Λιγκουίνι με σαφράν

Joanaki
Joanaki @cook_8459236
,Ελλάδα

Μακαρόνια με κρέμα γάλακτος, μανιτάρια, μπέικον και σαφράν.

Λίγα μυστικά ακόμα

Προσοχή, μην αφήσετε τα μακαρόνια πολλή ώρα πριν τα σερβίρετε, γιατί η κρέμα γάλακτος θα εξαφανιστεί.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 άτομα
  1. 1 πακέτο μακαρόνια λιγκουίνι
  2. 10 φέτες μπέικον
  3. 1 κουτ. σούπας μαργαρίνη
  4. 100 γραμ. παρμεζάνα
  5. 1 κουτ. γλυκού σαφράν
  6. αλάτι
  7. πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε και κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες. Κόβουμε και το μπέικον σε φέτες και τρίβουμε την παρμεζάνα.

  2. 2

    Βάζουμε μία κατσαρόλα με νερό να βράσει. Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε αλάτι και το μισό σαφράν. Όταν αρχίσει να βράζει ρίχνουμε και τα μακαρόνια.

  3. 3

    Σε μία άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε τη μαργαρίνη. Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το μπέικον και τα μανιτάρια. Τα τσιγαρίζουμε για 1-2 λεπτά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα, το υπόλοιπο σαφράν και αλατοπίπερο.

  4. 4

    Όταν είναι έτοιμα τα μακαρόνια, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στην άλλη κατσαρόλα. Τα ανακατεύουμε καλά και τα σερβίρουμε ζεστά με παρμεζάνα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (5)

Σκατζόχοιρος
Σκατζόχοιρος @cook_8458348
Είναι ένα πολύ ωραίο και γρήγορο φαγητό.\nΥπάρχει και μια διαφορετική εκδοχή.\nΤηγανίζουμε τα μανιτάρια κι το μπέικον σε 4 κ.σ. Βιτάμ κι4 κ.σ. ελαιόλαδο,προσθέτουμε 1 κ.γλ.καυτερή πάπρικα 1 κουτί πουμαρώ και μία κρέμα γάλακτος.\nΒράζουμε τα λαζάνια χωρίς την ζαφορά.\nΕίναι πιό πικάντικα με μια βελούδινη σάλτσα.

Από

Joanaki
Joanaki @cook_8459236
στις
,Ελλάδα

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα