Λιβανέζικο στο ταψί
Πιτούλες λιβανέζικες, γιαούρτι δροσερό, μυρωδάτος κιμάς και από πάνω ξανά πιτούλες λιβανέζικες ξεροψημένες! Ένα πανεύκολο φαγητό που μπορείτε να το σερβίρετε τόσο για συνοδευτικό όσο και για κυρίως πιάτο!
Λίγα μυστικά ακόμα
Το μυστικό είναι να ξεροψηθούν οι πίτες! Θα γίνουν σαν τσιπς!
Υλικά
-
1 πακέτο με 4-5 λιβανέζικες πίτες μικρές (αν πάρετε μεγάλες απλώς θα χρησιμοποιήσετε λιγότερες)
-
1 ποτήρι ψιλοκομμένο άσπρο λάχανο (προαιρετικά)
-
1 κρεμμυδάκι ξερό ψιλοκομμένο
-
1 κ.γ κύμινο
-
λίγο μαύρο πιπέρι
-
αλάτι
-
250 ml ντοματοχυμό
-
0.5 ποτήρι ψιλοκομμένο μαϊντανό
-
500 ml γιαούρτι (εγώ χρησιμοποιώ light)
-
1 κ.γ. κόλιαντρο ξερό (προαιρετικά)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ετοιμάζετε τον κιμά. Τσιγαρίζετε το κρεμμυδάκι σε λίγο ελαιόλαδο. Ρίχνετε τον κιμά, το λάχανο, το κύμινο, το αλάτι, το πιπέρι, τον κόλιαντρο
-
2
Και τον ντοματοχυμό. Αφήνετε να απορροφηθεί όλος ο ντοματοχυμός και λίγο πριν τελειώσει, ανακατεύετε μέσα το μαϊντανό.
-
3
Αφήστε τον κιμά να κρυώσει μέχρι να ετοιμάσετε τις πίτες.
-
4
Τοποθετήστε τις πίτες στο γκριλ του φούρνου, μέσα σε ένα ταψί. Περιμένετε μέχρι να ξεροψηθούν. Προσεκτικά να μην σας καούν!
-
5
Παίρνετε ένα ταψί. Τοποθετείτε μία στρώση από ψημένες πίτες τις οποίες σπάτε με το χέρι σε κομματάκια.
-
6
Αμέσως μετά, προσθέστε το γιαούρτι με ένα κουτάλι, καλύπτωντας τις πίτες.
-
7
Από πάνω βάζετε τον κιμά και τελειώνετε με ακόμα μία στρώση από πίτες σπασμένες.
-
8
Είναι έτοιμο!
-
9
-
10
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)