Λιβανέζικη πίτα ρολό με χοιρομέρι
Έχετε πάρτυ ή καλεσμένους στο σπίτι για ποτό και μεζεδάκια; Να μια πανεύκολη και ευπαρουσίαστη λύση από πίτα λιβανέζικη τυλικτή σε ρολό και γεμιστή με μαρούλι, χαλλούμι, χοιρομέρι και τυρί κρέμα!!! Φτιάξτε το και δε θα μείνει ούτε ένα!!!!
Υλικά
-
1 πολύ μεγάλη λεπτή και Λιβανέζικη πίτα
-
300 γρ. τυρί κρέμα (π.χ. Φιλαδέλφεια)
-
2 ποτήρια μαρούλι ψιλοκομμένο (τρυφερά φύλλα)
-
1 1/2 ποτήρι ζαμπόν πολύ ψιλοκομμένο
-
1/2 ποτήρι χοιρομέρι πολύ ψιλοκομμένο
-
1 ποτήρι χαλλούμι χοντροτριμμένο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Η Λιβανέζικη πίτα είναι διπλή και τη χωρίζετε στη μέση ώστε να έχετε 2 στρογγύλα κομμάτια. Γεμίζουμε το κάθε κομμάτι από την εσωτερική πλευρά του προς τα πάνω ώς εξής.
-
2
Πρώτα αλείφετε με μαχαίρι το μισό τυρί κρέμα αφήνοντας ακάλυπτο 1 εκατοστό γύρω γύρω.
-
3
Έπειτα σκορπίζετε με σειρά πρώτα το ζαμπόν, το χοιρομέρι, το χαλλούμι και το μαρούλι.
-
4
Τυλίγουμε την πίττα προσεκτικά σε ρολό, την κλείνουμε σε αλουμινόχαρτο και τη βάζουμε στο ψυγείο για καμιά ώρα.
-
5
Το βγάζουμε από το ψυγείο και αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε λωρίδες πάχους 3 εκατοστών περίπου.
Σχόλια (6)