Λιγκουίνι με σαφράν
Μακαρόνια με κρέμα γάλακτος, μανιτάρια, μπέικον και σαφράν.
Λίγα μυστικά ακόμα
Προσοχή, μην αφήσετε τα μακαρόνια πολλή ώρα πριν τα σερβίρετε, γιατί η κρέμα γάλακτος θα εξαφανιστεί.
Υλικά
-
1 πακέτο μακαρόνια λιγκουίνι
-
250 ml. κρέμα γάλακτος
-
6-7 μανιτάρια
-
10 φέτες μπέικον
-
1 κουτ. σούπας μαργαρίνη
-
100 γραμ. παρμεζάνα
-
1 κουτ. γλυκού σαφράν
-
αλάτι
-
πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε και κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες. Κόβουμε και το μπέικον σε φέτες και τρίβουμε την παρμεζάνα.
-
2
Βάζουμε μία κατσαρόλα με νερό να βράσει. Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε αλάτι και το μισό σαφράν. Όταν αρχίσει να βράζει ρίχνουμε και τα μακαρόνια.
-
3
Σε μία άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε τη μαργαρίνη. Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το μπέικον και τα μανιτάρια. Τα τσιγαρίζουμε για 1-2 λεπτά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα, το υπόλοιπο σαφράν και αλατοπίπερο.
-
4
Όταν είναι έτοιμα τα μακαρόνια, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στην άλλη κατσαρόλα. Τα ανακατεύουμε καλά και τα σερβίρουμε ζεστά με παρμεζάνα.
Σχόλια (5)