Λιγκουίνι με καπνιστό σολομό και βότκα

Bαθμολογία: 4.9167
       
 
12 ψήφοι
Arience, 29.08.07

Περιγραφή

Λιγκουίνι με καπνιστό σολομό, κρέμα γάλακτος και βότκα.
Λιγκουίνι με καπνιστό σολομό και βότκα
photo: MamaKiki

Συνταγή από:

Arience

13 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 πακέτο μακαρόνια τύπου λιγκουίνι
  • 300 γραμμάρια καπνιστό σολομό
  • 300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 1 κρεμμύδι
  • ½ ποτήρι βότκα
  • Λίγο εστραγκόν
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Ροζ πιπέρι προαιρετικά
  • Μπρικ προαιρετικά
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Με θαλασσινά
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Περιέχει: Ζυμαρικά
Σερβίρει: 3-4 άτομα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Βράζετε τα λιγκουίνι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου
  2. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζετε στο λάδι
  3. Προσθέστε τον καπνιστό σολομό σε κομμάτια
  4. Στη συνέχεια σβήνετε με τη βότκα
  5. Αφού πάρει μία βράση προσθέστε την κρέμα γάλακτος και λίγο αλάτι ανάλογα με το γούστο σας
  6. Προσθέστε στη σάλτσα το εστραγκόν
  7. Μόλις δέσει η σάλτσα σερβίρετε την πάνω από λιγκουίνι και αν θέλετε ρίξτε κόκκους ροζ πιπεριού.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή γίνεται και με φαρφάλες. Για ιδιαίτερο χρώμα προσθέστε στο κάθε πιάτο μια κουταλιά του γλυκού μπρικ.

Σχετικές συνταγές

    15 Όλα

    #
    Σχόλιο από NTINA, 6-11-07  
    Με μια λεξη ...Τελεια για τον ουρανισκο μου
    #
    Σχόλιο από whyme120, 14-8-09  
    Απίστευτη γεύση.. Δοκιμαστε την..
    #
    Σχόλιο από evidimitr, 25-11-09  
    Της ταιριάζει απίστευτα και ο άνιθος!!!!
    #
    Σχόλιο από hara-kiri, 2-2-10  
    Καταπληκτική συνταγή και μας την έδωσες ακριβέστατα.Την έκανα και μου έδωσε τη γεύση που είχα ξεχωρίσει στην αγαπημένη μου σπαγγετερία.Μπράβο!!!!
    #
    Σχόλιο από MamaKiki, 15-4-10  
    Πολύ καλή συνταγή και εύκολη. Αξίζει να τη δοκιμάσετε. Εγώ την κάνω με πένες και κρεμμυδι βάζω φρέσκο. Επίσης όταν σερβίρω προσθέτω ψιλοκομμένο άνιθο. Του πάει πάρα πολύ. Ανεβάζω και φώτογραφία της συνταγής.
    #
    Σχόλιο από Nanoula, 16-9-10  
    πραγματικά πολύ όμορφη συνταγή! Αντικατέστησα τη βότκα με ούζο κι ήταν σύπερ!
    #
    Σχόλιο από Κατερινα_Ζ, 4-3-11  
    Όντως είναι μια ξεχωριστή γεύση. Μονό που εγώ τσιγαρίζω πρώτα τον σολομό και έπειτα ρίχνω ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι μαζί με τον άνηθο και όταν ρίξω την βότκα ρίχνω μαζι και μισό ποτήρι στυμμένου χυμού πορτοκαλιού.. Δοκιμάστε και έτσι θα είναι το ίδιο γευστικό και το πορτοκάλι δεν θα είναι έντονο αλλά θα δώσει την νότα του..
    #
    Σχόλιο από Frinoula, 25-4-11  
    #
    Σχόλιο από ace7845, 28-5-11  
    λοιπόν.. την σάλτσα την φτιάχνουμε στο τηγάνι ή στην κατσαρόλα;; επίσης, αν δεν έχουμε εστραγκόν μπορούμε να βάλουμε κάποιο άλλο αρωματικό; περιμένω απάντηση!! (:
    #
    Σχόλιο από Arience, 30-5-11  
    Εγω τη φτιαχνω σε βαθυ αντικολλητικο τηγανι. Αντιστοιχο του εστραγκον δε μου ερχεται αυτη τη στιγμη αλλά ο ανιθος παρόλο που έχει διαφορετική γευση πηγαινει πολυ
    #
    Σχόλιο από mfma, 11-1-12  
    Καταπληκτική συνταγή οι δικοί μου πάντος ξετρελάθηκαν την συνηστώ ανεπιφύλαχτα
    #
    Σχόλιο από Alodra, 11-2-12  
    Πόλυ ωραίο πιάτο και ξεχωριστή γεύση. Εγώ χρησιμοποιώ πολλές φορές φρέσκο σολομό και όταν δεν έχω βότκα σβήνω το φαγητό με τσίπουρο.
    #
    Σχόλιο από avacalop, 25-7-12  
    Η συνταγή είναι εξαιρετική, συγχαρητήρια. Μόνο που στη φωτογραφία δεν είναι λινγκουίνι αλλά πένες.
    #
    Σχόλιο από Κουκλίνα, 13-11-12  
    #
    Σχόλιο από geortz, 25-9-13  

    12 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από NTINA, 6-11-07  
    Με μια λεξη ...Τελεια για τον ουρανισκο μου
    #
    Σχόλιο από whyme120, 14-8-09  
    Απίστευτη γεύση.. Δοκιμαστε την..
    #
    Σχόλιο από evidimitr, 25-11-09  
    Της ταιριάζει απίστευτα και ο άνιθος!!!!
    #
    Σχόλιο από hara-kiri, 2-2-10  
    Καταπληκτική συνταγή και μας την έδωσες ακριβέστατα.Την έκανα και μου έδωσε τη γεύση που είχα ξεχωρίσει στην αγαπημένη μου σπαγγετερία.Μπράβο!!!!
    #
    Σχόλιο από MamaKiki, 15-4-10  
    Πολύ καλή συνταγή και εύκολη. Αξίζει να τη δοκιμάσετε. Εγώ την κάνω με πένες και κρεμμυδι βάζω φρέσκο. Επίσης όταν σερβίρω προσθέτω ψιλοκομμένο άνιθο. Του πάει πάρα πολύ. Ανεβάζω και φώτογραφία της συνταγής.
    #
    Σχόλιο από Nanoula, 16-9-10  
    πραγματικά πολύ όμορφη συνταγή! Αντικατέστησα τη βότκα με ούζο κι ήταν σύπερ!
    #
    Σχόλιο από Frinoula, 25-4-11  
    #
    Σχόλιο από ace7845, 28-5-11  
    λοιπόν.. την σάλτσα την φτιάχνουμε στο τηγάνι ή στην κατσαρόλα;; επίσης, αν δεν έχουμε εστραγκόν μπορούμε να βάλουμε κάποιο άλλο αρωματικό; περιμένω απάντηση!! (:
    #
    Σχόλιο από mfma, 11-1-12  
    Καταπληκτική συνταγή οι δικοί μου πάντος ξετρελάθηκαν την συνηστώ ανεπιφύλαχτα
    #
    Σχόλιο από avacalop, 25-7-12  
    Η συνταγή είναι εξαιρετική, συγχαρητήρια. Μόνο που στη φωτογραφία δεν είναι λινγκουίνι αλλά πένες.
    #
    Σχόλιο από Κουκλίνα, 13-11-12  
    #
    Σχόλιο από geortz, 25-9-13  

    1 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από Arience, 30-5-11  
    Εγω τη φτιαχνω σε βαθυ αντικολλητικο τηγανι. Αντιστοιχο του εστραγκον δε μου ερχεται αυτη τη στιγμη αλλά ο ανιθος παρόλο που έχει διαφορετική γευση πηγαινει πολυ

    2 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από Κατερινα_Ζ, 4-3-11  
    Όντως είναι μια ξεχωριστή γεύση. Μονό που εγώ τσιγαρίζω πρώτα τον σολομό και έπειτα ρίχνω ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι μαζί με τον άνηθο και όταν ρίξω την βότκα ρίχνω μαζι και μισό ποτήρι στυμμένου χυμού πορτοκαλιού.. Δοκιμάστε και έτσι θα είναι το ίδιο γευστικό και το πορτοκάλι δεν θα είναι έντονο αλλά θα δώσει την νότα του..
    #
    Σχόλιο από Alodra, 11-2-12  
    Πόλυ ωραίο πιάτο και ξεχωριστή γεύση. Εγώ χρησιμοποιώ πολλές φορές φρέσκο σολομό και όταν δεν έχω βότκα σβήνω το φαγητό με τσίπουρο.

    Σχετικά άρθρα

    Βράζω σωστά τα μακαρόνια
    Αληθεύει πως το να βράσουμε σωστά τα ζυμαρικά μ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 73 αγαπημένων συνταγών, του/της v53
    Ψάρι
    Ένα βιβλίο 23 αγαπημένων συνταγών, του/της NIN
    Συνταγές για ζυμαρικά.
    Ένα βιβλίο 42 αγαπημένων συνταγών, του/της rihardos
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 26 αγαπημένων συνταγών, του/της nikos natsikas
    Παστες-ρυζι
    Ένα βιβλίο 15 αγαπημένων συνταγών, του/της ΝΙΚΟΛ