ανακατεύουμε το γιαούρτι, το χυμό και το ξύσμα από τα λεμόνια και το ζαχαρούχο γάλα.
  2. Λιώνουμε τη ζελατίνη, την προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε.
  3. Βάζουμε τη μαρέγκα και ανακατεύουμε πάλι λίγο.
  4. Τρίβουμε τα πτι-μπερ, τα στρώνουμε σε ένα ταψί και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο. Έτσι φτιάχνουμε τη βάση.
  5. Βάζουμε το μείγμα πάνω στη βάση και το τοποθετούμε στο ψυγείο αφού γαρνίρουμε με τη σαντιγύ και τις φέτες το λεμόνι.

Σχετικές συνταγές

    63 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από ΤΖΕΝΗ ΣΑΛΜΑ, 1-1-05  
    Αγαπητή Στέλλα, νομίζω ότι τα ασπράδια σε μαρέγκα δεν πρέπει να μπουν στη συνταγή, διότι το γλυκό δέν ψήνεται, και φοβάμαι ότι το ωμό αυγό θα μυρίζει. Τζένη
    #
    Σχόλιο από stellitsa, 1-1-05  
    Αυτή τη συνταγή την έχω δοκιμάσει και βγαίνει μια χαρά, χωρίς να μυρίζει το αβγό.
    Μια δοκιμή θα σας πείσει...
    #
    Σχόλιο από Riniw, 23-1-07  
    Δεν την δοκιμασα τη συνταγη αλλα συμφωνω με την μαγειρισα.Δεν μυριζει το αυγο.Μην ξεχναμε οτι και στην λεμονοπιτα εμποριου μαρεγκα βαζουν απο πανω.
    #
    Σχόλιο από NTINA, 6-1-08  
    Μονο που την μαρεγκα στα γλυκα του εμποριου την περνουν με το φλογιστρο,αν παρατηρησετε καφετιζει ,το προβλημα δεν ειναι για μενα στην μυρωδια αλλα στη νοσο των πτηνων ,κυριες μου.
    #
    Σχόλιο από asotiro, 2-3-08  
    Υπέροχη... Την έφτιαξα χτες για το πάρτυ γενεθλίων της μικρής και οι μεγάλοι την τσακίσανε...
    #
    Σχόλιο από roulaan, 19-6-08  
    Την εφτιαξα εχτες γιατι ηθελα κατι δροσερο και ελαφρυ.Ειναι πολυ καλη και φυσικα δεν μυριζουν τα αυγα.Κοριτσια απο τα αυγα μυριζουν μονο οι κροκοι και οχι τα ασπραδια.Τσεκαρετε το.
    #
    Σχόλιο από nikolios, 3-11-08  
    Παρότι καινούργιος, δοκίμασα και έφτιαξα την λεμονόπιτά σου. Είναι πολυ καλή. Θα πρέπει όμως να αναφέρεις ότι τα λεμόνια ανάλογα με την οξύτητά τους θα πρέπει να χρησιμοποιηθει και η ανάλογη δόση. Στα 3-4 λεμόνια αν η οξύτητα είναι πολύ τότε... μιλάμε για πολύ ξυνή. Αρα θα πρέπει να υπολογιστεί και αυτός ο παράγοντας ανάλογα με τα γούστα του καθενός.
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 3-11-08  
    Αν βαλω ζελατινη που δεν ειναι σκονη αλλα φυλλα αφου τα μουλιασω θα ναι λαθος; Και μπορω να βαλω ποσα να βαλω; Επειδη σκονη δεν βρισκω
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 3-11-08  
    Την τελευταία φορά δεν είχα ούτε εγώ σκόνη και έβαλα φύλλα. Μια χαρά έγινε. Χρησιμοποίησα 6 φύλλα (δεν ήξερα ούτε εγώ πόσα να βάλω), και ήταν εντάξει. Τα μούλιασα στο νερό, τα έστιψα, τα έλιωσα και όταν κρύωσαν λιγάκι, ανακάτεψα μέσα στη ζελατίνη το μίγμα (στη φάση πριν τη μαρέγκα).
    #
    Σχόλιο από ASTERI, 9-12-08  
    Την έφτιαξα εχθές το βράδυ. Ένα πράγμα έχω να πω..... ΥΠΕΡΟΧΗ!!! Είμαι λάτρης της λεμονόπιτας!!! :-)
    #
    Σχόλιο από gina87, 27-12-08  
    Τι μέγεθος ταψιού είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσουμε?
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 27-12-08  
    Εγώ χρησιμοποιώ σχετικά μικρό ταψί, τώρα δεν ξέρω ακριβώς το μέγεθος όμως. Γύρω στα 22 εκ.
    #
    Σχόλιο από Fatsoula3, 6-1-09  
    Τέλεια, καταπληκτική τούρτα. Την έκανα για σήμερα που είχα τραπέζι και ξετρελλάθηκαν όλοι. Ασε που είναι και τρομερά χωνευτική. Ε καταλαβαίνετε αυτές τις μέρες τρώμε κάτι ... παραπάνω οπότε χρειάζεται. Και όσα για τα ασπράδια μην τα φοβάστε καθόλου, δεν το καταλαβαίνεις με τίποτα. Χιλια μπράβο Sitronella!!!
    #
    Σχόλιο από orsalia, 9-1-09  
    Συγχαρητήρια για την συνταγή σου!Την έκανα χθες βράδυ και σήμερα πρώι έφερα ενα ταψακι στην δουλειά. Δεν έμεινε τίποτα και όλοι ενθουσιάστηκαν. Δεν μυρίζει τίποτα από τα ασπράδια. Μόνο που δεν βρήκα σκόνη ζελατίνης και έτσι έβαλα ενα φακελάκι με 12 φύλλα. Είχα αγωνία μήπως έκανα καμιά πατάτα αλλά τελικά όλα ήταν μια χαρά.
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 9-1-09  
    Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Κι εγώ μπορώ να φάω το ταψί ολόκληρο μόνη μου!
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 15-1-09  
    Sitronella μου η βαση δε θελει λιγο ψησιμο?Επισης το ταψι δεν πρεπει να βουτυρωθει??Πως θα βγει το κομματι?Δεν θα χαλασει??
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 15-1-09  
    Πεταλουδίτσα εγώ δεν τις ψήνω αυτές τις βάσεις με το μπισκότο και το βούτυρο. Αρκετοί όμως τις βάζουν λίγο στο φούρνο. Εάν πατικώσεις καλά τα μπισκότα με το βούτυρο δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Ούτε χρειάζεται βουτύρωμα το ταψί. Το μπισκότο με το βούτυρο γίνονται ένα πράγμα και ξεκολλάει από το ταψί άνετα, σα να ήταν τάρτα.
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 15-1-09  
    Σ ευχαριστω Sitronella μου! Μολις την φτιαξω θα σου πω!!Παντως στη φωτο φαινεται super!!
    #
    Σχόλιο από Sol81, 19-2-09  
    χθες έφτιαξα για δεύτερη φορά το γλυκό, αλλά έχω μια ερώτηση. Επειδή δεν έχω ξαναχρησιμοποιήσει ζελατίνη, πώς την χειριζόμαστε? στη σκόνη που πήρα εγώ έλεγε να διαλύσω 8 κουτ. σε 1 λιτρο ζεστό νερό για να διαλυθεί και να το προσθέσω στο μίγμα. Δεν μου φάνηκε όμως λογικό κι έτσι το διέλυσα σε πολύ λίγο νερό και το προσέθεσα. Ποια είναι η σωατή διαδικασία? Πάντως ακόμη και αν το έκανα λάθος, βγήκε πεντανόστιμη!
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 19-2-09  
    Sol81 μια χαρά το έκανες. Δεν έχω τώρα συσκευασία ζελατίνης εδώ για να δω τι γράφει η δική μου, αλλά κι εγώ έτσι θυμάμαι να το κάνω (σε λίγο νεράκι δηλαδή).
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>

    32 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από ΤΖΕΝΗ ΣΑΛΜΑ, 1-1-05  
    Αγαπητή Στέλλα, νομίζω ότι τα ασπράδια σε μαρέγκα δεν πρέπει να μπουν στη συνταγή, διότι το γλυκό δέν ψήνεται, και φοβάμαι ότι το ωμό αυγό θα μυρίζει. Τζένη
    #
    Σχόλιο από stellitsa, 1-1-05  
    Αυτή τη συνταγή την έχω δοκιμάσει και βγαίνει μια χαρά, χωρίς να μυρίζει το αβγό.
    Μια δοκιμή θα σας πείσει...
    #
    Σχόλιο από Riniw, 23-1-07  
    Δεν την δοκιμασα τη συνταγη αλλα συμφωνω με την μαγειρισα.Δεν μυριζει το αυγο.Μην ξεχναμε οτι και στην λεμονοπιτα εμποριου μαρεγκα βαζουν απο πανω.
    #
    Σχόλιο από NTINA, 6-1-08  
    Μονο που την μαρεγκα στα γλυκα του εμποριου την περνουν με το φλογιστρο,αν παρατηρησετε καφετιζει ,το προβλημα δεν ειναι για μενα στην μυρωδια αλλα στη νοσο των πτηνων ,κυριες μου.
    #
    Σχόλιο από asotiro, 2-3-08  
    Υπέροχη... Την έφτιαξα χτες για το πάρτυ γενεθλίων της μικρής και οι μεγάλοι την τσακίσανε...
    #
    Σχόλιο από roulaan, 19-6-08  
    Την εφτιαξα εχτες γιατι ηθελα κατι δροσερο και ελαφρυ.Ειναι πολυ καλη και φυσικα δεν μυριζουν τα αυγα.Κοριτσια απο τα αυγα μυριζουν μονο οι κροκοι και οχι τα ασπραδια.Τσεκαρετε το.
    #
    Σχόλιο από nikolios, 3-11-08  
    Παρότι καινούργιος, δοκίμασα και έφτιαξα την λεμονόπιτά σου. Είναι πολυ καλή. Θα πρέπει όμως να αναφέρεις ότι τα λεμόνια ανάλογα με την οξύτητά τους θα πρέπει να χρησιμοποιηθει και η ανάλογη δόση. Στα 3-4 λεμόνια αν η οξύτητα είναι πολύ τότε... μιλάμε για πολύ ξυνή. Αρα θα πρέπει να υπολογιστεί και αυτός ο παράγοντας ανάλογα με τα γούστα του καθενός.
    #
    Σχόλιο από ASTERI, 9-12-08  
    Την έφτιαξα εχθές το βράδυ. Ένα πράγμα έχω να πω..... ΥΠΕΡΟΧΗ!!! Είμαι λάτρης της λεμονόπιτας!!! :-)
    #
    Σχόλιο από Fatsoula3, 6-1-09  
    Τέλεια, καταπληκτική τούρτα. Την έκανα για σήμερα που είχα τραπέζι και ξετρελλάθηκαν όλοι. Ασε που είναι και τρομερά χωνευτική. Ε καταλαβαίνετε αυτές τις μέρες τρώμε κάτι ... παραπάνω οπότε χρειάζεται. Και όσα για τα ασπράδια μην τα φοβάστε καθόλου, δεν το καταλαβαίνεις με τίποτα. Χιλια μπράβο Sitronella!!!
    #
    Σχόλιο από orsalia, 9-1-09  
    Συγχαρητήρια για την συνταγή σου!Την έκανα χθες βράδυ και σήμερα πρώι έφερα ενα ταψακι στην δουλειά. Δεν έμεινε τίποτα και όλοι ενθουσιάστηκαν. Δεν μυρίζει τίποτα από τα ασπράδια. Μόνο που δεν βρήκα σκόνη ζελατίνης και έτσι έβαλα ενα φακελάκι με 12 φύλλα. Είχα αγωνία μήπως έκανα καμιά πατάτα αλλά τελικά όλα ήταν μια χαρά.
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 9-1-09  
    Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Κι εγώ μπορώ να φάω το ταψί ολόκληρο μόνη μου!
    #
    Σχόλιο από Armandochris, 9-3-09  
    Pentanostimi lemonopita. Tin eftiaksa prin apo ligo kairo gia ta genethlia kapoiou sti douleia kai oloi katenthousiatikane! Na fantasteis den eixa dialysei kala ti zelatini kai dystyxos itan ligo paxyreusti. Para tauta oloi den mporousan na stamatisoun na trone! Mexri kai to ypoloipo tis kremas pou eixe xythei sketo to katabroxthisane! Kai pali ta sygxaritiria mou!
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 17-8-09  
    Έλειπα σε διακοπές κι έτσι δεν μπόρεσα να απαντήσω σε διάφορες ερωτήσεις αυτές τις μέρες.
    Χαίρομαι που σας άρεσε αυτή η συνταγή, είναι πράγματι δροσερή και ανάλαφρη και λεμονάτη :).
    Όσον αφορά τη ζελατίνη, έχει πάντα οδηγίες πάνω στο πακέτο, αλλά όσα είπε η Sol81 είναι απολύτως σωστά.
    #
    Σχόλιο από glykoula, 1-9-09  
    5 πιρουνακια γιατι πραγματικα ειναι υπεροχη, ελαφρια κ πανω απολα δροσερη, με την υπεροχη γευση του λεμονιου. Ιδιακ μετα απο τραπεζι με κρεατικα, καθαριζει τα λυπη!!!! Εγω την εφτιαξα της Παναγιας που ειμουν καλεσμενη σε τραπεζι,απο ολους πηρα τα συγχαρητηρια κ επισης ολοι ζηταγανε την συνταγη. Ειναι μια συνταγη που θα την προτειμω.
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 18-9-09  
    Glykoula αυτό που σφίγγει την λεμονόπιτα είναι κυρίως η ζελατίνη. Μήπως έβαλες λιγότερη αυτή τη φορά; Μήπως ήταν μεγαλύτερα τα αυγά σου και έτσι είχες πιο πολύ μαρέγκα; Αλλιώς, τι να σου πω, εσύ ξέρεις τι έκανες διαφορετικό... :)
    #
    Σχόλιο από glykoula, 18-9-09  
    Να πω την αληθεια μαλλον τα αυγα μου ηταν λιγο μεγαλητερα, αυτο το παρατηρησα.Ζελατινη εβαλα κανονικα οσο κ την αλλη φορα.Τελικα καταληγω στα αυγα κ μπορει κ το ψηγειο που παγωνε λιγοτερο απο την προηγουμενη φορα.Παντος φαγωθηκε κ μαληστα αρεσε περισσοτερο αυτην την φορα.Θα ετοιμασω κ τις φωτο να περασω
    #
    Σχόλιο από glykoula, 25-9-09  
    5πιρουνακια κ παλι.Την εφτιαξα εχθες για τα γεννεθλια του ξαδερφου μου που ειναι σημερα.Εντυπωσεις απο τους καλεσμενους θα στειλω την δευτερα,προς το παρον φωτο!!!!
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 25-9-09  
    Glykoula χαίρομαι πάρα πολύ που σου άρεσε τόσο και την φτιάχνεις συνέχεια. Είναι πράγματι μια πολύ δροσερή, ευωδιαστή και πεντανόστιμη τάρτα.
    #
    Σχόλιο από lenale, 11-4-10  
    Πολύ ωραίο και ελαφρύ γλυκάκι!!!
    #
    Σχόλιο από cookstella, 15-4-10  
    Υπέροχη,δροσερή και απολαυστική τάρτα, για όσους αγαπούν τις ανάλαφρες γεύσεις.
    Καταπληκτική συνταγή,ευχαριστούμε Sitronella!!!!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    28 Ερωτήσεις

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 3-11-08  
    Αν βαλω ζελατινη που δεν ειναι σκονη αλλα φυλλα αφου τα μουλιασω θα ναι λαθος; Και μπορω να βαλω ποσα να βαλω; Επειδη σκονη δεν βρισκω
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 3-11-08  
    Την τελευταία φορά δεν είχα ούτε εγώ σκόνη και έβαλα φύλλα. Μια χαρά έγινε. Χρησιμοποίησα 6 φύλλα (δεν ήξερα ούτε εγώ πόσα να βάλω), και ήταν εντάξει. Τα μούλιασα στο νερό, τα έστιψα, τα έλιωσα και όταν κρύωσαν λιγάκι, ανακάτεψα μέσα στη ζελατίνη το μίγμα (στη φάση πριν τη μαρέγκα).
    #
    Σχόλιο από gina87, 27-12-08  
    Τι μέγεθος ταψιού είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσουμε?
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 27-12-08  
    Εγώ χρησιμοποιώ σχετικά μικρό ταψί, τώρα δεν ξέρω ακριβώς το μέγεθος όμως. Γύρω στα 22 εκ.
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 15-1-09  
    Sitronella μου η βαση δε θελει λιγο ψησιμο?Επισης το ταψι δεν πρεπει να βουτυρωθει??Πως θα βγει το κομματι?Δεν θα χαλασει??
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 15-1-09  
    Πεταλουδίτσα εγώ δεν τις ψήνω αυτές τις βάσεις με το μπισκότο και το βούτυρο. Αρκετοί όμως τις βάζουν λίγο στο φούρνο. Εάν πατικώσεις καλά τα μπισκότα με το βούτυρο δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Ούτε χρειάζεται βουτύρωμα το ταψί. Το μπισκότο με το βούτυρο γίνονται ένα πράγμα και ξεκολλάει από το ταψί άνετα, σα να ήταν τάρτα.
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 15-1-09  
    Σ ευχαριστω Sitronella μου! Μολις την φτιαξω θα σου πω!!Παντως στη φωτο φαινεται super!!
    #
    Σχόλιο από Sol81, 19-2-09  
    χθες έφτιαξα για δεύτερη φορά το γλυκό, αλλά έχω μια ερώτηση. Επειδή δεν έχω ξαναχρησιμοποιήσει ζελατίνη, πώς την χειριζόμαστε? στη σκόνη που πήρα εγώ έλεγε να διαλύσω 8 κουτ. σε 1 λιτρο ζεστό νερό για να διαλυθεί και να το προσθέσω στο μίγμα. Δεν μου φάνηκε όμως λογικό κι έτσι το διέλυσα σε πολύ λίγο νερό και το προσέθεσα. Ποια είναι η σωατή διαδικασία? Πάντως ακόμη και αν το έκανα λάθος, βγήκε πεντανόστιμη!
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 19-2-09  
    Sol81 μια χαρά το έκανες. Δεν έχω τώρα συσκευασία ζελατίνης εδώ για να δω τι γράφει η δική μου, αλλά κι εγώ έτσι θυμάμαι να το κάνω (σε λίγο νεράκι δηλαδή).
    #
    Σχόλιο από glykoula, 12-8-09  
    Καλημερα sitronella, αν μπορεις να μας πεις πως διαλυουμε την ζελατινη; σε ποσο νερο;
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 12-8-09  
    Γλυκουλα να μου επιτρεπεις να σου πω εγω που την εφτιαξα χθες βραδυ!!!Εωαλα νερακι περιπου 1,5 δαχτυλο οχι παραπανω τα μουλιασα σε κρυο νερο για δεκα λεπτα τα εστυψα και τα διαλυσα στο ζεστο νερακι!!Δεν εβαλα πολυ νερακι επαναλαμβανω γυρω στο 1,5 δαχτυλο.Ελπιζω να βοηθησα!!!
    #
    Σχόλιο από glykoula, 12-8-09  
    Ευχαριστω πολυ Λιζα για την αμεση απαντηση. Αλλα στην συνταγη αναφερει σκονη ζελατινης, γι΄αυτο αν μπορει καποιος που το εχει κανει με σκονη να μου πει κ μενα!!!
    #
    Σχόλιο από Sol81, 12-8-09  
    σε πολύ λίγο νεράκι γλυκούλα. Εγώ βάζω ένα δάχτυλο κρύο νερό ή τέλος πάντων να καλύπτει ακριβώς τη σκόνη,ανακατεύω ελαφρά, την αφήνω να φουσκώσει ενα λεπτάκι και προσθέτω λίγο βραστό νερό δηλ. ούτε ένα δάχτυλο, ανακατεύω πάλι να δω ότι διαλύθηκε και δεν άφησε κομμάτια σαν κόλλα παχύρευστα και είναι οκ, την προσθέτω τότε πια στο μίγμα. Πάντως έχω καταλάβει ότι δεν πειράζει και να βάλεις λίγο παραπάνω υγρό, μην αγχώνεσαι δηλ, γιατί ούτως ή άλλως γίνεται ένα με το μίγμα του γλυκύ και πήζει όλο μαζί. Ελπίζω να βοήθησα
    #
    Σχόλιο από glykoula, 12-8-09  
    Ευχαριστω πολυ sol81, βοηθησες και παρα πολυ, θελω της Παναγιας να την φτιαξω επειδη θα παμε σε τραπεζι, και επειδη τα σχολεια ολων σας ειναι πολυ θετικα λεω να την κανω.
    #
    Σχόλιο από glykoula, 15-9-09  
    Ηθελα να ρωτησω κατι, την εβαλ σε ταψακι γυρο στα 22-25εκ., ηταν ταψι απο γνωστο μαγαζι με γαλακτομπουρεκα, ηταν μεταλικο κ γυρο στα εκατοστα που εγραψα,κ μου φανικε οτι η γεμιση ηταν αρκετη για αυτο το μεγεθος κ να φανταστητε εβαλα παραπανω μπισκοτα, μηπως χρειαζετε να την βαλουμε σε μεγαλητερο ταψακι;
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 15-9-09  
    glykoula κι εγώ σε τέτοιο ακριβώς ταψί την φτιάχνω πάντα (δες το ύψος της τάρτας στην δική μου φωτογραφία). Αν για τα γούστα σου βγήκε παχιά/ψηλή, κάντη σε μεγαλύτερο ταψί βάζοντας τα αντίστοιχα μπισκότα για να σου γίνει πιο μεγάλη η τάρτα.
    #
    Σχόλιο από glykoula, 17-9-09  
    Καλημερα την εφτιαξα για ακομα μια φορα την λεμονοπιτα, εχει γινει η αγαπημενη μου, μιας κ ειμαι λατρεις του λεμονιου!!! Θα την παω σε τραπεζι που την ειχανε φαει κ την προηγουμενη φορα κ τους αρεσε.
    Sitronella ακου τι σκεφτηκα να μου πεις αν γινετε:
    1/ Να την φτιαξω σε τσερκι κ για βαση να βαλω αυτο το χοντρο χαρτονι-βασης που χρησιμοποιουν στις τουρτες, ετσι ωστε οταν θα το βγαλω απο το τσερκι να εχει βαση που θα ακουμπαει το μπισκοτο κ
    2/ Αν τα καναμε σε μιας χρησης ατομικα αλουμηνενια ταψακια; Τι λες;
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 17-9-09  
    Και οι δύο λύσεις μου φαίνονται μια χαρά glykoula. Πιστεύω πως στο τσέρκι δεν θα έχει πρόβλημα γιατί είναι αρκετά σφιχτή η γέμιση. Με τα μιας χρήσης ταψάκια έχω ένα θέμα λόγω οικολογικών ανησυχιών, αλλά αυτό είναι προσωπική επιλογή. :)
    #
    Σχόλιο από glykoula, 17-9-09  
    Ευχαριστω sitronella την επομενη φορα θα επιχειρησω εναν απο αυτους τους τροπους να δω το αποτελεσμα.
    Αυριο θα περασω κ την φωτο απο την καινουρια λεμονοπιτα.
    #
    Σχόλιο από glykoula, 18-9-09  
    κ παλι 5πιρουνακια,κ παλι υπεροχη.Πηρα τα θερμα συνγχαρητηρια απο ολους κ ακομα περισσοτερα απο την προηγουμενη φορα, γιατι ομως,η γεμιση ηταν πιομαλακη απο την πρωτη φορα που την ειχα φτιαξει κ αρεσε περισσοτερο.
    Sitronella για πες μου τι μπορει να εκανα κ εγινε πιο μαλακη αυτη την φορα η γεμιση; ενω την πρωτη φορα ηταν πολυ σφυχτη(δεν ξερω μηπως κ το ψηγειο που την ειχα βαλει την παγωσε πολυ;μπορει να συμβει;)
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    3 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από Λίζα, 12-8-09  
    Εξαιρετικο γλυκο πολυ αναλαφρο και με ντελικατη γευση!!!Σου αφηνει μια αισθηση φρεσκαδας στο στομα λες και μολις επλυνες τα δοντια σου. Καθολου γλυκο θα ελεγα εβαλα πολυ παραπανω λεμονι και ηταν μια γευση πολυ ιδιαιτερη!!Χρησιμοποιησα φυτικη αγλυκη σαντιγυ απο πανω και μπισκοτα ολικης αλεσης!!!!!Εβαλα φυλλα ζελατινης διαλυμενα σε λιγο νερακι ζεστο και επηξε μια χαρα!!!!Ηταν το πιο ελαφρυ γλυκο που εχουμε δοκιμασει σαν αφρος!!!Ακομα και τα ελαφρια επιδορπια με γιαουρτι δεν ειναι τοσο ελαφρια οσο αυτο!!!Ξεπερασε καθε προσδοκια μας!!!!Συγχαρητηρια!!!
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 24-10-10  
    Είχα πολύυυυυυυ καιρό να ενθουσιαστώ έτσι με γλυκό. Ό,τι πιο φίνο, μυρωδάτο, γευστικό και ελαφρύ έχω δοκιμάσει τελευταία. Το τρως άνετα ακόμα και αν έχεις σκάσει στο φαγητό.
    Έκανα αρκετές παραλλαγές βέβαια: επειδή είχαμε έγκυο και δεν ήθελα να βάλω ωμό αυγό, δεν έβαλα την μαρέγκα. Πιστεύω ότι αν δεν βάλεις μαρέγκα δεν χρειάζεται να βάλεις και ζελατίνη. Η κρέμα είχε σφίξει πριν ακόμα βάλω τη ζελατίνη και θα στεκόταν. Επειδή τελικά την έβαλα, έγινε αρκετά σφιχτή η κρέμα, θύμιζε κάπως άνθος αραβοσίτου στιγμής σε υφή.
    Επίσης, επειδή δεν είχα κρέμα γάλακτος για από πάνω, έστιψα 2 λεμόνια και μισό φλιτζανάκι νερό, και έβαλα το υγρό σε μπρικάκι με 2 κ.σ. άχνη και το έδεσα με 2 κ.σ. κορν φλάουρ. Έγινε σαν τζελ και το έριξα από πάνω για ομορφιά.
    ΣΥνολικά χρησιμοποιήσα 4 λεμόνια (και για την κρέμα και για το τζελ) και έγινε σουπερ αρωματικό και χωνευτικό το γλυκάκι. Το βάζω πλέον στα πολύ αγαπημένα!
    #
    Σχόλιο από dthemora, 17-8-13  
    ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ!
    Αντί για την βάση με τα μπισκότα (που την βρίσκω βαρετή γευστικά), έφτιαξα την βάση από αυτή την λεμονόπιτα: http://www.sintagespareas.gr/sintages/oneiremeni-lemonopita.html
    Μου πήρε κάτι παραπάνω από την μισή ποσότητα της βάσης -δεν ήθελα να μου βγει πολύ χοντρή- και την υπόλοιπη την έβαλα σε σακουλάκι στην κατάψυξη.

    Η κρέμα πραγματικά είναι ονειρεμένη!

    Αν επιλέξετε αυτή την βάση, αφήστε την να κρυώσει πριν στρώσετε την κρέμα.

    Από πάνω τελείωσα με σαντιγύ την οποία χτύπησα με λίγη άχνη.

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Βιταμίνες Α' μέρος
    Οι βιταμίνες είναι μη θερμιδικές ουσίες, ο...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Βιταμίνες Β' μέρος
    Αφού είδαμε τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες στο πρ...
    Μετατροπές ταψιών
    Θέλετε να φτιάξετε ένα κέικ που γράφει τις διαστάσ...
    Εξοπλισμός για κέικ, μπισκότα και πίτες
    Μέσα στο σάιτ μπορούμε να βρούμε πάρα πολλές συ...

    Σχετικές οδηγίες

    Χωρίζω αβγά
    Προστέθηκε από Sitronella
    5
           
           
    (6)
    Χτυπήστε σωστά τα ασπράδια
    Προστέθηκε από Sitronella
    4.75
           
           
    (4)

    Το tip της ημέρας

    Βράστε τα αυγά σας σε νερό με σόδα. Η σόδα τα δυναμώνει και σπάνε πιο δύσκολα!

    Τη συνταγή προτείνουν:

    quick desserts
    Ένα βιβλίο 28 αγαπημένων συνταγών, του/της chocolateheaven
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 99 αγαπημένων συνταγών, του/της Champagne
    Αγαπημένες
    Ένα βιβλίο 53 αγαπημένων συνταγών, του/της Sol81
    sintages 2013 2
    Ένα βιβλίο 748 αγαπημένων συνταγών, του/της litsa karagounaki
    Νόστιμα γλυκά!
    Ένα βιβλίο 70 αγαπημένων συνταγών, του/της Δεσποινούλα !