Λεμονόπιτα Αφροδίτης
Μια νόστιμη και δροσερή τάρτα.
Υλικά
-
2 φακ. ζελατίνη σε σκόνη
-
1 κεσέ γιαούρτι (200 γρ.)
-
3-4 λεμόνια (χυμό και ξύσμα)
-
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
-
2-3 ασπράδια αβγού χτυπημένα σε μαρέγκα
-
ΒΑΣΗ
-
1 1/2 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
-
250 γρ. βούτυρο
-
ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
-
250 ml κρέμα γάλακτος
-
φέτες λεμόνι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύουμε το γιαούρτι, το χυμό και το ξύσμα από τα λεμόνια και το ζαχαρούχο γάλα.
-
2
Λιώνουμε τη ζελατίνη, την προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε.
-
3
Βάζουμε τη μαρέγκα και ανακατεύουμε πάλι λίγο.
-
4
Τρίβουμε τα πτι-μπερ, τα στρώνουμε σε ένα ταψί και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο. Έτσι φτιάχνουμε τη βάση.
-
5
Βάζουμε το μείγμα πάνω στη βάση και το τοποθετούμε στο ψυγείο αφού γαρνίρουμε με τη σαντιγύ και τις φέτες το λεμόνι.
Σχόλια (64)