Λεμονόπιτα

Bαθμολογία: 4.7667
       
 
30 ψήφοι
valia, 06.03.07
Λεμονόπιτα
photo: common

Συνταγή από:

valia

1 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • ξύσμα από τρία λεμόνια
  • 1 γιαούρτι
  • 1 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 1 φλυτζάνι ηλιέλαιο
  • 4 αυγά
  • 1 μπέικιν πάουντερ
  • βανίλιες
  • 1/2 κιλό φύλλο κρούστας


για το σιρόπι

  • 1 φλυτζάνι νερό
  • 1 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 1 λεμόνι

 

Στα γρήγορα
Κατηγορία: Σιροπιαστά γλυκά
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Περιέχει: Γιαούρτι , Αβγά
Κόστος:
(2 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(2 ψήφοι)
Προετοιμασία: 13' (2 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 35' (2 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά. Όταν γίνουν ένας πηχτός χυλός, ρίχνουμε το φύλλο κρούστας, το οποίο έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια. Ανακατεύουμε καλά.
  2. Ρίχνουμε το υλικό σε ταψί, το οποίο έχουμε αλείψει με ελάχιστο λάδι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, για μισή ώρα περίπου.
  3. Όταν η πίτα κρυώσει, ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Στην ίδια συνταγή αντί για λεμόνι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πορτοκάλι.
Σερβίρεται εξαιρετικά με σαντιγύ.

Σχετικές συνταγές

    42 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Fran, 7-3-07  
    Να ρωτήσω κάτι... όταν λες κόβουμε το φύλλο σε μικρά κομματάκια, το ενσωματώνουμε με την κρέμα?
    #
    Σχόλιο από valia, 7-3-07  
    τα φύλλα τα κόβουμε όπως κόβουμε περίπου το μαρούλι στη σαλάτα! Μετά τα ρίχνούμε μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
    #
    Σχόλιο από NTINA, 27-11-07  
    Στη συνταγη που μου ερεσε πολυ προσθεσα λιγο ρουμι και λιγο ανθονερο απο εσπεριοειδη ,μαγεια!!!
    #
    Σχόλιο από minaggizete, 23-1-09  
    εγώ πάλι να ρωτήσω όταν λες 1 μπέικιν πάουντερ εννοείς ένα φακελάκι; αν ναι, πόσο περίπου έχει μέσα μία δύο κουταλιές του γλυκού; ρωτώ γιατί έχω μπέικιν αλλά μέσα σε κονσέρβα πιο μεγάλη, οπότε δεν ξέρω τι ποσότητα εσύ εννοείς στη συνταγή! ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 23-1-09  
    minaggizete, 1 φακελάκι μπέικιν περιέχει περίπου 4 κουταλιές γλυκού μέσα. Φαντάζομαι πως η φίλη εδώ εννοεί ένα φακελάκι πάντως.
    #
    Σχόλιο από artemis42, 3-2-10  
    Την έκανα την Κυριακή το βράδυ , κατά την διάρκεια της εκτέλεσης ανακάλυψα ότι μου έλειπε το φύλλο. Προκειμένου να μην πετάξω τα υλικά έριξα περίπου ένα φλυτζάνι κοσκινισμένο αλέυρι.
    Επίσης πρόσθεσα και ανθόνερο από εσπεριοειδή όπως αναφέρει η ΝΤΙΝΑ.
    Δοκιμάστε την ενναλακτικά στην περίπτωση που δεν εχετε φύλλο.
    #
    Σχόλιο από hellenn, 6-2-10  
    Πεντε πιρουνακια ειναι λιγα !!!!

    Απλα καταπλικτηκοτατη!!!!!!

    ΜΠΡΑΒΟ!!!!
    #
    Σχόλιο από φραουλίτα, 10-4-10  
    Έτυχε να ακούσω (και να φάω) ακριβώς την ίδια συνταγή σε πορτοκαλόπιτα. Θεϊκή!!! Το γιαούρτι πρέπει να είναι στραγγιστό;;;
    #
    Σχόλιο από Laurel, 30-5-10  
    Katapliktiki sintagi! Tin epomeni fora tha tou valo apo pano kai santigi. Euxaristo!
    #
    Σχόλιο από Anemona, 25-6-10  
    Koritsiaaaaaaa otan lete ena giaourti, poso einai se grammaria?
    #
    Σχόλιο από Anemona, 27-6-10  
    Telika, kai epeidh den phra apanthsh gia to giaourti,
    eipa na praksw symfwna me to gnwsto rito,
    h tan, h to petas :)
    ebala ena flytzani giaourti loipon, kai egine mourlia!!

    Se efxaristw poly gia thn syntagh!
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 28-6-10  
    Το γιαούρτι είναι συνήθως 200γρ. Μια χαρά λοιπόν ήταν το φλυτζάνι που έβαλες.
    #
    Σχόλιο από mpalou, 4-7-10  
    Εχθές έφαγα την ίδια συνταγή σε μία κυρια και εντυπωσιάστηκα άρα δίνω προκαταβολικα τα πιρουνάκια!
    Αντί για ηλιέλαιο, τι μπορώ να βάλω; Αν βάλω λιγότερο ελαιόλαδο και συμπληρώσω νερό; Ευχαριστώ
    #
    Σχόλιο από mpalou, 4-7-10  
    Και κάτι ακόμα... τι ταψί χρησιμοποιούμε;
    #
    Σχόλιο από mpalou, 15-7-10  
    Το λοιπόν συνεχίζω να ερωτοαπαντώ μόνη μου :)... Η συνταγή είναι απλά υπέροχη!!! Έγινε ένα απ'τα αγαπημένα μας γλυκά!
    Αλλαγές που έκανα:
    Αντί για ηλιελαιο έβαλα 3/4φλ ελαιόλαδο και 1/4 γάλα.
    Έβαλα μισό λεμόνι και ένα κομμάτι φλούδα στο σιρόπι. Πολυ ωραία συνταγή!
    #
    Σχόλιο από Κέλλη, 20-3-11  
    Αν η valia μπορεί να απαντήσει ας μου πει όταν στο σιρόπι λέει ένα λεμόνι,τι εννοεί.Προσθέτει το χυμό ενός λεμονιού,το ξύσμα,ή τη φλούδα;Πρόκειται να την φτιάξω και θα ήθελα μια απάντηση για να ξέρω πως θα κάνω το σιρόπι.Ευχαριστώ σε όποιον μου απαντήσει.
    #
    Σχόλιο από Alexgian, 22-6-11  
    Είναι πάρα πολύ ωραία συνταγή. Την άφησα σιροπιασμένη στο ψυγείο 1 βράδυ και την επόμενη μέρα ήταν και πολύ δροσιστική και πολύ αρωματική. Φίλη ¨Κέλλη¨ εγώ έβαλα στο σιρόπι χυμό από 1 μέτριο λεμόνι και την εξωτερική του φλούδα σε λεπτές λωρίδες γιατί μου αρέσειτο λεμόνι. Επίσης έκανα την ακόλουθη παραλλαγή στο σιρόπι στις αναλογίες: 700 ml νερό και 375 γρ. ζάχαρη. Βγήκε πάρα πολύ ωραία στη γεύση.
    #
    Σχόλιο από donamia, 7-10-11  
    πολύ ωραία συνταγή την έφτιαξα και μας άρεσε πολύ σας ευχαριστώ
    #
    Σχόλιο από common, 6-4-12  
    Ωραία η λεμονόπιτα. Είναι η συνταγή ίδια με την συνταγή "Πορτοκαλόπιτα", μόνο με λιγότερο σιρόπι. Γνώμη μου είναι πως το ένα ποτήρι νερό για το σιρόπι δεν φτάνει για να σιροπιαστεί καλά, αλλά αυτά είναι γούστα. Παραλλαγή: πασπάλισα με τριμμένο φυστίκι Αιγίνης πριν τη βάλω στο φούρνο.
    #
    Σχόλιο από Eva Panagiotou, 9-5-12  
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    24 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από hellenn, 6-2-10  
    Πεντε πιρουνακια ειναι λιγα !!!!

    Απλα καταπλικτηκοτατη!!!!!!

    ΜΠΡΑΒΟ!!!!
    #
    Σχόλιο από Laurel, 30-5-10  
    Katapliktiki sintagi! Tin epomeni fora tha tou valo apo pano kai santigi. Euxaristo!
    #
    Σχόλιο από Anemona, 27-6-10  
    Telika, kai epeidh den phra apanthsh gia to giaourti,
    eipa na praksw symfwna me to gnwsto rito,
    h tan, h to petas :)
    ebala ena flytzani giaourti loipon, kai egine mourlia!!

    Se efxaristw poly gia thn syntagh!
    #
    Σχόλιο από donamia, 7-10-11  
    πολύ ωραία συνταγή την έφτιαξα και μας άρεσε πολύ σας ευχαριστώ
    #
    Σχόλιο από common, 6-4-12  
    Ωραία η λεμονόπιτα. Είναι η συνταγή ίδια με την συνταγή "Πορτοκαλόπιτα", μόνο με λιγότερο σιρόπι. Γνώμη μου είναι πως το ένα ποτήρι νερό για το σιρόπι δεν φτάνει για να σιροπιαστεί καλά, αλλά αυτά είναι γούστα. Παραλλαγή: πασπάλισα με τριμμένο φυστίκι Αιγίνης πριν τη βάλω στο φούρνο.
    #
    Σχόλιο από Eva Panagiotou, 9-5-12  
    #
    Σχόλιο από maria68, 15-5-12  
    Υπεροχη και πολυ αρωματικη,με μια μπαλλα παγωτο καιμακι απογειωνεται!!!
    #
    Σχόλιο από evi kirikou, 28-9-12  
    Αρκετά καλή, θα μου άρεσε με περισσότερο σιρόπι, ήταν λίγο στεγνή.
    #
    Σχόλιο από dkissa, 30-9-12  
    Εύκολη και νοστιμότατη!!!
    #
    Σχόλιο από dimpa, 2-10-12  
    Τα παιδιά τρελάθηκαν....πολύ γευστική.Πέντε πηρουνάκια!!!!!
    #
    Σχόλιο από VogIr, 2-10-12  
    einai mia poli eykoli k poli nostimi sintagi!
    #
    Σχόλιο από felisia, 27-10-12  
    Ήταν τέλεια, την έφτιαξα σήμερα!Ήθελε μόνο λίγο σιρόπι παραπάνω!
    #
    Σχόλιο από lisa17, 31-1-13  
    Έχω δοκιμάσει και άλλες φορές τέτοιου είδους πατσαβουρόπιτες και έχω απογοητευτεί! Όμως, η δική σου συνταγή ήταν τέλεια! Οι αναλογίες ήταν ολόσωστες για τα δικά μου γούστα...Αρωματική και τόσο γλυκιά όσο ήθελα!
    #
    Σχόλιο από Stiliani, 23-2-13  
    #
    Σχόλιο από diasapron, 21-3-13  
    Πάρα πολύ νόστιμη. Δεν πρόλαβα να βγάλω φωτό γιατί την φάγαμε. Στο σιρόπι έβαλα 1 1/2 νερό και 3/4 ζάχαρη για να είναι πιο ελαφριά.
    #
    Σχόλιο από Argyrw030509, 29-5-13  
    Σήμερα έφτιαξα την συνταγή σου!!!
    Δεν είχα φύλλο και έκανα το κολπάκι με το αλεύρι που βρήκα σε κάποιο απο τα σχόλια!!!
    Ένα έχω να πώ!!!Έκανα ένα μεγάλο ταψί το απόγευμα και δεν έμεινε ψίχουλο!!!Τπτ!!!Το γλύψανε!!!
    Άν είχε 10 πηρουνάκια θα στα έδινα!!!Μπράβο!!!Πολύ καλή,απλή και γρήγορη!!!
    #
    Σχόλιο από fragokota, 24-9-13  
    τελειαααααα.... η καλυτερη ισως που εχω φαει! και η πιο γρηγορη στην εκτελεση! τοσο ευκολη που με βοηθησαν τα 2 πιτσιρικια μου!!!
    #
    Σχόλιο από kara teka, 8-11-13  
    πολυ νοστιμη και ευκολη. για σιροπι εβαλα 1 1/2 φλυτζανι νερο και το ιδιο ζαχαρη η οποια ηταν καστανη.
    #
    Σχόλιο από zefel, 22-1-14  
    Τα πιρουνάκια είναι για την ευκολία. Γευστικά τίποτα το ιδιαίτερο, το σιρόπι ήταν πολύ λίγο, καμία σχέση με την πορτοκαλόπιτα. Κατά την γνώμη μου πάντα, αυτή η συνταγή είναι για πορτοκαλόπιτα μόνο
    #
    Σχόλιο από m@irou, 23-4-14  
    Φανταστική!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    12 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από Fran, 7-3-07  
    Να ρωτήσω κάτι... όταν λες κόβουμε το φύλλο σε μικρά κομματάκια, το ενσωματώνουμε με την κρέμα?
    #
    Σχόλιο από valia, 7-3-07  
    τα φύλλα τα κόβουμε όπως κόβουμε περίπου το μαρούλι στη σαλάτα! Μετά τα ρίχνούμε μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
    #
    Σχόλιο από minaggizete, 23-1-09  
    εγώ πάλι να ρωτήσω όταν λες 1 μπέικιν πάουντερ εννοείς ένα φακελάκι; αν ναι, πόσο περίπου έχει μέσα μία δύο κουταλιές του γλυκού; ρωτώ γιατί έχω μπέικιν αλλά μέσα σε κονσέρβα πιο μεγάλη, οπότε δεν ξέρω τι ποσότητα εσύ εννοείς στη συνταγή! ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 23-1-09  
    minaggizete, 1 φακελάκι μπέικιν περιέχει περίπου 4 κουταλιές γλυκού μέσα. Φαντάζομαι πως η φίλη εδώ εννοεί ένα φακελάκι πάντως.
    #
    Σχόλιο από φραουλίτα, 10-4-10  
    Έτυχε να ακούσω (και να φάω) ακριβώς την ίδια συνταγή σε πορτοκαλόπιτα. Θεϊκή!!! Το γιαούρτι πρέπει να είναι στραγγιστό;;;
    #
    Σχόλιο από Anemona, 25-6-10  
    Koritsiaaaaaaa otan lete ena giaourti, poso einai se grammaria?
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 28-6-10  
    Το γιαούρτι είναι συνήθως 200γρ. Μια χαρά λοιπόν ήταν το φλυτζάνι που έβαλες.
    #
    Σχόλιο από mpalou, 4-7-10  
    Εχθές έφαγα την ίδια συνταγή σε μία κυρια και εντυπωσιάστηκα άρα δίνω προκαταβολικα τα πιρουνάκια!
    Αντί για ηλιέλαιο, τι μπορώ να βάλω; Αν βάλω λιγότερο ελαιόλαδο και συμπληρώσω νερό; Ευχαριστώ
    #
    Σχόλιο από mpalou, 4-7-10  
    Και κάτι ακόμα... τι ταψί χρησιμοποιούμε;
    #
    Σχόλιο από Κέλλη, 20-3-11  
    Αν η valia μπορεί να απαντήσει ας μου πει όταν στο σιρόπι λέει ένα λεμόνι,τι εννοεί.Προσθέτει το χυμό ενός λεμονιού,το ξύσμα,ή τη φλούδα;Πρόκειται να την φτιάξω και θα ήθελα μια απάντηση για να ξέρω πως θα κάνω το σιρόπι.Ευχαριστώ σε όποιον μου απαντήσει.
    #
    Σχόλιο από Alexgian, 22-6-11  
    Είναι πάρα πολύ ωραία συνταγή. Την άφησα σιροπιασμένη στο ψυγείο 1 βράδυ και την επόμενη μέρα ήταν και πολύ δροσιστική και πολύ αρωματική. Φίλη ¨Κέλλη¨ εγώ έβαλα στο σιρόπι χυμό από 1 μέτριο λεμόνι και την εξωτερική του φλούδα σε λεπτές λωρίδες γιατί μου αρέσειτο λεμόνι. Επίσης έκανα την ακόλουθη παραλλαγή στο σιρόπι στις αναλογίες: 700 ml νερό και 375 γρ. ζάχαρη. Βγήκε πάρα πολύ ωραία στη γεύση.
    #
    Σχόλιο από zefel, 17-1-14  
    Γίνεται με φύλο κουρού ή με σφολιάτας;

    6 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από NTINA, 27-11-07  
    Στη συνταγη που μου ερεσε πολυ προσθεσα λιγο ρουμι και λιγο ανθονερο απο εσπεριοειδη ,μαγεια!!!
    #
    Σχόλιο από artemis42, 3-2-10  
    Την έκανα την Κυριακή το βράδυ , κατά την διάρκεια της εκτέλεσης ανακάλυψα ότι μου έλειπε το φύλλο. Προκειμένου να μην πετάξω τα υλικά έριξα περίπου ένα φλυτζάνι κοσκινισμένο αλέυρι.
    Επίσης πρόσθεσα και ανθόνερο από εσπεριοειδή όπως αναφέρει η ΝΤΙΝΑ.
    Δοκιμάστε την ενναλακτικά στην περίπτωση που δεν εχετε φύλλο.
    #
    Σχόλιο από mpalou, 15-7-10  
    Το λοιπόν συνεχίζω να ερωτοαπαντώ μόνη μου :)... Η συνταγή είναι απλά υπέροχη!!! Έγινε ένα απ'τα αγαπημένα μας γλυκά!
    Αλλαγές που έκανα:
    Αντί για ηλιελαιο έβαλα 3/4φλ ελαιόλαδο και 1/4 γάλα.
    Έβαλα μισό λεμόνι και ένα κομμάτι φλούδα στο σιρόπι. Πολυ ωραία συνταγή!
    #
    Σχόλιο από melpaki, 20-8-12  
    Τελεια η συνταγη, την εφτιαξα εχτες και σχεδον εξαφανιστηκε. Το μονο που αλλαξα ηταν η δοσολογια στο σιροπι, εβαλα 2 φλ. νερο, 2 ζαχαρη και ενα λεμονι χυμο και φλουδα! η πιττα το απορροφησε ολο σαν σφουγγαρι! Τελειο!
    #
    Σχόλιο από couscousaki, 17-8-13  
    ΜΟΛΙΣ ΤΗΝ ΣΙΡΟΠΙΑΣΑ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΦΥΓΕΙ ΤΟ ΜΙΣΟ ΤΑΨΙ ΗΔΗ! ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ, ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ, ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΠΡΟΣΘΕΣΑ ΕΝΑ ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΧΥΜΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΔΥΟ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΑ. ΜΑΓΕΙΑ! ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΠΗΡΟΥΝΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΑ.
    #
    Σχόλιο από stespa, 30-9-14  
    Καταπληκτική και πανεύκολη συνταγή!
    Ακόμα και χωρίς το σιρόπι είναι τέλειο και ανάλαφρο.
    Παραλλαγή: αντί φύλλο κρούστας έβαλα 1 κούπα αλεύρι που ψηλώνει μόνο του (self-raising) και αντί ηλιέλαιο έβαλα 1 κούπα ελαιόλαδο (όπως είπε ένας άλλος χρήστης πιο πριν) και έγινε πολύ αφράτο!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Μετατροπές ταψιών
    Θέλετε να φτιάξετε ένα κέικ που γράφει τις διασ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    σπεσιαλ
    Ένα βιβλίο 355 αγαπημένων συνταγών, του/της renalian
    ΓΛΥΚΑ
    Ένα βιβλίο 79 αγαπημένων συνταγών, του/της kikinas
    Γλυκάκια
    Ένα βιβλίο 77 αγαπημένων συνταγών, του/της patsoulaki
    panos  book
    Ένα βιβλίο 202 αγαπημένων συνταγών, του/της panos777
    Τα γλυκά μου
    Ένα βιβλίο 90 αγαπημένων συνταγών, του/της maromaro